ZIUA LIVE. Săptămâna Patimilor. „Suntem așteptați de Dumnezeu să înțelegem mesajul”


Foto ZIUA DE CONSTANTA


 
  • Am intrat în Săptămâna Patimilor, Săptămâna Mare pentru credincioșii ortodocși, zile în care, potrivit învățăturilor creștine, Mântuitorul a pătimit pentru iertarea păcatelor noastre, ale oamenilor.
 
Batjocorit și răstignit pe cruce, Iisus Hristos ne-a dăruit pilda smereniei, a credinței nestrămutate, a iubirii față de aproapele.
 
Două mii de ani mai târziu, învățămintele Sale și pildele dăruite oamenilor sunt mai actuale ca niciodată.
 
Într-o lume care pare, în ultima vreme, să se fi îndepărtat tot mai mult de la valorile spirituale, în favoarea celor materiale, într-o lume cu evenimente pe care nu credeam a le mai afla vreodată altfel decât în cărțile de istorie, într-o lume în care oamenii par să se dezgolească tot mai mult de haine, dar mai ales de suflete, pentru a atrage atenția, este nevoie tot mai mult de repere morale pentru a ne găsi echilibrul.
 
În întreg acest context, părintele Marius Moșteanu, preot paroh al Parohiei Sfântul Nicolae Vechi, din Constanța, este invitatul de miercuri, 20 aprilie 2022, de la ora 11.00, al emisiunii ZIUA LIVE.
 
Părintele ne va vorbi despre sfintele cuvinte ale Mântuitorului, despre iubirea cu care a învăluit constant oamenii, dar și despre semnificația sfântă a acestor zile de patimi, în care păcatele noastre, ale oamenirii, s-au spălat prin sângele sacru.
 

Suntem așteptați de Dumnezeu să înțelegem mesajul pe care nu-l transmite de peste 2000 de ani.


Fiind pe cruce, a rostit următoarele cuvinte: Părinte, nu le socoti lor păcatul acesta.

Dumnezeu ne așteaptă să înțelegem că avem puterea de a ne schimba.Noi, atunci când credem că ne apropiem de momente delicate din viața noastră, trebuie să ne gândim ce lăsăm în urmă. Lăsăm familia la îndemâna hazardului sau lăsăm familia la îndemâna cuiva care poată să întrețină lucrurile mai departe?


Această grijă, ce rămâne după noi, după atitudinea noastră, poate că ne va și tempera să nu luăm decizii foarte tranșante. Poate ne va ajuta să vedem viața din alta perspectivă, explică preotul.

 


 
 Despre lumea binelui și lumea răului.
 

Cine câștigă războiul? Cel de partea căruia este omul. Dacă omul se așează către bine, va câștigă lupta binele. Dacă omul începe să se teamă, atunci va pierde lupta.

 
Despre răstignire și Înviere

Mântuitorul L-a întrebat pe Tatăl : De ce m-ai părăsit?

S-au despărțit apele, a rămas partea umană. Dumnezeirea s-a despărțit de om pentru ca să pătimească el ca om.

Lumea medicală a judecat fiecare moment din acest act al răstignirii. Mântuitorul a suferit fără a fi anesteziat, apoi și-a dat duhul. Învierea a făcut-o din interior. Simbolul oului este că puiul de găină iese din ou singur. Simbolul vieții este Învierea din interior, de unul singur, mai explică preotul.

Dumnezeu există în toate.
 

Dumnezeu există în toate. Trebuie să înțelegem că Dumnezeu ne-a pregătit pentru toate. Am întrebat pe cineva pe stradă de ce este trist. L-am întrebat apoi: tu ai pace în casă? I-am învățat pe oameni să schimbe ceea ce ține de ei și să accepte ceea ce nu pot schimba. Să înțelegem și să-i acceptăm și pe ceilalți.Resetarea generală

Trebuie să învățăm să trăim dincolo de material. Este o posibilitate de resetare generală. Telefonul când vine din fabrică are niște setări. Există o posibilitate de a reveni la setările din fabrică. Noi am fost setați pe Pământul acesta fără frică, fără fobii, fără nimic din ceea ce ne sperie.

Dacă rugăciune anoatră ar fi sinceră, ne-am reseta la ceea ce am plecat din fabrică, noi am descoperi  că Dumnezeu ne-a lăsat într-un fel, spune preotul.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Facem Live pe rețelele de socializare de la un accident? Ce spun salvatorii

30 Jun 2022 509

ZIUA LIVE Cum se pregătesc salvatorii SMURD pentru misiuni. Ce trebuie să facem într-o situație de urgență

29 Jun 2022 448

ZIUA LIVE. După 9 luni de „moarte clinică”, Spitalul de Boli Infecțioase se pregătește timid să reintre în circuitul public (VIDEO+ GALERIE FOTO)

29 Jun 2022 1056

ZIUA LIVE. Managerul SCBI Constanța, despre starea spitalului la 9 luni de la incendiu (VIDEO)

28 Jun 2022 610

ZIUA LIVE. Cum se pregătesc salvatorii de vieți?

28 Jun 2022 685

ZIUA LIVE. Ce se întâmplă la SCBI la 9 luni de la incendiul care a dus la închiderea spitalului?

27 Jun 2022 900

LIVE TEXT 24 iunie 2022 - „Ziua Avocatului Român“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Jun 2022 1122

ZIUA LIVE. Pensionările „controversate“ din MAI! „Cel mai adesea, vârsta de pensionare se poate reduce cu nouă sau zece ani“

23 Jun 2022 684

ZIUA LIVE Valentina Matea, despre creșterea salariilor aleșilor locali. Ce se întâmplă cu celelalte categorii (VIDEO)

22 Jun 2022 559

ZIUA LIVE. PSD Constanța își va anunța candidatul la Primărie în toamna acestui an (VIDEO)

22 Jun 2022 842

ZIUA LIVE George Vișan - „Echipa PSD Constanța va veni la alegerile locale cu un candidat care va câștiga“ (VIDEO)

21 Jun 2022 940

ZIUA LIVE George Vișan, director comercial la CN APM Constanța. „Căutăm soluții pentru afluxul de cereale către Portul Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Jun 2022 576

ZIUA LIVE. Cresc salariile primarilor. Pe când ale polițiștilor?

21 Jun 2022 751

ZIUA LIVE. Situația sufocantă din Portul Constanța în contextul războiului din Ucraina!

20 Jun 2022 1033

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 1131