ZIUA LIVE Stelian Ion, deputat USR – „Liderul PNL Constanța de la municipiu este acum primarul care a anunțat că nu mai vrea alianță cu USR. E mai confortabil cu PSD!”

  • Stelian Ion, deputat USR a vorbit la ZIUA LIVE despre proiectul de vânzare a unei bucăți de plajă către firma lui Ion Dumitrache(n.r. președinte PSD municipiul Constanța), după ce luna trecută, PNL și PSD au coalizat pentru aprobarea înstrăinării, cu sprijinul consilierului USR, Iulian Călin, căruia i s-a cerut demisia din partid pentru actul de trădare
  • Deputatul USR a precizat că următorul pas este redactarea unei plângeri, deși susține că îi displace să facă aceste lucruri, dar este nevoit să urmeze toate căile legale
  • Pe parcursul întregii săptămâni USR au încercat să convingă consilierii celorlalte formațiuni politice de faptul că proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac reprezintă un abuz și contravine legislației în vigoare
  • Toate aceste acțiuni l-au scos din sărite pe primarul Vergil Chițac. În timpul ședinței CLM, edilul le-a cerut pur și simplu USR-iștilor să părăsească guvernarea locală și să intre în opoziție
  • Liderul PNL Constanța de la municipiu este acum primarul iar acest primar a anunțat că nu mai are alianță cu USR la Constanța. Mă aștept de acum și la blocare pe proiecte
 
 
Stelian Ion, deputat USR a vorbit la ZIUA LIVE despre proiectul de vânzare a unei bucăți de plajă către firma lui Ion Dumitrache(n.r. președinte PSD municipiul Constanța), după ce luna trecută, PNL și PSD au coalizat pentru aprobarea înstrăinării, cu sprijinul consilierului USR, Iulian Călin, căruia i s-a cerut demisia din partid pentru actul de trădare.

Grupul consilierilor locali municipali USR Constanța au votat și în ședința de ieri împotriva raportului de evaluare pentru vânzarea a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia, deoarece vânzarea plajei încalcă principiile din metodologia adoptată de administrația Chițac în 2021.

Deputatul USR susține că firma președintelui PSD nu ar fi avut dreptul la preempțiune decât pentru cel mult terenul de sub clădirea edificată în trecut de politician, care este jumătate din suprafața totală pe care primăria o va vinde acestuia.

Stelian Ion a mai spus că inclusiv raportul de evaluare a fost viciat.

Deputatul USR a precizat că următorul pas este redactarea unei plângeri. Acesta a mai spus că îi displace să facă aceste lucruri, dar este nevoit să urmeze toate căile legale. „O să ne apucăm să redactăm plângerea. Îmi displace profund când trebuie să fac un asemenea demers. Trebuie să facem tot ce putem să evităm astfel de plângeri. Nu am făcut multe plângeri de acest gen”, a declarat Ion Stelian la ZIUA LIVE.
 
Pe parcursul întregii săptămâni USR au încercat să convingă consilierii celorlalte formațiuni politice de faptul că proiectul inițiat de primarul Vergil Chițac reprezintă un abuz și contravine legislației în vigoare.

USR Constanța a lansat și o petiție online prin care semnatarii îi cereau edilului Vergil Chițac retragerea de pe ordinea de zi a acestei vânzări. Până în momentul votului, petiția a strâns peste 1.139 de semnături.

Toate aceste acțiuni l-au scos din sărite pe primarul Vergil Chițac. În timpul ședinței CLM, edilul le-a cerut pur și simplu USR-iștilor să părăsească guvernarea locală și să intre în opoziție.
 
„Ieșiți din ipocrizie și treceți în opoziție. Scopul Alianței PNL - USR la Primăria Constanța nu-și mai are rostul", a spus Chițac referitor la aspectul mai sus menționat. 


„Chițac e mai confortabil cu PSD la Constanța. Astăzi, cu acest teren, i-a făcut un favor unui membru PSD. Își face favoruri reciproce cu PSD-ul. Primarul reprezintă o funcție importantă. Are în spate PNL și PSD și acționează ca un lider. Poate au nevoie de vreun teren pe plajă și primarul le oferă treaba asta. Liderul PNL Constanța de la municipiu este primarul. Până acum vedeam că PNL mai votează împotriva unor proiecte. Însă acum s-a văzut că toată filiala s-a aliat cu el. Trebuie să facă alianță cu PSD-ul în Constanța.

Primarul a anunțat că nu mai are alianță cu USR la Constanța. Mă aștept de acum și la blocare pe proiecte. Au existat și aștept să fie blocaje si mai mari pe proiectele pe care le agreasem”,a mai spus Stelian Ion. 
 
 
„Îmi voi anunța candidatura, când voi fi în topul clasamentului”
 
Stelian Ion a vorbit și despre candidatura la Primăria Constanța.
 
Ion se află pe locul al doilea în sondajul inițiat de cotidianul nostru, cu tema „Pe cine ați vota primar la alegerile locale din 2024?” cu 18%. Întrebat dacă va candida anul viitor la Primărie și când își va anunța candidatura, Stelian Ion a răspuns că o va face când va fi primul în preferințele constănțenilor.
 
 
PRECIZĂRI:  
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

ZIUA LIVE. Proiectul de vânzare a 854 mp de plajă în stațiunea Mamaia, abuz în serviciu sau bani pentru bugetul local?

Interviul integral aici:

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 343

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 409

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 843

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 521

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 520

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 538

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 739

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 525

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 494

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 545

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 575

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 587

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 720