ZIUA LIVE Stelian Ion, deputat USR – „Liderul PNL Constanța de la municipiu este acum primarul care a anunțat că nu mai vrea alianță cu USR. E mai confortabil cu PSD!”

  • Stelian Ion, deputat USR a vorbit la ZIUA LIVE despre proiectul de vânzare a unei bucăți de plajă către firma lui Ion Dumitrache(n.r. președinte PSD municipiul Constanța), după ce luna trecută, PNL și PSD au coalizat pentru aprobarea înstrăinării, cu sprijinul consilierului USR, Iulian Călin, căruia i s-a cerut demisia din partid pentru actul de trădare
  • Deputatul USR a precizat că următorul pas este redactarea unei plângeri, deși susține că îi displace să facă aceste lucruri, dar este nevoit să urmeze toate căile legale
  • Pe parcursul întregii săptămâni USR au încercat să convingă consilierii celorlalte formațiuni politice de faptul că proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac reprezintă un abuz și contravine legislației în vigoare
  • Toate aceste acțiuni l-au scos din sărite pe primarul Vergil Chițac. În timpul ședinței CLM, edilul le-a cerut pur și simplu USR-iștilor să părăsească guvernarea locală și să intre în opoziție
  • Liderul PNL Constanța de la municipiu este acum primarul iar acest primar a anunțat că nu mai are alianță cu USR la Constanța. Mă aștept de acum și la blocare pe proiecte
 
 
Stelian Ion, deputat USR a vorbit la ZIUA LIVE despre proiectul de vânzare a unei bucăți de plajă către firma lui Ion Dumitrache(n.r. președinte PSD municipiul Constanța), după ce luna trecută, PNL și PSD au coalizat pentru aprobarea înstrăinării, cu sprijinul consilierului USR, Iulian Călin, căruia i s-a cerut demisia din partid pentru actul de trădare.

Grupul consilierilor locali municipali USR Constanța au votat și în ședința de ieri împotriva raportului de evaluare pentru vânzarea a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia, deoarece vânzarea plajei încalcă principiile din metodologia adoptată de administrația Chițac în 2021.

Deputatul USR susține că firma președintelui PSD nu ar fi avut dreptul la preempțiune decât pentru cel mult terenul de sub clădirea edificată în trecut de politician, care este jumătate din suprafața totală pe care primăria o va vinde acestuia.

Stelian Ion a mai spus că inclusiv raportul de evaluare a fost viciat.

Deputatul USR a precizat că următorul pas este redactarea unei plângeri. Acesta a mai spus că îi displace să facă aceste lucruri, dar este nevoit să urmeze toate căile legale. „O să ne apucăm să redactăm plângerea. Îmi displace profund când trebuie să fac un asemenea demers. Trebuie să facem tot ce putem să evităm astfel de plângeri. Nu am făcut multe plângeri de acest gen”, a declarat Ion Stelian la ZIUA LIVE.
 
Pe parcursul întregii săptămâni USR au încercat să convingă consilierii celorlalte formațiuni politice de faptul că proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac reprezintă un abuz și contravine legislației în vigoare.

USR Constanța a lansat și o petiție online prin care semnatarii îi cereau edilului Vergil Chițac retragerea de pe ordinea de zi a acestei vânzări. Până în momentul votului, petiția a strâns peste 1.139 de semnături.

Toate aceste acțiuni l-au scos din sărite pe primarul Vergil Chițac. În timpul ședinței CLM, edilul le-a cerut pur și simplu USR-iștilor să părăsească guvernarea locală și să intre în opoziție.
 
„Ieșiți din ipocrizie și treceți în opoziție. Scopul Alianței PNL - USR la Primăria Constanța nu-și mai are rostul", a spus Chițac referitor la aspectul mai sus menționat. 


„Chițac e mai confortabil cu PSD la Constanța. Astăzi, cu acest teren, i-a făcut un favor unui membru PSD. Își face favoruri reciproce cu PSD-ul. Primarul reprezintă o funcție importantă. Are în spate PNL și PSD și acționează ca un lider. Poate au nevoie de vreun teren pe plajă și primarul le oferă treaba asta. Liderul PNL Constanța de la municipiu este primarul. Până acum vedeam că PNL mai votează împotriva unor proiecte. Însă acum s-a văzut că toată filiala s-a aliat cu el. Trebuie să facă alianță cu PSD-ul în Constanța.

Primarul a anunțat că nu mai are alianță cu USR la Constanța. Mă aștept de acum și la blocare pe proiecte. Au existat și aștept să fie blocaje si mai mari pe proiectele pe care le agreasem”,a mai spus Stelian Ion. 
 
 
„Îmi voi anunța candidatura, când voi fi în topul clasamentului”
 
Stelian Ion a vorbit și despre candidatura la Primăria Constanța.
 
Ion se află pe locul al doilea în sondajul inițiat de cotidianul nostru, cu tema „Pe cine ați vota primar la alegerile locale din 2024?” cu 18%. Întrebat dacă va candida anul viitor la Primărie și când își va anunța candidatura, Stelian Ion a răspuns că o va face când va fi primul în preferințele constănțenilor.
 
 
PRECIZĂRI:  
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

ZIUA LIVE. Proiectul de vânzare a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia, abuz în serviciu sau bani pentru bugetul local?

Interviul integral aici:

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Mangalia, 23.000 de euro pentru „Ziua copilului“!

02 Jun 2023 728

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 1399

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „Cine ajunge azi în Constanța are impresia că a ajuns în Bahmut! Primarul Chițac nu are competență administrativă” (VIDEO)

26 May 2023 1702

ZIUA LIVE. Sorin Chiriță „De ce să căutăm vină în funcționari? Pentru tot ce se întâmplă la Constanța e culpa primarului în exercițiu"(VIDEO)

25 May 2023 1079

LIVE Inaugurarea „Muzeului în aer liber” din incinta Memorialului Poarta Albă (GALERIE FOTO +VIDEO)

25 May 2023 1000

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului Chițac (VIDEO)

25 May 2023 710

LIVE TEXT Primăria Cumpăna organizează mai multe manifestări cu ocazia Zilei Eroilor și a Înălțării Domnului (FOTO+VIDEO)

25 May 2023 654

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 820

ZIUA LIVE. Fondurile europene, instrument pentru dezvoltare locală. Cum le obținem și cum le cheltuim în mod eficient?

24 May 2023 1124

ZIUA LIVE. Câți constănțeni au semnat petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului, Vergil Chițac?

24 May 2023 1028

Ziua Internațională a Femeii în Domeniul Maritim, marcată la Universitatea Maritimă Constanța

22 May 2023 485

Hai, Farul! Hai, Constanța! Meciul dintre Farul Constanța și FCSB urmărit pe ecrane uriașe în Piața Ovidiu și Parcul de la Gară

18 May 2023 1907

ZIUA LIVE. Mihai Lupu, președinte CJC „Lucrările la Spitalul de Pediatrie "Mama și Copilul" vor începe până la sfîrșitul acestui an” (VIDEO)

18 May 2023 1140

ZIUA LIVE CNI va construi blocul operator de la Pneumoftiziologie. Mihai Lupu a făcut anunțul (VIDEO)

17 May 2023 633

Președintele CJC, precizări importante despre Spitalul de pediatrie "Mama și Copilul"

17 May 2023 635