ZIUA LIVE. Vicepreședintele CJC, Petre Enciu vorbește despre proiectele cu finanțare europeană inițiate de echipa administrației județene

  • Vicepreședintele Consiliul Județean Constanța, Petre Enciu vorbește la ZIUA LIVE despre proiectele care vizează restaurarea și punerea în valoare a siturilor arheologice din județul Constanța
  • Și tot la ZIUA LIVE discutăm și despre stadiul reabilitării Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, după rezilierea contractului cu SC Actaeon Invest SA
  • Vom aborda și subiectele politice ale momentului, pe fondul deciziei de ieșire de la guvernare a USR PLUS, echipă din care face parte și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat cel de-al patrulea proiect finanțat cu bani europeni prin care se dorește restaurarea și punerea în valoare a unui sit arheologic după Cetatea Capidava, Cetatea Carsium și Cetatea Histria.

Este vorba despre contractul de proiectare pentru obiectul de investiție „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar".
 
Execuția de lucrări este estimată la maxim 15 milioane de euro și ar urma să fie finanțată ulterior prin Programul Operațional Regional 2021- 2027.
 
Asocierea SC Restitutio SRL - SC Remon Proiect SRL va avea la dispoziție 140 de zile pentru predarea proiectului tehnic cu toate avizele și autorizațiile.

Vicepreședintele Consiliul Județean Constanța, Petre Enciu vorbește, miercuri, 8 septembrie de la 14.00 la ZIUA LIVE despre aceste proiecte.

Și tot la ZIUA LIVE discutăm despre stadiul reabilitării Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, după rezilierea contractului cu SC Actaeon Invest SA, dar și despre procedurile de achiziție a studiilor de fezabilitate pentru trei obiective de investiții în infrastructura de sănătate de la nivelul județului.

Este vorba despre Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), Departamentul "Sănătatea mamei și copilului" și secția de Urgențe/Traumatologie.

Firesc, vom aborda și subiectele politice ale momentului, pe fondul deciziei de ieșire de la guvernare a USR PLUS, echipă din care face parte și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu ZIUA-n amiaza mare Raport, la final de an, al autorităților locale, „ciuntit” de primarul Vergil Chițac (galerie foto+video )

04 Dec 2021 327

Regulamentul de adăpostire a animalelor aflate în pericol de pe raza județului Constanța, lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

04 Dec 2021 181

Viitorul Teatru pentru Copii și Tineret Constanța a ajuns la faza elaborării documentațiilor tehnice. Un SRL din Iași se va ocupa de obținerea avizelor

01 Dec 2021 742

#Dobrogea143 Ziua Dobrogei, marcată la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Nov 2021 2038

S-a finalizat proiectul “Monitorizarea şi protejarea în comun a mediului înconjurător în Bazinul Mării Negre”

07 Oct 2021 682

LIVE TEXT Modernizarea DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu și DJ 226A Cetatea Histria – DN22/Tariverde. Ce spune președintele CJ Constanța, Mihai Lupu (galerie foto+video)

06 Oct 2021 2044

Oficial de la CJ Constanța. Unde au fost transferați pacienții de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase după incendiu

01 Oct 2021 1125

ZIUA LIVE. Petre Enciu – „ La Ministerul Culturii se oprește tot. La Edificiul Roman cu Mozaic lucrările sunt în întârziere. Pentru cetatea Histria așteptăm o hotărâre de Guvern”

09 Sep 2021 1338

ZIUA LIVE Vicepreședintele CJC, Petre Enciu - „Mă gândesc la un amplu proiect pentru marcarea tuturor obiectivelor turistice”

08 Sep 2021 834

Vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Enciu, a semnat contractul de proiectare pentru conservarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar

07 Sep 2021 1367

LIVE TEXT Cetatea Capidava, în lumina reflectoarelor. Mihai Lupu, prezent la situl arheologic (galerie foto+video)

18 Aug 2021 1108

Ordin din începere a lucrărilor de reabilitare a DJ 223. Contractul va fi executat de Oyl Company Holding AG SRL

12 Aug 2021 1444

Președintele CJC i-a dat în judecată pe afaceriștii care ar fi trebuit să reabiliteze Muzeul de Istorie Constanța

21 Jun 2021 1026

Alegeri interne în USR în acest weekend! Cine vrea să conducă filialele din Constanța și Năvodari?

12 Jun 2021 2765

Compania care urma să reabiliteze Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a dat în judecată CJC, după rezilierea contractului!

05 Jun 2021 737