Invatamant

Absolvenții 2020 au scăpat de probele orale la Bac. Părinții continuă să ceară anularea examenelor naționale

  • Au rămas doar cele patru probe scrise, programate zilnic între 22 și 25 iunie
  • Ce motive invocă părinții
  • Mișcarea Elevilor din România a transmis ministrului Monica Anisie un memoriu, fundamentat de un avocat
Inițial mutate după probele scrise, apoi anunțate ca fiind echivalate, ca în cele din urmă să fie anulate, probele orale - cele de competențe și recunoașterea sau echivalarea lor cu certificate sau medii - nu vor mai fi susținute de absolvenții de clasa a XII-a sau a XIII-a anul acesta, conform prevederilor unei ordonanțe de urgență publicată în Monitorul Oficial nr. 394 din 14 mai 2020.


Art. 34 – În conformitate cu dispozițiile  art. 361 alin. (3) lit. c) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul școlar 2019-2020,  probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență”.
Așadar, iată noul Calendar al Bacalaureatului 2020:
22 iunie 2020 Limba și literatura română – proba Ea)
23 iunie 2020 Limba și literatura maternă – proba Eb)
24 iunie 2020 Proba obligatorie a profilului – proba Ec)
25 iunie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed)


Încetați să vă mai bateți joc de copiii noștri și sănătatea lor!
Pe pagina oficială a ministrului Educației, Monica Anisie, nu contenesc comentariile, cu sutele, postate de părinții de bacalaureați care doresc anularea examenelor naționale.


„Stimată Doamnă Ministru,
Sunt mamă de copil în an terminal și urmăresc cu deosebit interes fiecare postare a dvs. Observ cu ușurință sutele de comentarii prin care părinți, elevi și profesori vă cer anularea examenelor de E.N. și Bacalaureat. Dvs. cât mai aveți de gând să le (ne) ignorați? Cât mai aveți de gând să treceți peste opiniile noastre ca o locomotivă scăpată de sub control? Încetați să vă mai bateți joc de copiii noștri și sănătatea lor! După ani de studii în străinătate, copilul meu (bursier, premiant și după 3 ani de meditații în România) trece prin cel mai mare stres pe care l-a resimțit vreodată, din cauza sistemului educațional de aici, incertitudinii pe care o livrați de două luni de zile încoace, superficialității și nepăsării cu care îi tratați!

Vă rog apăsat, luați aminte de fiecare comentariu, memoriu și petiție adresată către dvs. și dispuneți măsuri de echivalare a examenelor! Demonstrați că realmente sunteți #unministrualtfel, un ministru ce nu ne consideră copiii noștri doar niște cifre în statistici. Mulțumesc”. (Ștefania Sidor)


„Se pare ca în România e greu sa iei o decizie pentru oameni, da mai bine decizia pentru ecrane! Suntem o tara sub nivelul tarilor din Uniunea Europeană, în plina pandemie se ia decizii de transport gratuit pentru elevi, iar majoritatea școlilor nu au apa curenta pentru cea mai importanta igiena în pandemie, spălarea mâinilor constant.
Haideți sa gândim pentru ce este cu adevărat în România, atât la nivel Educațional cât și public, se iau decizii pe hârtie dar oamenii nu sunt educați sa aibă o igiena de acest fel.
Întrebați adulții care lucrează în perioada asta în afara casei, cât de ușor le este sa lucreze cu masca, cât de ușor le este sa respire. Eu după 10 ore de purtat masca, respir greu, simt o usturime pe gat, aerul nu ajunge cum trebuie în plămâni, este foarte greu.

Dar un copil? Cum va reuși sa aibă același randament? Sunt copii ce poartă ochelari, este groaznic sa ți masca cum trebuie sa ai și ochelari (sunt purtător de ochelari, adult și este groaznic) nu vreau sa mă gândesc la un copil... foarte greu.

Luați alte decizii, mergeți pe un an de studiu și vedeți care ar fi procentajul față de anii trecuți și vedeți, astfel, unde este problema. În școli sau la elevi.
De asemenea, puteți vedea care ar fi procentajul de admitere pentru cei care au fost respinși fata de anii trecuți în alte condiții.
Iar pentru Capacitate, nu are rost sa vorbesc, acolo vorbim deja de minori doar, de frica, anxietate. Este un subiect lung. Oricum nu vă pasă!” (Anton Iulian)


„Vă bateți joc de noi!!! Examene cu măsuri de siguranță??? Care măsuri??? Măștile?? Dacă o mască ar fi protejat 100%, dispărea virusul până acum... Nu înțeleg de ce sunteți obsedați să testați memoria unor copii, printr-un examen inutil. Pentru că ãsta e adevărul. În învățământul românesc se testează memoria, se tocește teorie inutilă. Nu pregătim copiii pentru viață, nu le formăm deprinderi, competențe...la noi se tocește!!! De aceea suntem codașii Europei. Puneți un copil din Franța, Finlanda, Norvegia etc. să rezolve un test la matematică pe care îl cereți copiilor de clasa a VIII-a !!! Nu ar fi în stare!!! Dar o dați înainte: tociți, tociți, tociți!!! Sacrificați-vă și mergeți la examen ca mieii, să vedem care cât a memorat!!!”. (Simona Nicoleta)


De asemenea, vineri, 15 mai, Mișcarea Elevilor din România și Cabinetul de avocat „Diana Iovanovici-Șoșoacă” au transmis un memoriu ministrului Monica Anisie prin care solicită anularea examenelor naționale.


Citește și:

Metodologia Evaluării Naționale a fost modificată. Contestații depuse online, în două zile
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial „Dilemele Educației“. Generația de sacrificiu versus generația sacrificată.

04 Jun 2020 2317

Elevilor care nu pot participa la examenele naționale 2020, din motive medicale, li se mai oferă o șansă

04 Jun 2020 1762

Ludovic Orban Mi-am dat acordul pentru o sesiune specială a bacalaureatului pentru copiii care sunt în izolare

01 Jun 2020 478

Bacalaureat 2020 Prevederile ordinului de echivalare a competențelor lingvistice și digitale

30 May 2020 2484

În premieră, sesiune specială a Evaluării Naționale 2020, din 29 iunie A doua sesiune de Bac, din luna august, contestată de Consiliul Național al Elevilor

29 May 2020 979

Conform evaluărilor ISJ Constanța Din cei peste 13.000 de absolvenți constănțeni ai anilor terminali, 70% revin la activitățile de pregătire a examenelor

28 May 2020 1970

Editorial Profesor adulat versus ministru înjurat. Pentru că nu renunță la examenele naționale?

28 May 2020 4465

Nota minimă de promovare a Definitivatului este 8

26 May 2020 1904

Noul calendar al Bacalaureatului 2020

25 May 2020 1490

Evaluare Națională și Bacalaureat 2020. În dimineața examenelor elevii au temperatura de 37,4 grade. Ce vor face

23 May 2020 1769

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare din Constanţa angajează. Ce post este vacant

21 May 2020 847

Clubul Sportiv Năvodari angajează. Ce post este vacant

11 May 2020 2466

O federaţie solicită Ministerului Educaţiei organizarea examenelor naţionale în august sau renunţarea la acestea în 2020

03 May 2020 702

Modificările celui mai scurt an școlar din istoria învățământului românesc Nu se mai susțin tezele în semestrul II, iar probele de Bacalaureat au fost inversate

28 Apr 2020 3283

E oficial! Evaluarea Națională începe pe 15 iunie, iar Bacalaureatul, pe 22 iunie, cu probele scrise

27 Apr 2020 3712