ZIUA-n amiaza mare Despre Recensământ cu directorul DJS, Monica Eliana Constantin

  • Directorul Direcției Județene de Statistică, Monica Eliana Constantin, este invitată la „ZIUA-n amiaza mare”, vineri, 13 mai, ora 13.00.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina /categorie/interviu-54.html și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Mai sunt doar câteva zile și se termină auto-recenzarea la Recensământul populației și locuințelor din România 2021.
 
Se numește așa pentru că informațiile despre membrii gospodăriei și locuințe, care se înscriu în formularul de înregistrare, au ca moment de referință ora „00:00“ din ziua de 1 Decembrie 2021. Iar pe lângă faptul că etapa de auto-recenzare online este o premieră națională, acest Recensământ al populației și locuințelor din România este total digitalizat. Nicio informație nu se adună pe hârtie, ci pe tabletă.
 
Monica Eliana Constantin va oferi detalii despre modul in care constănțenii au reușit să se autorecenzeze online. Ținta propusă pentru această etapă a Recensământului era de 35%, dar se pare că pragul a fost depășit. Iar cei care nu au reușit să se autorecenzeze online se pot adresa recenzorilor din cele 12 centre de recenzare asistată din Constanța. Aceștia completează informațiile în doar câteva minute, potrivit directorului Direcției Județene de Statistică, Monica Eliana Constantin. Urmează, din data de 16 mai până în 17 iulie, ultima etapă a Recensământului populației și locuințelor din România. Este perioada în care datele sunt colectate de către recenzori, care vor bate la ușa celor ce nu s-au autorecenzat.

Interviurile se realizează față în față, cu ajutorul tabletelor.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Animal Society efectuează, în premieră, primul recensământ al câinilor fără adăpost de pe raza municipiului Constanţa

04 Mar 2021 1373