ZIUA LIVE. Sută la sută din cazurile de trafic de migranți, depistate de Garda de Coastă

  • Informația a fost făcută publică de inspectorul principal Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 7 septembrie 2022, de la ora 14.00.
  • „Cea mai importantă resursă sunt oamenii! Poți să ai tu, ca instituție, orice pe lumea asta! Dacă nu ai oamenii care să știe să folosească tehnica, oameni dedicați, oameni care să fie acolo, nu înseamnă nimic. Dar, spre bucuria noastră, noi avem astfel de oameni“, a conchis insp. pp. Andrei Ene.
 
Procentul cazurilor de migranți descoperite de polițiștii Gărzii de Coastă se apropie mult de valoarea maximală!
 
Informația a fost făcută publică de inspectorul principal Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 7 septembrie 2022, de la ora 14.00.
 
„Din analizele pe care le avem noi, ne apropiem de 100% cazuri identificate și vorbesc în cunoștință de cauză. Cazurile sunt depistate, noi facem analize. Ne ajută și cifrele, ne ajută și hărțile, ne ajută orice metodă pe care o avem noi de a centraliza astfel de fapte, așa încât pe viitor să știm punctual unde să acționăm, cum să acționăm, pentru că vorbim de două județe, de o frontieră destul de mare cu Bulgaria, vorbim de un relief care poate, uneori, nu ne ajută, dar experiența, anii, cazuistica, toate ne ajută să fim mai prompți și mai prompți. Pentru că, vă dați seama, și dacă a avut loc o trecere, un grup de migranți, ei nu pot să treacă fără să lase urme: obiecte de vestimentație, mâncare, sticle, peturi. Zona este tot timpul verificată de polițiștii de frontieră. De aceea spunem că ne apropiem de aproape 100% cazuri depistate, la nivelul Gărzii de Coastă. Nu prea ne scapă nimic!“, a explicat insp. pp. Andrei Ene în cadrul emisiunii.
 
De asemenea, acesta a mai adăugat:
 
„Ne ajută și tehnica din dotare, ne ajută și oamenii, ne ajută oamenii locului, pentru că oamenii locului sunt cei mai importanți oameni din lume! Acel om care are 20 de ani de «fâșie», cum spunem noi așa, că e la Băneasa, că e la Ostrov, că e la Negru Vodă, omul acela este aur pentru noi, știe fiecare pietricică, de 20 de ani de când merge pe aceleași drumuri. Ne ajută oamenii!“.
 
„Cea mai importantă resursă sunt oamenii! Poți să ai tu, ca instituție, orice pe lumea asta! Dacă nu ai oamenii care să știe să folosească tehnica, oameni dedicați, oameni care să fie acolo, nu înseamnă nimic. Dar, spre bucuria noastră, noi avem astfel de oameni“, a conchis insp. pp. Andrei Ene.
 
Întreaga emisiune, pe parcursul căreia purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă a vorbit pe larg și despre contrabanda cu țigări, dar și alte tipuri de contrabandă, poate fi urmărită aici:

 

 
 
Citește și
ZIUA LIVE. Inspector principal Andrei Ene „Contrabanda este un fenomen foarte vechi, întâlnit în toată lumea“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT. 104 ani de la Marea Unire Ceremonii, paradă militară și spectacol de artificii pentru celebrarea Zilei Naționale la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 Dec 2022 1707

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 652

LIVE TEXT Ziua de 23 noiembrie 1878, rememorată printr-un eveniment cultural și istoric în Centrul Vechi al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 879

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 1713

ZIUA LIVE. Constanța mustește de istorie. Nu e păcat să nu punem în valoare acest potențial? (VIDEO)

19 Nov 2022 1167

ZIUA LIVE Reprezentanții USR Constanța, despre obiectivele culturale pentru care s-au obținut autorizații de construire în vederea reabilitării (VIDEO)

18 Nov 2022 788

LIVE TEXT Călătoria continuă. Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge azi la Colegiul Pedagogic (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Nov 2022 760

ZIUA LIVE. Patrimoniul cultural dobrogean între responsabilitate și ignoranță!

17 Nov 2022 1110

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" ajunge la Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța " (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2022 949

ZIUA LIVE. Prof. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța - „A fost un mandat pe care mi l-am asumat de la început pe comunicare și pe transparență“

17 Nov 2022 957

ZIUA LIVE Sorin Mihai, precizări importante pentru elevii constănțeni (VIDEO)

16 Nov 2022 691

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 1378

ZIUA LIVE. Învățământul din Constanța, sub umbrela unor proiecte naționale, unele pilot

15 Nov 2022 828

LIVE VIDEO+TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța sărbătoresc ZIUA Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Nov 2022 725

LIVE VIDEO-TEXT Dublu eveniment de Ziua Dobrogei la Muzeul de Artă din Constanța (GALERIE FOTO)

14 Nov 2022 1233