ZIUA LIVE Proiecte de peste trei miliarde de lei depuse de UAT-urile din județul Constanța prin programul de investiții Anghel Saligny

Foto ZIUA DE CONSTANTA
 
  • În județul Constanța sunt proiecte de peste trei miliarde de lei pentru asfaltarea drumurilor, rețele de gaze sau alimentare cu apă și canalizare depuse prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Au fost depuse aproximativ 200 de proiecte. Ce șanse există ca acestea să fie finanțate, o dată cu suplimentarea programului cu peste 15 miliarde lei pentru construcția și modernizarea drumurilor și extinderea rețelei de gaze, aflăm joi, 14 aprilie de la ora 14.00 la ZIUA LIVE de la senatorul PNL, Septimiu Bourceanu.
 

Eu cred că foarte multe localități vor primi și al doilea proiect. Cum se alocă, cum se impart? Exista discuții în coaliții despre criterii care sa fie obiective. Există UAT-uri care au atras fonduri europene și sunt premianți în acest domeniu. În următoarea perioadă vor fi stabiliți acești indicatori. Din punctul meu de vedere, în județul Copnstanța trebuie să aducem cei mai mulți bani pentru fiecare proiect în parte. Dialogul dintre autorități trebuie să se întâmple constant. Cel mai important lucru este ca în perioada următoare să se stabilească criteriile. Trebuie să facem tot ce ține de noi să promovăm proiectele, explică Bourceanu.


 

Bourceanu a vorbit și despre șantierele din Constanța.
 
Până în 2023 , mare parte din șantiere vor fi închise, spune Bourceanu. El a adăugat că există o notă de pesimism în rândul constănțenilor privind această problemă.

„Sunt lucruri care nu au fost făcute și a trebuit să luăm decizia să le facem. Eu cred că lucrurile se vor rezolva, se vor închide șantierele. Așa se face, așa se construiește. Este foarte aglomerat, este mult praf. Magistralele de agent termic trebuiau schimbate. E ca atunci când îți renovezi casa. Toată lumea vrea să scape de șantier. Șțiu unele erori de proiectare la anumite șantiere. Nu pot eu să vă spun care sunt termenele, dar pot să spun că în anul 2023 foarte multe șantiere vor fi închise”, mai spune Bourceanu.


Bourceanu a vorbit și despre investiția din Portul Constanța pentru dezvoltarea infrastructurii, măsură anunțată astăzi de premierul României.
 

„De-a lungul timpului, portul a fost numit plămânul României. Eu cred că trebuie să devină o prioritate. Dacă dezvolți Portul Constanța, dezvolți și economia României”, spune el.


Și tot la ZIUA LIVE aflăm dacă schimbarea conducerii partidului la nivel național va declanșa și un război pentru putere în PNL Constanța.



Senatorul spune că fondurile necesare pentru dezvoltarea UAT-urilor nu pot fi furnizate doar de Consiliul Județean și de aceea există programe naționale sau europene prin care pot fi accesate fonduri.

Eu cred că este foarte bine că există dialog pe paliere. Conteaază foarte mult că există o echipă pe fiecare segment pentru ajutorul UAT-urilor.


 
Județul Constanța nu are toată infrastructura cadastrală.  Între Ovidiu și Năvodari, pe marginea canalului se poate face un drum. Este foarte greu să aducem la masa negocierilor toate autoritățile.



Referitor la relația dintre PNL și PSD, senatorul spune că „există o relație normală de dialog, nici mai mult, nici  mai puțin”.


Nu în ultimul rând discutăm despre medicii ce oferă servicii de medicină de familie. Număril lor a scăzut semnificativ în doar 4 ani, motiv pentru care a votat proiectul de act normativ prin intermediul căruia un medic de familie poate deschide două cabinete. Detalii aflăm de la invitatul ediției.


ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

La ora actuală nu există posibilitatea ca medicul de familie să își deschidă un punct de lucru secundar.

Prin proiectul de act normativ, „pacientul de la Albești nu se va mai duce la Negru Vodă, ci în Albești, la el acasă”.





ZIUA LIVE Foto ZIUA DE CONSTANTA









 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 396

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 442

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 913

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 574

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 527

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 544

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 754

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 528

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 609

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 581

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 548

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 591

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 724