ZIUA LIVE. Viceprimarul USR Florin Cocargeanu spune pas unei candidaturi la Primăria Constanța (VIDEO)


 
 
  • În USR, candidatul se stabilește prin alegeri în cadrul filialei
  • Probabil că o decizie care privește un viitor candidat la Primăria Constanța va fi luată la începutul anului viitor
 
 
Context:
 
Este ruptură între primar și consilierii locali municipali de la USR, după ce aceștia au votat împotriva mai multor proiecte propuse de edil.
 
Ultima dată s-a întâmplat în ședința de Consiliu Local Municipal din luna mai când aleșii locali nu au fost de acord cu proiectul care viza taluzul orașului.

În cadrul reuniunii Organizației Municipale a PNL de la finalul săptămânii primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a acuzat USR Constanța de sabotaj și a vorbit despre „atacurile consilierilor USR care au însoțit actul de guvernare pe durata actualului mandat, aproape în permanență, sabotând cele mai ambițioase inițiative ale agendei electorale”.

Edilul a mai spus că „cei de la USR par a nu fi înțeles că asumarea responsabilității de guvernare nu te mai califică pentru rolul de opozant”, dar și că „orașul Constanța are nevoie de soluții și nu de postări pe Facebook și nu propagandă de opoziție a unora care sunt participanți la guvernarea locală".
 
L-am provocat pe viceprimarul USR, Florin Cocargeanu să explice la ZIUA LIVE cum a „sabotat” timp de un an și jumătate alături de colegii său proiectele ambițioase inițiate de primarul Vergil Chițac.
 

„Cu siguranță declarațiile primarului sunt legate de faptul că ne-am opus ca pe taluzul municipiului Constanța să se amenajeze o șosea. Pentru că noi nu credem într-o astfel de soluție de descongestionare a traficului. În schimb știm că exista o solicitare din partea unei firme private pentru încheierea unui protocol pentru un drum de acces în acea zonă”, a spus Florin Cocargeanu.
 
Acesta a mai afirmat că au fost câteva proiecte pe care consilierii USR nu le-au susținut pentru că nu au crezut în utilitatea acestora, însă au fost și situații în care au sprijinit inițiativele de-ale primarului Chițac.

 
Da, au fost câteva proiecte pe care nu le-am votat pentru că am considerat că nu erau în beneficiul cetățenilor. Chiar dacă suntem în această colaborare, nu înseamnă că vom fi drepți la orice propunere.
 
Nu vorbim despre un sabotaj.
 
Proiectele pe care noi nu le-am votat nu sunt proiecte care ar fi dezvoltat orașul. Oricum unele dintre ele au trecut cu sprijinul celorlalți consilieri locali.
Au fost momente când, pur și simplu, punctual, ne-am opus. Noi așa am considerat. Și până la urmă, răspundem în fața cetățenilor, nu în fața primarului”, a mai afirmat Cocargeanu.

Viceprimarul a mai adăugat faptul că protocolul încheiat încă din 2020 nu a fost respectat, inclusive în ceea ce privește atribuțiile pe care le-a primit viceprimarul USR: „În pixul dumnealui stau aceste lucruri”, în ceea ce privește atribuțiile menționate în protocol, pe care aceasta nu le are în momentul de față.Din păcate, nu funcționează lucrurile așa cum trebuie. Sunt multe nemulțumiri în oraș pe care trebuie să ni le asumăm cu toții. De asta am rămas în continuare în Primărie”, a adăugat acesta.

Cocargeanu a explicat și de USR nu a ieșit până acum guvernarea locală: „Nu vrem să fugim de responsabilitatea pe care oamenii ne-au dat-o”.


 
Sondaj USR! Doar Stelian Ion măsurat pentru alegerile din 2024. De ce?
 
„Noi am vrut să ne facem o idee despre ceea ce s-a întâmplat în acest an și jumătate și nu despre ceea ce se va întâmpla. Am vrut să vedem cum stau anumite personalități la momentul actual. De aceea se regăsesc acele nume.

Sunt mai multe scenarii acolo”, a spus viceprimarul USR.

Întrebat dacă ar candida pentru funcția de primar al Constanței, Florin Cocargeanu a spus: „Nu, consider că nu este momentul. Pentru că, pur și simplu, așa simt și consider că am nevoie de o mai mare experiență în administrația publică pentru a-mi asuma acest rol”.

Cocargeanu a mai precizat că nu își dorește să candideze nici pentru o funcție de parlamentar. 
 
În USR, candidatul se stabilește prin alegeri în cadrul filialei. Probabil că o decizie care privește un viitor candidat la Primăria Constanța va fi luată la începutul anului viitor.
 

 
Citește și:
ZIUA LIVE. Primarul Vergil Chițac vs. USR Constanța. Cine pe cine sabotează?!

Inteviul video poate fi urmărit aici:


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 413

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 527

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 739

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 525

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1075

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 576

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 405

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 587

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 646

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 987

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1144

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1983

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 619

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1107

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 754