ZIUA-n amiaza mare 1 Mai în Delta Dunării. Un paradis verde, respectat de iubitorii de natură

Delta Dunării

 
  • Vineri, 29 aprilie, la „ZIUA-n amiaza mare” invitați au fost  reprezentanți ai Asociației Delta Dunării, ai pescarilor, proprietari de pensiuni din Deltă și autorități locale din zonă. 


ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Peste 90% din unitățile de cazare din Delta Dunării sunt rezervate pentru minivacanța de 1 Mai. Sunt turiști care au preferat să se relaxeze în mijlocul naturii, departe de agitația cotidiană. Au ales să se cazeze la casele tradiționale de aici, în pensiuni sau hoteluri.

 
Președintele Asociației Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, a prezentat, printre altele, ofertele de cazare și de ce Delta Dunării atrage turiștii ca un magnet în orice perioadă a anului.

 Delta Dunării


Iar secretarul general al Asociației, Corina Davidov, a vorbit  despre Delta Dunării ca destinație turistică pentru ofertele culinare, prezentându-le și pe bucătăresele locului. Sarmale din carne de pește, cârnați, friptură de pește, ciorbă cu perișoare din pește, ardei umpluți cu pește, saramură, sunt doar câteva din delicioasele preparate cu care sunt îmbiați turiștii ajunși în Deltă.
 

 

La noi este frumos, verde, liniște. Spre deosebire de litoral, în Delta Dunării turiștii vin foarte devreme, pentru că vin iubitorii de păsări, vin iubitorii de fotografie, vin și pescarii. Ce-I drept, acum suntem în prohibiție. Pescarii sunt încă din iarnă-primăvară la noi .


Sunt oferte pentru toate buzunarele. Avem și case tradiționale, avem și pensiuni, dar și resorturi de 5 stele.Ca prețuri, pentru o minivacanță, încep de la 1530 lei și ajungem până la 750 de euro. 
 
Turiștii fug în natură, departe de ciment, de trotuare. Vin în acest păaradis verde să își încarce bateriile.


În afară de mesele tradițioonale pe care le oferă toată țara, noi venim cu echivalentul în pește. Noi avem și drobul de pește, avem și friptură de pește, cârnați, chiftele.Avem absolut orice. Pentru cei care vin special pentru pește avem produse, delicatese, toate și în minivacanța de Paște și de 1 Mai.
 
Nu avem perioadă de vârf. Avem pensiuni care nu se mai închid niciodată.
 
Delta este absolut superbă în toate anotimpurile.
 
Ar trebui să vină turiști care știu că Delta este o rezervație naturală, care știu să o respecte, să respecte natura, să se bucure de acest paradis verde, explică Corina Davidov.

Delta Dunării

 Rezervările în comuna Crișan.
 

Pe raza comunei Crișan sunt foarte multe rezervări anulate. Se făceau în jur de 80 de rezervări pe zi. Acum sunt 10. Ar trebui să vină un număr din ce în ce mai mare, dar momentan acestea sunt problemele. Suntem o comunitate izolată. Cele mai mari probleme sunt cu șacalii, Silviu Rahău, primarul din Crișan.



Turiștii care vin Deltă trebuie să fie cât mai bine informați. 

 

Turiștii trebuie să fie cât mai bine informați. Trebuie să știe că accesul în rezervație se poate face pe baza permiselor. Pot fi procurate online pe site-ul ARBDD sau prin sms la numărul 7494. Am încercat să iușurăm procurarea acestor premise”, explică Viorica Bâscă.

 
Delta Dunării

Ea vorbește și despre turiștii total nepretenoși cu mediul, care au lăsat deșeuri în urma lor.

 


Turistul este binevenit în Deltă, însă trebuie să respecte natura, mai spune Viorica Bâscă.
 


Ofertele de agrement în Delta Dunării, mai ales in această perioadă, când natura renaște, sunt de nerefuzat. Plimbări pe canale în bărci cu motoare silențioase, cu hidrobiciclete, cu caiace, sesiuni de birdwhatching pentru că multe păsări s-au întors la cuiburi. Despre toate acestea, și nu numai, aflați mai multe la „ZIUA-n amiaza mare”.


Delta Dunării








 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 313

Au început pregătirile pentru noul sezon turistic în Delta Dunării (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 317

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 667

Prohibiţia pescuitului se extinde şi în apele de frontieră cu Ucraina şi Bulgaria

15 Apr 2024 565

Fotoreportaj Călătorie printre culorile naturii. Descoperă frumusețea Portului turistic Jurilovca în aprilie (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 589

UPDATE. Tulcea Alertă pe brațul Chilia Veche în Delta Dunării! A fost observat un obiect ce ar semăna cu o mină marină (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 913

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

06 Apr 2024 443

Județul Tulcea Șase exemplare de sturion redate mediului natural, 110 kilograme de pește și 700 metri de plase descoperite de polițiștii de frontieră (VIDEO)

05 Apr 2024 491

ARBDD 1 aprilie - Ziua Internațională a Păsărilor (VIDEO)

01 Apr 2024 546

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt. Ce localități sunt vizate

29 Mar 2024 605

Ziua Mondială a Apei, marcată la Tulcea (FOTO)

22 Mar 2024 664

ARBDD Întâlnire cu fermierii din zona brațului Chilia privind desfășurarea activităților agricole și creșterea animalelor în Delta Dunării

15 Mar 2024 457

Administratia Rezervației Biosferei Delta Dunării Pelicanii creți, deja la clocit pe Insula Ceaplace! (VIDEO)

12 Mar 2024 608

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt puternic! Lista localităților vizate

12 Mar 2024 552

Operațiune de salvare în Delta Dunării Doi adulți și un copil, surprinși de un incendiu de vegetație uscată

10 Mar 2024 733