ZIUA LIVE. Săptămâna Patimilor. „Suntem așteptați de Dumnezeu să înțelegem mesajul”


Foto ZIUA DE CONSTANTA


 
  • Am intrat în Săptămâna Patimilor, Săptămâna Mare pentru credincioșii ortodocși, zile în care, potrivit învățăturilor creștine, Mântuitorul a pătimit pentru iertarea păcatelor noastre, ale oamenilor.
 
Batjocorit și răstignit pe cruce, Iisus Hristos ne-a dăruit pilda smereniei, a credinței nestrămutate, a iubirii față de aproapele.
 
Două mii de ani mai târziu, învățămintele Sale și pildele dăruite oamenilor sunt mai actuale ca niciodată.
 
Într-o lume care pare, în ultima vreme, să se fi îndepărtat tot mai mult de la valorile spirituale, în favoarea celor materiale, într-o lume cu evenimente pe care nu credeam a le mai afla vreodată altfel decât în cărțile de istorie, într-o lume în care oamenii par să se dezgolească tot mai mult de haine, dar mai ales de suflete, pentru a atrage atenția, este nevoie tot mai mult de repere morale pentru a ne găsi echilibrul.
 
În întreg acest context, părintele Marius Moșteanu, preot paroh al Parohiei Sfântul Nicolae Vechi, din Constanța, este invitatul de miercuri, 20 aprilie 2022, de la ora 11.00, al emisiunii ZIUA LIVE.
 
Părintele ne va vorbi despre sfintele cuvinte ale Mântuitorului, despre iubirea cu care a învăluit constant oamenii, dar și despre semnificația sfântă a acestor zile de patimi, în care păcatele noastre, ale oamenirii, s-au spălat prin sângele sacru.
 

Suntem așteptați de Dumnezeu să înțelegem mesajul pe care nu-l transmite de peste 2000 de ani.


Fiind pe cruce, a rostit următoarele cuvinte: Părinte, nu le socoti lor păcatul acesta.

Dumnezeu ne așteaptă să înțelegem că avem puterea de a ne schimba.Noi, atunci când credem că ne apropiem de momente delicate din viața noastră, trebuie să ne gândim ce lăsăm în urmă. Lăsăm familia la îndemâna hazardului sau lăsăm familia la îndemâna cuiva care poată să întrețină lucrurile mai departe?


Această grijă, ce rămâne după noi, după atitudinea noastră, poate că ne va și tempera să nu luăm decizii foarte tranșante. Poate ne va ajuta să vedem viața din alta perspectivă, explică preotul.

 


 
 Despre lumea binelui și lumea răului.
 

Cine câștigă războiul? Cel de partea căruia este omul. Dacă omul se așează către bine, va câștigă lupta binele. Dacă omul începe să se teamă, atunci va pierde lupta.

 
Despre răstignire și Înviere

Mântuitorul L-a întrebat pe Tatăl : De ce m-ai părăsit?

S-au despărțit apele, a rămas partea umană. Dumnezeirea s-a despărțit de om pentru ca să pătimească el ca om.

Lumea medicală a judecat fiecare moment din acest act al răstignirii. Mântuitorul a suferit fără a fi anesteziat, apoi și-a dat duhul. Învierea a făcut-o din interior. Simbolul oului este că puiul de găină iese din ou singur. Simbolul vieții este Învierea din interior, de unul singur, mai explică preotul.





Dumnezeu există în toate.
 

Dumnezeu există în toate. Trebuie să înțelegem că Dumnezeu ne-a pregătit pentru toate. Am întrebat pe cineva pe stradă de ce este trist. L-am întrebat apoi: tu ai pace în casă? I-am învățat pe oameni să schimbe ceea ce ține de ei și să accepte ceea ce nu pot schimba. Să înțelegem și să-i acceptăm și pe ceilalți.



Resetarea generală

Trebuie să învățăm să trăim dincolo de material. Este o posibilitate de resetare generală. Telefonul când vine din fabrică are niște setări. Există o posibilitate de a reveni la setările din fabrică. Noi am fost setați pe Pământul acesta fără frică, fără fobii, fără nimic din ceea ce ne sperie.

Dacă rugăciune anoatră ar fi sinceră, ne-am reseta la ceea ce am plecat din fabrică, noi am descoperi  că Dumnezeu ne-a lăsat într-un fel, spune preotul.





ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 







 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 165

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 807

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 283

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 618

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 616

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 552

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 634

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 481

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 576

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 506

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 527

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 233

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 770

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 687

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 485