ZIUA-n amiaza mare Delta Dunării și problemele ei de toate zilele



După ce la ediția precedentă a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare" au fost prezentate ofertele Deltei Dunării pentru sezonul turistic 2022, vineri, 6 mai, la ora 13.00, discutăm despre problemele acestei zone pitorești a României. Reprezentanți ai autorităților locale, ai asociațiilor turistice și profesionale vor prezenta, pe lângă obiceiurile și tradițiile deltaice, câteva soluții pentru creșterea atractivității Deltei Dunării. Vor vorbi despre oamenii Deltei, despre contribuția celor 14 minorități etnice din zonă la transformarea ei într-o destinație a turismului gastronomic.

ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Propunerile și proiectele primarilor și ale asociațiilor turistice de aici au nevoie însă, de ce cele mai multe ori, de sprijinul autorităților județului Tulcea, al parlamentului și al guvernului. De exemplu, pentru înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) Delta Dunării, asociațiile turistice fac demersuri de mult. Au reușit chiar să înființeze o OMD pentru zona umedă a Deltei Dunării.

„Uscatul“, precum municipiul Tulcea, nu a părut interesat de proiectul care poate promova „paradisul verde“ și cu ajutorul primăriei.

Acum, guvernul a pus în dezbatere legea înființării OMD-urilor regionale, Dobrogea fiind una din cele opt zone desemnate. La mijloc sunt milioane de euro, prin PNRR. Așadar, până în toamnă, această OMD trebuie înființată. În caz contrar, se pierd banii. Autoritățile din județele Tulcea și Constanța nu vor avea încotro și vor fi nevoite să se mobilizeze pentru organizarea modului de promovare a  turismului de pe litoral și din Delta Dunării. Vor reuși? Cei din Deltă sunt optimiști.

Până un alta, ei sunt conștienți că, indiferent de anotimp, Delta Dunării va atrage, an de an, zeci de mii de turiști, iubitori ai naturii sălbatice, pure, ecologice, așa cum nu găsesc în altă parte a Europei. Important este însă ca și autoritățile să știe. Deocamdată, unele nu prea par interesate. Așa cum nu fac nimic, și aici e vorba despre „cei de sus“, pentru funcționarea Bursei de pește din Tulcea, pentru construirea căreia s-au cheltuit milioane de euro. Vom afla și de ce gospodăriile așezărilor din Deltă sunt atacate de șacali, fără ca autoritățile sa fie in stare să ia măsuri. Sau despre „legalitatea“ construirii unor unități de cazare în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Despre toate acestea, și nu numai, la ZIUA-n amiaza mare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru marți, 02 aprilie 2024. Tensiuni în relațiile sentimentale pentru una dintre zodii

02 Apr 2024 818

#ConstanțaEsteBine 27 noiembrie 2023. Lună plină în Gemeni

27 Nov 2023 1190

Pubelă de gunoi furată din fața unei curți, în plină zi. Totul s-a produs în cartierul Coiciu din Constanța (VIDEO)

02 Mar 2023 2734

ZIUA-n amiaza mare Doctorul misionar Emil Barbu - „A face bine este ca un drog. Chiar dacă obosești, ești fericit"

09 Jul 2022 3356

ZIUA-n amiaza mare. Medicul chirurg, Emil Barbu „Visul meu a fost să merg în țările sărace și să ajut acolo. Mi-am dorit să fiu medic“ (VIDEO)

08 Jul 2022 1763

Chirurgul Emil Barbu, salvatorul a mii de bolnavi din țări foarte sărace, la „ZIUA-n amiaza mare”

07 Jul 2022 1665

ZIUA-n amiaza mare Crescută de oameni de afaceri și politicieni, soție de academician. Dezvăluirile deputatei Cristina Dumitrache (VIDEO)

02 Jul 2022 2625

ZIUA-n amiaza mare Deputatul Cristina Dumitrache despre propunerea legislativă de legalizare a cannabis-ului medicinal (VIDEO)

01 Jul 2022 1444

Cristina Dumitrache, la ZIUA-n amiaza mare

30 Jun 2022 1557

ZIUA-n amiaza mare Președintele executiv al IICCMER, Daniel Șandru, despre implicarea instituției pe care o conduce în proiectul restaurării Cazinoului din Constanța (VIDEO)

24 Jun 2022 1768

Președintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, Daniel Șandru la ZIUA-n amiaza mare

23 Jun 2022 1940

Chițac, despre lipsa toaletelor publice în Constanța. „Le-am reinventat pe cele care existau”

21 Jun 2022 1696

ZIUA-n amiaza mare Abandonat de partidele din coaliția locală, Vergil Chițac cere sprijinul constănțenilor. „Mi-am scos dopurile din urechi”

18 Jun 2022 6030

EXCLUSIV Vergil Chițac, despre parcările din Mamaia. „Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor?” (VIDEO)

17 Jun 2022 2005

EXCLUSIV! Ce spune Chițac despre soarta „bisericii de pe trotuar”. „Este un ordin primit!” (VIDEO)

17 Jun 2022 2480