ZIUA LIVE. Șeful ISJ Constanța, anunț important despre simulările județene!

  • „Eu îi anunț pe colegii mei că următoarele simulări județene, acestea din februarie, nu vor mai fi opționale, ele vor fi obligatorii. A fost, să spunem, o organizare în timp scurt, deși eu voiam să debutez cu aceste simulări județene din noiembrie“, a anunțat profesorul Sorin Mihai în cadrul emisiunii ZIUA LIVE.
  • Profesorul Sorin Mihai a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 2 februarie 2022, de la ora 14.00.
 
Anunț important pentru toți elevii claselor a VIII-a și a XII-a, din județul Constanța!
 
Luna aceasta, simulările județene pentru Evaluarea națională și, respectiv, examenul de Bacalaureat sunt obligatorii!
 
Anunțul a fost făcut chiar de către profesorul Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 2 februarie 2022, de la ora 14.00.
 
„Eu îi anunț pe colegii mei că următoarele simulări județene, acestea din februarie, nu vor mai fi opționale, ele vor fi obligatorii. A fost, să spunem, o organizare în timp scurt, deși eu voiam să debutez cu aceste simulări județene din noiembrie“, a anunțat profesorul Sorin Mihai în cadrul emisiunii ZIUA LIVE.
 
„Am aflat cu tristețe că unii colegi profesori le-au solicitat elevilor să nu participe la aceste simulări, amenințându-i că notele vor fi trecute în catalog. Notele pot fi trecute în catalog, cu acord părinților, nu este o problemă aceasta. La fel ca la simulările naționale, notele se pot trece în catalog. Mă ajută și pe mine, dacă am acordul părintelui, să trec niște note în catalog, să nu fiu în impas, la încheierea mediilor. Bineînțeles, există și alte modalități de evaluare, dar este o modalitate de evaluarea eficientă, care le oferă părinților, le oferă elevilor posibilitatea de a vedea unde se situează la un moment dat“, a declarat șeful ISJ Constanța.
 
„Sunt elevi care ajung în Evaluarea națională sau în Bacalaureat și nu au văzut cum arată un test specific. Iar atunci trebuie să luăm niște măsuri. Ca profesor, să știți că dădeam simulări la clasă lunar. Este clar că este cel mai bun exercițiu pe care pot să-l am astfel încât să mă pregătesc pentru examenele naționale. Dar eu vorbesc despre o rezistență a sistemului care, într-un fel sau altul, trebuie să fie înfrântă și care, din punctul meu de vedere, cel mai bine se înfrânge prin comunicare și prin înțelegerea fenomenului, deci prin a explica de ce este bine. Nu înțeleg de ce unii colegi ai mei nu au înțeles beneficiile, care sunt evidente pentru toată lumea“, a precizat prof. Sorin Mihai.
 
„În ianuarie, dacă ne gândim că mai avem neovie de timp să ne pregătim pentru examenele naționale din iunie este destul de complicată discuția!“, a explicat inspectorul general școlar.
 
De asemenea, pe parcursul emisiunii, șeful ISJ Constanța a vorbit și despre modalitatea de acordare a burselor de merit, despre testele de salivă, dar și despre modalitatea ori momentul în care o unitate de învățământ poate trece în online.
 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:


 

 
Citește și
ISJ Constanța, anunț de ultimă oră despre situația de la Liceului Teoretic Callatis
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. „Nu este nevoie de Premiul I ca să am un copil excelent“

29 Sep 2022 373

ZIUA LIVE Cât este de importantă susținerea părintelui pentru copilul său în privința reușitelor școlare (VIDEO)

28 Sep 2022 654

ZIUA LIVE. Parenting post Covid! Reușitele școlare în ochii părinților

27 Sep 2022 450

ZIUA LIVE. Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța „Un buget competitiv începe de la 25 de milioane de lei pe an"!

23 Sep 2022 699

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 611

ZIUA LIVE. CSM Municipal primește aproape 2 milioane de euro de la bugetul local. Care sunt obiectivele de performanță trasate de finanțator?

21 Sep 2022 1000

ZIUA LIVE. Revista Zări Alb Astre și sufletul mircist al fiecărei generații. Munca din spatele premiilor și distincțiilor

15 Sep 2022 690

ZIUA LIVE Cum se poziționează revista Zări Alb Astre în cadrul cultural din Constanța (VIDEO)

14 Sep 2022 864

ZIUA LIVE. Cea mai dificilă iarnă la orizont. Situația mai gravă va fi la Constanța unde sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat

14 Sep 2022 1326

ZIUA LIVE. Prefectul Județului Constanța „Ieri erau raportați oficial aproximativ 4500 de refugiați din Ucraina în județul Constanța“ (VIDEO)

13 Sep 2022 591

ZIUA LIVE. Revista mircistă Zări Alb Astre, o promisiune îndeplinită a nemuririi!

13 Sep 2022 814

ZIUA LIVE Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa. „În municipiul Constanța sunt peste 30.000 de abonați la sistemul centralizat de termoficare“ (VIDEO)

13 Sep 2022 886

ZIUA LIVE. După criza sanitară, cea a carburanţilor și seceta severă, urmează probleme cu facturile la termoficare și la gaze. Analizăm riscurile pentru județul Constanța

12 Sep 2022 733

ZIUA LIVE. Sută la sută din cazurile de trafic de migranți, depistate de Garda de Coastă

08 Sep 2022 708

ZIUA LIVE. Inspector principal Andrei Ene „Contrabanda este un fenomen foarte vechi, întâlnit în toată lumea“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Sep 2022 535