ZIUA LIVE. Rezoluțiile lui Stelian Ion. Ce vrea ministrul Justiției să rămână după mandatul său!

  • Stelian Ion a vorbit la ZIUA LIVE despre problemele sistemului judiciar românesc și despre reformele pe care dorește să le implementeze pe parcursul mandatului său
  • Își dorește să reașeze legile justiției într-un cadru așezat, în care meritocrația să primeze pentru promovarea în funcția de magistrat dar și pentru funcțiile de conducere din Parchete și Instanțe, o Inspecție juridiciară care să funcționeze correct și un CSM la fel, în care membri să fie aleși echilibrat și să poată fi revocați dacă nu își fac treaba
  • Ministrul Justiției mai vrea să lase functional și  un DNA al pădurilor, care să stopeze infracțiunile pe mediu și importurile de deșeuri desființarea Secției de Investigare de Investigare a Magistraților care reprezintă o anomalie a sistemului

Stelian Ion, cel de- al 22-lea ministru al Justiției în România post-revoluționară a fost invitat la ZIUA LIVE.

Stelian Ion a vorbit despre problemele sistemului judiciar românesc și despre reformele pe care dorește să le implementeze pe parcursul acestui mandat.
 
Interviul integral, video poate fi urmărit aici


La ZIUA LIVE, ministrul Justiției a vorbit despre rezoluțiile mandatului său, pe care le dorește rezolvate după ce acesta se va fi încheiat la termen sau mai devreme.

“Îmi doresc să reașez legile justiției într-un cadru așezat, în care meritocrația să primeze pentru promovarea în funcția de magistrat și pentru funcțiile de conducere din Parchete și Instanțe, o Inspecție juridiciară care să funcționeze corect, condusă corect și care să aibă reglementări ce nu pot da naștere unor abuzuri, un CSM la fel, în care membri să fie aleși echilibrat și să poată fi revocați dacă nu își fac treaba. Aș mai vrea să mai rămână și un DNA al pădurilor, care să funcționeze și să stopeze infracțiunile pe mediu, importurile de deșeuri și alte nenorociri și bineînțeles desființarea Secției de Investigare de Investigare a Magistraților care reprezintă o anomalie a sistemului” – a explicat Stelian Ion.

Despre defiinţarea Secţiei speciale, ministrul Justiției a afirmat că acest lucru se va întâmpla cu certitudine. Stelian Ion afirmă că nu este de acord cu amendamentul ca dosarele să treacă la o altă secţie din cadrul Parchetului General. După ce Comisia de la Veneţia se va pronunţa în luna iulie pe proiectul de desfiinţare a Secţiei speciale, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că va exista o sesiune parlamentară extroardinară la Senat pentru adoptarea legii de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie.Cât privește lupta pentru combaterea corupției, Stelian Ion a pledat pentru intensificarea luptei anticorupţie şi consolidarea independenţei sistemului judiciar se numără printre reformele incluse în PNRR.

“Trebuie să lucrăm pe toate fronturile. Vom avea o strategie de combatere a corupției care va fi finalizată până la toamnă.


Ne uităm în jurul nostru și vedem ceva ce nu se întâmpla în trecut. Atentate, crime oribile, criminalitate organizată, ne afectează în mod direct. Sunt multe chestiuni care trebuie rezolvate”, a precizat ministrul.

Stelian Ion a vorbit și despre situația în penitenciare. Acesta va vizita în perioada următoare penitenciarul de la Craiova, unde i-au fost sesizate abuzuri.

“Dacă educația este scăzută vom avea criminalitate din ce în ce mai gravă”, a subliniat el.
La șase luni de la momentul preluării portofoliului de la Justiție, Stelian Ion a vorbit la ZIUA LIVE și despre cel mai dificil moment din mandate.
“Mi s-a părut incorect și până la urmă lucrurile se vor lămuri. Este vorba despre legile justiției. Am văzut anumite ajustări în deferite locuri. Au venit critici. Mi s-a părut total incorect că s-au grăbit cu declarații publice, fără să discutăm acest subiect în cadrul Coaliției”, a spus ministrul.

“Nu cred că PNL îşi doreşte o refacere a USL în Constanţa, ar fi o soluţie proastă”

 
În ceea ce privește situația tensionată de la Constanța din Coaliția formată din PNL și USR, Stelian Ion a afirmat că se așteaptă ca pe viitor PNL să-i trateze pe cei de la USR Constanţa cu respect și să ia în seamă propunerile acestora. 
„Urmează să avem o nouă negociere cu PNL, la Constanţa, pentru a clarifica dacă mai putem să colaborăm sau nu. Noi suntem deschiși în continuare la dialog, de PNL depinde dacă vor să respecte sau nu protocolul de colaborare semnat între cele două formaţiuni şi primarul Vergil Chiţac, imediat după alegeri”.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

Citește și:

ZIUA LIVE Ministrul Justiției, Stelian Ion- „Țin legătura foarte strâns cu colegii. Știu ce se întâmplă la Constanța“

ZIUA LIVE. Top 5 probleme din justiție, modificarea Codurilor și situația din cadrul Coaliției PNL - USR


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Prefectul Silviu Coșa - „În 2022 vom avea alegeri parțiale în trei localități din județul Constanța"

26 Jan 2022 1059

Alexandru Rafila „Vârful valului 5 va fi probabil în perioada 10-15 februarie”

25 Jan 2022 589

ZIUA LIVE. Provocările anului 2022 pentru județul Constanța - Valul 5 al pandemiei, criză energetică, alegeri parțiale și UAT-uri cu probleme financiare!

24 Jan 2022 646

ZIUA LIVE „Vibrații Înalte“. Arta meditației în viața de zi cu zi

24 Jan 2022 513

ZIUA LIVE „Meditația ca stil de viață“ – interviu cu Mihai Checheriță, despre puterea de a manifesta orice dorință

23 Jan 2022 526

ZIUA-n amiaza mare. Directorul Complexului Muzeal, Adrian Bîlbă Acvariul din Constanța va avea și pinguini

21 Jan 2022 653

Primăria Constanța angajează! Ce post este scos la concurs (DOCUMENT)

21 Jan 2022 918

Directorul Delfinariului din Constanța, Adrian Bîlbă, la „ZIUA-n amiaza mare”

20 Jan 2022 598

Interviu Online Avocata Laura Andrei – de ce Zona Peninsulară și nu alt cartier al Constanței?

15 Jan 2022 3030

De unde și-a achiziționat Simona Halep rochiile de nuntă. „Îmi place să mă bucur de lucrurile frumoase“ (GALERIE FOTO)

15 Jan 2022 2296

ZIUA-n amiaza mare” Președintele SNPPC, Vasile Zelca, despre lupta polițiștilor în prima linie a stării continue de alertă și activitățile de verificare a carantinaților și izolaților

14 Jan 2022 817

#DobrogeaDigitală „Rămân un supus loial şi nu voi fi niciodată o pedică pentru patria mea”

14 Jan 2022 1802

Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, la „ZIUA-n amiaza mare”

13 Jan 2022 923

Magistrat de la Curtea de Apel Constanța, admis la interviul pentru Curtea Supremă! Al treilea în ultimii trei ani (DOCUMENT)

13 Jan 2022 403

ZIUA LIVE Cum ne poate proteja poliția în cazul violenței în familie sau în școli

12 Jan 2022 646