Invatamant

Actorii față-n față cu profesorii, într-un parteneriat benefic educării noilor generații de elevi


Cu certitudine, perioada pe care o traversăm oferă oportunități dintre cele mai surprinzătoare, pe care într-un cotidian cronofag poate nici nu le-am fi întrezărit aplicate.

Un exemplu este și acordul de parteneriat semnat între Teatrul de Stat Constanța şi Asociația „Dascălii Schimbării”, prin intermediul căruia actorii instituției teatrale vor lucra cu profesori care doresc să-şi îmbunătățească aptitudinile de comunicare cu „publicul” lor, anume cu elevii, astfel încât din acest proces de învățare a dascălilor să reiasă un câștig pentru procesul de educație din sistemul preuniversitar.

„Parteneriatul prevede desfășurarea de activități comune în scopul dezvoltării calității discursului didactic şi dezvoltării gustului pentru teatru atât în rândul elevilor, cât şi în rândul corpului profesoral.
Implicarea civică a elevilor, promovarea educației non-formale, conștientizarea şi identificarea nevoilor elevilor şi apărarea drepturilor acestora sunt, de asemenea, obiective pe care parteneriatul dintre teatru şi asociație le va urmări.
Astfel, oficializarea acestei colaborări deschide drumul pentru organizarea, atât în această perioadă de distanțare socială, cât şi atunci când o vom fi depășit, de programe, campanii evenimente publice prin care actorii să pună la dispoziţia profesorilor şi, prin intermediul lor, la dispoziţia elevilor şi chiar părinţilor, talentele lor speciale în materie de comunicare, discurs public, dicţie, atitudine, limbaj corporal”, ne informează Teatrul de Stat.
 
Sursa foto. Facebook Asociația Dascălii Schimbării
 
Citește și:

Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horia Țuțuianu pierde procesul cu fostul manager de la Teatrul de Stat Constanța. Cheltuieli de judecată și drepturi salariale plătite din banii noștri!

06 Jul 2020 1491

UPDATE - Victima s-ar fi dezechilibrat Accident lângă Teatrul de Stat Constanța (galerie foto și video)

22 Jun 2020 1235

#DobrogeaDigitală – „Dulcea povară”, de Jean Badea In Memoriam Aida Abagief, „o strălucită cântăreață de operă”

13 Jun 2020 2162

#DobrogeaDigitală – „Dulcea povară”, de Jean Badea Directorul Jean Ionescu reușea să fenteze „ipocrizia mascată a ideologiei comuniste”

09 Jun 2020 1502

Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul de finanțare pentru Teatrul de Stat Constanța

03 Jun 2020 817

Firmă din Ploiești, abonată la contracte cu Primăria Constanța, realizează documentația pentru reabilitarea clădirii Teatrului de Stat (documente)

26 May 2020 3042

Teatrul de Stat Constanţa. Spectacole online, în acest weekend. Ce puteți viziona

02 May 2020 2248

#ConstanțaEsteBine Oamenii de teatru din Constanța - un exemplu de spirit civic și solidaritate

19 Apr 2020 1659

#ConstanțaEsteBine Gest admirabil al actorilor Teatrului de Stat Constanța. Au donat 10% din salarii (galerie foto+document)

15 Apr 2020 1591

Teatrul de Stat lansează o nouă provocare - „Drama pentru toți” Ateliere online de scriere dramatică pentru adolescenți

11 Apr 2020 3558

#ConstantaEsteBine - Un nou parteneriat ISJ Constanța-Centrul „Jean Constantin” Filmări ale poveștilor copilăriei, accesibile tuturor elevilor constănțeni

03 Apr 2020 2573

#ConstantaEsteBine - Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

01 Apr 2020 1664

#pe scena bac-ului Colaborare în premieră a Inspectoratului Școlar Județean cu Teatrul de Stat Constanța

31 Mar 2020 1098

#citeșteDobrogea Demostene Tranulis - ctitorul primului teatru românesc din Dobrogea. 137 ani de la naștere

22 Mar 2020 1450

Regizorul Erwin Şimşensohn, față în față cu comisia de evaluare a managementului Teatrului de Stat Constanța (document)

21 Mar 2020 2948