ZIUA LIVE. Taximetriștii nu renunță la proteste dacă nu vor ajunge la consens cu autoritățile în privința Regulamentului de organizare și executare a serviciului de transport în regim de taxi

  • Marin Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România și Sorin Coadă, reprezentantul Camerei Taximetriștilor din Constanța au vorbit la ZIUA LIVE despre nemulțumirile taximetriștilor
  • Taximetriștii nu renunță la solicitările lor și dacă Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța nu le îngloba, atunci se va recurge la proteste și la procese în instanță
  • Pentru ca taximetriștii să fie mai bine reprezentanți în fața autorităților, săptămâna viitoare, se va semna un protocol de colaborare și susținere între Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România și Camera Taximetriștilor din Constanța
 

Marin Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România și Sorin Coadă, reprezentantul Camerei Taximetriștilor din Constanța au vorbit la ZIUA LIVE despre nemulțumirile taximetriștilor în legătură cu Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța.

Interviu video intregral poate fi urmărit aici:

Printre nemulțumirile taximetriștilor sunt lipsa toaletelor publice din stațiile importante din municipiul Constanța, numărul redus de locuri pentru taxiuri la gară, cât și în Portul Tomis, Cazinou sau Poarta1, problema locurilor de parcare de la City Park Mall și  „vânătoarea” condusă de către Poliția Locală a municipiului Constanța.

Taximetriștii au câștigat „o bătălie” cu Primăria Constanța, cu privire la numărul de mașini, după ce, Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, a punctat în ultima întâlnire cu reprezentanții acestora că taximetrele nu vor scădea sub 1600 de mașini conform noului Regulament.
La ZIUA LIVE, Marin Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România a precizat că taximetriștii nu vor renunța la proteste dacă nu vor ajunge la consens în urma discuțiilor cu autoritățile.
 
Mai mult, aceștia sunt hotărâți să atace regulamentul la instanța de contencios-administrativ.
 
“Noi am solicitat plasarea unor toalete în stațiile mari de taxi, cum ar fi la Delfinariu, la  gară, Poarta 1, a spus și Sorin Coadă, președintele Camerei Taximetriștilor.
 
Cei doi au vorbit și despre desființarea stațiilor de taxi, fără ca asociațiile profesionale să fie consultate, așa cum prevede legislația în vigoare.

 
De asemenea și vestimentația taximetriștilor este o problemă actuală. Cei doi au precizat că ei susțin adoptarea unei ținute decente.
 

Pentru ca taximetriști să fie mai bine reprezentanți în fața autorităților, săptămâna viitoare, se va semna un protocol de colaborare și susținere între Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România și Camera Taximetriștilor din Constanța
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

ZIUA LIVE Care sunt nemulțumirile taximetriștilor din Constanța

ZIUA LIVE. Regulament pentru taximetriștii constănțeni. Ce obligații și nemulțumiri au?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 581

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 582

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 776

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 696

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 852

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 576

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1240

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 615

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 425

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 626

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 664

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1021

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1249