ZIUA LIVE. Vicepreședintele CJC, Petre Enciu vorbește despre proiectele cu finanțare europeană inițiate de echipa administrației județene

  • Vicepreședintele Consiliul Județean Constanța, Petre Enciu vorbește la ZIUA LIVE despre proiectele care vizează restaurarea și punerea în valoare a siturilor arheologice din județul Constanța
  • Și tot la ZIUA LIVE discutăm și despre stadiul reabilitării Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, după rezilierea contractului cu SC Actaeon Invest SA
  • Vom aborda și subiectele politice ale momentului, pe fondul deciziei de ieșire de la guvernare a USR PLUS, echipă din care face parte și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța

Consiliul Județean Constanța a semnat cel de-al patrulea proiect finanțat cu bani europeni prin care se dorește restaurarea și punerea în valoare a unui sit arheologic după Cetatea Capidava, Cetatea Carsium și Cetatea Histria.

Este vorba despre contractul de proiectare pentru obiectul de investiție „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar".
 
Execuția de lucrări este estimată la maxim 15 milioane de euro și ar urma să fie finanțată ulterior prin Programul Operațional Regional 2021- 2027.
 
Asocierea SC Restitutio SRL - SC Remon Proiect SRL va avea la dispoziție 140 de zile pentru predarea proiectului tehnic cu toate avizele și autorizațiile.

Vicepreședintele Consiliul Județean Constanța, Petre Enciu vorbește, miercuri, 8 septembrie de la 14.00 la ZIUA LIVE despre aceste proiecte.

Și tot la ZIUA LIVE discutăm despre stadiul reabilitării Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, după rezilierea contractului cu SC Actaeon Invest SA, dar și despre procedurile de achiziție a studiilor de fezabilitate pentru trei obiective de investiții în infrastructura de sănătate de la nivelul județului.

Este vorba despre Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), Departamentul "Sănătatea mamei și copilului" și secția de Urgențe/Traumatologie.

Firesc, vom aborda și subiectele politice ale momentului, pe fondul deciziei de ieșire de la guvernare a USR PLUS, echipă din care face parte și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Județean Constanța Biblioteca Județeană I.N. Roman și Palatul Administrativ ar putea fi reabilitate

23 Jan 2024 3825

Constanța Drumul DJ226A Cetatea Histria-DN22/Tariverde. Istoric contracte și ce firme au beneficiat de peste 5 milioane de euro (VIDEO)

05 Dec 2023 1796

#Dobrogea145 Petre Enciu, vicepreședinte Consiliul Județean Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

19 Nov 2023 1179

50 de posturi vacante în organigramă Cine sunt directorii executivi, șefii de Servicii și de Birouri din cadrul Consiliului Județean Constanța? (DOCUMENT)

07 Oct 2023 5921

UPDATE. LIVE VIDEO-TEXT USR Constanța - „Vom cere ministrului Sănătății să prezinte raportul care a pus spitalul de la Constanța pe lista neagră”!

22 Sep 2023 1231

LIVE VIDEO- TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință. Iată ce se discută (FOTO)

20 Sep 2023 1407

25 de microbuze electrice pentru transportul elevilor vor ajunge la primării din județul Constanța

12 Sep 2023 1537

Știri Constanța Conducerea CJC renunță la revocarea mandatelor acordate Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța

30 Aug 2023 1226

Ruptură între conducerea CJC și Ana-Maria Vătămanu Se cere revocarea mandatelor pentru proiectele derulate de Asociația de Dezvoltare a județului Constanța (DOCUMENT)

27 Aug 2023 4445

Știri Constanța Consiliul Județean semnează astăzi o nouă finanțare prin PNRR. Proiectul este finanțat de Ministerul Educației

26 Jul 2023 1259

Când ar putea începe lucrările? Cinci companii interesate de construirea spitalului Mama și Copilul de la Constanța

24 Jul 2023 1250

Microbuze electrice pentru elevii din județul Constanța, finanțate prin PNRR

23 Jul 2023 1034

Reabilitarea Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța, în linie dreaptă. A fost emisă autorizația de construire

12 Jul 2023 1420

Averea și interesele vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu (DOCUMENTE)

22 Jun 2023 2369

Județul Constanța nu va avea prea curând adăposturi dedicate animalelor pentru care s-a emis ordin expres de plasare (DOCUMENT)

29 Mar 2023 1283