ZIUA LIVE. Șeful ISU Dobrogea - „Nu poți face performanță dacă nu ai și tehnica adecvată“

  • Miercuri, 21 iulie 2021, de la ora 15.00, colonelul Cristian Mihail Amarandei a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE, pe parcursul căreia a vorbit despre intervențiile deosebite pe care salvatorii ISU Dobrogea le-au avut de la momentul sosirii sale pe funcție.
  • „Nu poti face performanță dacă nu ai și tehnică adecvată. Doar pregatirea personalului nu este suficientă“, a explicat șeful inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, legat de incendiul de pe bulevardul Mamaia, din 16 februarie 2021, în timpul căruia o femeie și-a pierdut viața.
Colonelul Cristian Mihail Amarandei a preluat conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea la data de 4 februarie 2021, fiind împuternicit pe funcția de inspector șef pentru o perioadă de șase luni.
 
La momentul împuternicirii la comanda inspectoratului din Constanța, colonelul deținea funcția de inspector șef al ISU „Nicolae Iorga“ al județului Botoșani.
 
Miercuri, 21 iulie 2021, de la ora 15.00, colonelul Cristian Mihail Amarandei a fost invitatul emisiunii ZIUA LIVE, pe parcursul căreia a vorbit despre intervențiile deosebite pe care salvatorii ISU Dobrogea le-au avut de la momentul sosirii sale pe funcție.
 
Cele cinci luni petrecute la comanda ISU Dobrogea nu au fost lipsite de emoții puternice, evenimente neprevăzute, urgențe în care pompierii aflați în subordinea colonelului au fost chemați să răspundă pentru viețile a zeci, poate chiar sute de oameni, uneori pierzând în lupta cu moartea, dar fiind clari îngeri păzitori pentru fiecare viață salvată.
 
„Începutul meu la ISU Dobrogea a avut ca punct de plecare acel eveniment tragic (n.r:, incendiul de pe bulevardul Mamaia din 16 februarie 2021, în timpul căruia o femeie și-a pierdut viața). Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm. Sunt părți bune, părți mai puțin bune. Evenimentul de pe buevardul Mamaia a scos în evidenta carențe, inclusiv și nivelul de dotare al ISU. Între timp au apărut noi dotări, autospeciale. Nu poti face performanță dacă nu ai și tehnică adecvată. Doar pregatirea personalului nu este suficientă“, a explicat șeful inspectorul-șef al Inspoectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.
 
În continuare, aceste a explicat că „intervenția din 16 februarie a avut și anumite evenimente care ar fi putut fi gestionate altfel. S-au făcut și greșeli. Daca stăm să ne gândim statistic, de la începutul perioade mele la ISU am avut 9.200 de intervenții, în jur de 160 de incendii. Au fost și câteva misiuni cum a fost cel cu autocisterna răsturnată de la intrare in localitatea Mihail Kogălniceanu, incendiile de la Petromidia și Celco, accidentul de pe autostradă. Intervențiile au fost cu rezultate foarte bune, s-au limitat efectele dezastrelor. Activitatea cotidiană a putut fi reluată intr-un timp scurt“.
 
 Întrega emisiune poate fi urmărită aici:
 


 

PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Salvatorii de la ISU Constanța, anchetați!:
Expertiză și noi audieri. Procurorii militari mai au nevoie de timp în cazul femeii care a căzut de la etajul șase

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mamaia Sat. Autoritățile încearcă să prindă un câine lăsat slobod, dintr-o mașină, în această dimineață

02 Aug 2021 151

Casă cuprinsă de flăcări, în Constanța. Unde intervin militarii de la ISU Dobrogea (galerie foto+video)

01 Aug 2021 1452

Mașină intrată în parapet, în Eforie Nord, județul Constanța. O victimă

31 Jul 2021 951

Carambol rutier între Movilița și Techirghiol, județul Constanța. Au fost semnalate scurgeri de combustibil

31 Jul 2021 2787

Pompierii susțin că ar fi vorba de o mână criminală Incendiu pe un teren ce aparține Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei, județul Constanța. Ce a declarat un martor

31 Jul 2021 1244

Constanța. Accident cu victimă. Două auto implicate

28 Jul 2021 762

Un fost angajat al ISU Dobrogea a cerut să fie eliberat din arest

28 Jul 2021 970

Alertă la ISU „Dobrogea”. Pompierii intervin pe Autostrada Soarelui

27 Jul 2021 711

Alertă la ISU Dobrogea. Țeavă de gaz spartă în Eforie Sud

27 Jul 2021 494

Accident rutier grav pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța. Implicate o motocicletă și un autoturism. O victimă

27 Jul 2021 4461

Alertă la ISU „Dobrogea”. Două persoane în pericol de înec, pe plaja Santa Maria Bay

25 Jul 2021 658

Intervenție a pompierilor ISU Dobrogea în zona Teatrului de Stat din Constanța în această noapte. Ce s-a întâmplat

24 Jul 2021 672

Un fost comandant de echipaj de la ISU Dobrogea, în cătușe pentru agresiune și corupere sexuală a minorilor

22 Jul 2021 2477

ZIUA LIVE. Colonelul Cristian Amarandei - „Din orice misiune de intervenție noi trebuie să învățăm”

21 Jul 2021 1675

Cum decurge un exercițiu tactic al pompierilor de la ISU „Dobrogea” în cazul declanșării unui dezastru în danele de petrol (galerie foto)

21 Jul 2021 717