ZIUA LIVE. Remus Negoi, senator USR – „Când vom avea primar la Constanța, în 2024, se va schimba totul!”

  • În primăvara acestui an, USR Constanța va realiza un sondaj propriu
  • Acesta va sta la baza desemnării candidaților pentru Primăria Constanța și conducerea Consiliului Județean Constanța
  • „Ceea ce propune aparatul Primăriei reprezintă o bătaie de joc", afirmă senatorul Remus Negoi
  • La proiectul de buget pentru 2023, consilierii locali ai partidului vor avea mai multe amendamente
  • Pentru viitoarea sesiune parlamentară, Negoi are în stadii diverse 16 inițiative legislative


Senatorul Remus Negoi, membru în Comisia pentru cultură și media, în Comisia pentru comunicații și tehnologia informației, în Comisia de sănătate şi în Comisia reunită pentru relaţia cu UNESCO a fost invitat la ZIUA Live.
 
Am discutat despre cele mai importante evenimente ale anului 2022 pe plan local și național, dar și despre inițiativele care vor fi susținute de Remus Negoi în Senat anul acesta.

Senatorul spune că cel puțin în 2022, „Parlamentul ajunsese o anexă a Guvernului, în care am dezbătut și amendat ordonanțe venite de la Guvern, care în mare parte nu erau urgențe. 

Am avut și noi multe inițiative legislative. 

În permanență a trebuit să fim atenți. Asta vom face și în următoarea sesiune parlamentară. Vreau să le transmit că nu pot să trimită atâtea ordonanțe de urgență câte putem să amendăm.

În particular, pot să afirm că tot în 2022, unii colegi de la Constanța, de la PNL au preferat să părăsească sala în momentul în care se votau proiecte pentru Constanța, decât să voteze proiectele noastre. Nu am înțeles de ce”, a explicat senatorul USR, Remus Negoi. 

Sesiunea parlamentară începe la 1 februarie. Însă cei de la USR au început deja activitatea.

„Noi am început din 4 ianuarie să lucrăm, chiar dacă luna ianuarie este lună de vacanță parlamentară constituțională. Noi lucrăm și personal, am în stadii diverse 16 inițiative legislative. Am o inițiativă pentru încurajarea sportului în școli. Vom avea o dezbatere publică și discuții pentru ca tinerii să poată face sport în curtea școlilor”, a mai spus parlamentarul USR constănțean. 

Cât despre municipiul Constanța, prost administrat, unde totul se face de mântuială iar administrația locală are mereu scuze pentru toate nerealizările, parlamentarul USR spune că:  „La Constanța avem o coaliție care este și nu prea este. Când vom avea primar la Constanța, în 2024, se va schimba totul. Dacă primarul dă vina acum pe greaua moștenire și constructori, cum își permite să cheltuie atâția bani pe luminițele de Crăciun care sunt și în prezent?


Proiectul pe care colegii mei l-au blamat prin care se dorea alocarea unor sume imense pentru panseluțe a fost blocat. Este o sifonare de bani, fac afirmații asumate. 

Excedentul bugetar este aruncat pe apa Sâmbetei. Fostul primar îl folosea doar în campanii electorale, probabil același lucru îl va face și actualul primar. 

Ceea ce propune aparatul Primăriei reprezintă o bătaie de joc. La proiectul de buget vom avea mai multe amendamente. Este vorba despre amendamente la proiecte de dezvoltarea orașului. Am observat că anul acesta a scăzut bugetul pentru dezvoltare”, a explicat Remus Negoi. 
 
USR vrea să câștige următoarele alegeri de la Constanța, Remus Negoi spune că este de astfel o dorință la nivel national a formațiunii politice.
Pentru asta vor avea nevoie și de un candidat pe măsură. Oare îl vor găsi?

„Ne-am propus ca în primăvara acestui an să facem un sondaj propriu pentru a avea rezultate concrete și să luăm decizii care se impun în privința candidatului pentru Primăria Constanța dar și a celui pentru șefia CJ Constanța”, a mai spus la ZIUA LIVE, Remus Negoi.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE. Ce abordare ar trebui să aibă administrația locală și clasa politică locală în 2023?

Interviul video poate fi urmărit aici:

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 244

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 517

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 479

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 735

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 531

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 674

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 840

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 569

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1213

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 612

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 418

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 614

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 660

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1011

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1230