ZIUA LIVE. Șeful ISJ Constanța, anunț important despre simulările județene!

  • „Eu îi anunț pe colegii mei că următoarele simulări județene, acestea din februarie, nu vor mai fi opționale, ele vor fi obligatorii. A fost, să spunem, o organizare în timp scurt, deși eu voiam să debutez cu aceste simulări județene din noiembrie“, a anunțat profesorul Sorin Mihai în cadrul emisiunii ZIUA LIVE.
  • Profesorul Sorin Mihai a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 2 februarie 2022, de la ora 14.00.
 
Anunț important pentru toți elevii claselor a VIII-a și a XII-a, din județul Constanța!
 
Luna aceasta, simulările județene pentru Evaluarea națională și, respectiv, examenul de Bacalaureat sunt obligatorii!
 
Anunțul a fost făcut chiar de către profesorul Sorin Mihai, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 2 februarie 2022, de la ora 14.00.
 
„Eu îi anunț pe colegii mei că următoarele simulări județene, acestea din februarie, nu vor mai fi opționale, ele vor fi obligatorii. A fost, să spunem, o organizare în timp scurt, deși eu voiam să debutez cu aceste simulări județene din noiembrie“, a anunțat profesorul Sorin Mihai în cadrul emisiunii ZIUA LIVE.
 
„Am aflat cu tristețe că unii colegi profesori le-au solicitat elevilor să nu participe la aceste simulări, amenințându-i că notele vor fi trecute în catalog. Notele pot fi trecute în catalog, cu acord părinților, nu este o problemă aceasta. La fel ca la simulările naționale, notele se pot trece în catalog. Mă ajută și pe mine, dacă am acordul părintelui, să trec niște note în catalog, să nu fiu în impas, la încheierea mediilor. Bineînțeles, există și alte modalități de evaluare, dar este o modalitate de evaluarea eficientă, care le oferă părinților, le oferă elevilor posibilitatea de a vedea unde se situează la un moment dat“, a declarat șeful ISJ Constanța.
 
„Sunt elevi care ajung în Evaluarea națională sau în Bacalaureat și nu au văzut cum arată un test specific. Iar atunci trebuie să luăm niște măsuri. Ca profesor, să știți că dădeam simulări la clasă lunar. Este clar că este cel mai bun exercițiu pe care pot să-l am astfel încât să mă pregătesc pentru examenele naționale. Dar eu vorbesc despre o rezistență a sistemului care, într-un fel sau altul, trebuie să fie înfrântă și care, din punctul meu de vedere, cel mai bine se înfrânge prin comunicare și prin înțelegerea fenomenului, deci prin a explica de ce este bine. Nu înțeleg de ce unii colegi ai mei nu au înțeles beneficiile, care sunt evidente pentru toată lumea“, a precizat prof. Sorin Mihai.
 
„În ianuarie, dacă ne gândim că mai avem neovie de timp să ne pregătim pentru examenele naționale din iunie este destul de complicată discuția!“, a explicat inspectorul general școlar.
 
De asemenea, pe parcursul emisiunii, șeful ISJ Constanța a vorbit și despre modalitatea de acordare a burselor de merit, despre testele de salivă, dar și despre modalitatea ori momentul în care o unitate de învățământ poate trece în online.

 
Întreaga emisiune poate fi urmărită aici:


 

 
Citește și
ISJ Constanța, anunț de ultimă oră despre situația de la Liceului Teoretic Callatis
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 335

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 403

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 840

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 521

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 520

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 538

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 739

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 525

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 492

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 544

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 575

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 587

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 720