15 liceeni de la Ciobanu, viitori constructori specializaţi în străinătate (galerie foto)

Liceul Tehnologic Ciobanu, beneficiar al proiectului cu finanţare europeană ERASMUS+ 2018-1-RO01-KA102-047556, organizează mâine, la sediul unităţii şcolare, Conferinţa de diseminare a rezultatelor obţinute în cadrul proiectului: „Creşterea nivelului de calificare prin formare profesională europeană a viitorilor constructori” (responsabil proiect - Cristina Musteaţă).
 
Timp de trei săptămâni, în perioada 25 martie-12 aprilie 2019, 15 elevi de clasa a XI-a ai Liceului Tehnologic Ciobanu au fost beneficiarii unui stagiu de formare profesională în cadrul proiectului de mobilitate finanţat din Programul ERASMUS+, KA102, constând într-un grant de 42.179 Euro.
 
Proiectul aprobat s-a desfăşurat având ca organizaţii de primire Edil Progetto SRL şi River Construzioni SRL din Modena, Italia. Beneficiarii acestui proiect sunt de la specializarea zugrav-vopsitor-tapetar-ipsosar, care au parcurs, timp de trei săptămâni, prin plasament transnaţional în organizaţii din Italia, unităţile de competenţe şi elementele de conţinut din curriculum pentru clasa a XI-a, MV Vopsitorii complexe - instruire practică.
 
Cele patru obiective propuse prin acest proiect au fost: 1) Formarea de abilităţi şi competenţe tehnice la înalt nivel de calitate în formarea iniţială, conform cu SPP-ul corespunzător calificării, cu recunoaşterea rezultatelor învăţării prin ECVET şi Europass; 2) Atragerea în mobilitate a cel puţin 50% participanţi din grupuri dezavantajate pentru promovarea diversităţii şi egalităţii de şanse în formarea forţei de muncă cu grad înalt de calificare care să faciliteze mobilitatea şi inserţia tinerilor pe piaţa muncii; 3) Dezvoltarea parteneriatului educaţional transnaţional cu cel puţin două firme pentru asigurarea calităţii instruirii practice la standarde europene; 4) Formarea de atitudini şi comportamente tuturor participanţilor în vederea creşterii competitivităţii şi a gradului de ocupare în lumea dinamică a pieţei muncii, devenirii de cetăţeni europeni activi şi pentru contribuţia acestora la o societate solidară.
 
Cei 15 participanţi au observat modul de funcţionare al unor firme private din Italia, organizarea şi distribuirea sarcinilor în firmă, lucrul în echipă. Elevii au dobândit o viziune globală a meseriei şi un stil de muncă independent, cât şi încredere în sine. În perioada mobilităţii, participanţii în proiect au luat contact cu civilizaţia, cultura şi istoria regiunii Modena, vizitând numeroase obiective turistice din Bologna, Modena, Veroana, Firenze, Veneţia, Ferrara, cu impact asupra dezvoltării lor personale. Dar, mai presus de toate, obţinerea certificatelor Europass Mobility reprezintă cel mai mare câştig în plan profesional.
 
În urma stagiului de formare, ca produse ale proiectului, prof. Cristina Musteaţă ne-a precizat portofoliul cu materiale de instruire, fişe de lucru, instrumente de evaluare. „Sperăm ca derularea acestui proiect să ducă la ridicarea prestigiului şcolii noastre, la sensibilizarea agenţilor economici pentru absorbţia absolvenţilor noştri şi la facilitarea găsirii unui loc de muncă şi realizarea propriului job”, a mai afirmat responsabilul de proiect.
 
Sursa foto: Liceul Teoretic Ciobanu
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic Ciobanu, județul Constanța angajează îngrijitor. Cine poate participa la concurs

23 Mar 2022 1279

Grădinița cu Program Normal „Miorița” din Ciobanu, județul Constanța, angajează îngrijitor

10 Sep 2021 1292

Profesorii constănțeni din mediul rural oferă lecții de seriozitate, în ce privește abordarea cursurilor on-line

12 May 2020 2455

Liceul Tehnologic Ciobanu scoate la concurs două posturi vacante

16 Sep 2018 1695

Post vacant la Liceul Tehnologic Ciobanu, județul Constanța. Când este programat concursul

04 Jul 2018 2084

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Olimpicul Ionuţ Mihai s-a „meditat“ pe YouTube, pentru că în comuna Ciobanu părinţii nu îşi permit „şcoli paralele“ (galerie foto)

22 Jun 2018 11698

Liceul Tehnologic Ciobanu angajează muncitor întreținere

12 Feb 2017 2085