Admiterea 2020 în clasa a V-a are loc între 26-30 iunie

 

 
  • Urmează să fie stabilit calendarul de înscriere
  • Proba la limbă modernă este obligatorie, indiferent de numărul de elevi înscriși

Emoțiile pe care le trăiesc, zilele acestea, părinții și elevii claselor terminale – a VIII-a, respectiv a XII-a și a XIII-a – li se alătură și cei care își doresc să acceseze un gimnaziu la unul dintre liceele de top ale Constanței.
Vineri, 22 mai, Ministerul Educației a adus la cunoștința inspectoratelor școlare că admiterea în clasa a V-a urmează să aibă loc în perioada 26-30 iunie 2020.

Odată comunicat acest interval, unitățile de învățământ organizatoare ale acestei selecții urmează să stabilească perioada de înscrieri, dar și data susținerii probei de limbă modernă, care este obligatorie, indiferent de numărul de elevi înscriși.

Pentru anul școlar 2020-2021 Colegiul Național „Mihai Eminescu” înființează o clasă a V-a cu un efectiv de 30 de elevi. Părinții elevilor care sunt interesați să susțină acest examen pot depune o scrisoare de intenție, pe adresa de mail a colegiului, cnmihai_eminescucta@yahoo.com. Examenul se va susține la disciplina matematică, subiectele acoperind programa claselor I-IV, pentru că, după cum era de așteptat materia semestrului al doilea din clasa a IV a nu va fi luat în calculul itemilor.

După cum se cunoaște din anii anteriori, celelalte instituții care vor organiza admiteri în clasa a V-a sunt Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Liceul Teoretic „Ovidius”, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Liceul Teoretic „George Călinescu”.

Interesant este faptul că unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul național de Bacalaureat 2020, ale cărui probe scrise se desfășoară în perioada 22-25 iunie.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce liceele sus-amintite își vor stabili calendarul admiterii în clasa a V-a.
 

Citește și:

Mirciștii coordonați de un fost inspector școlar general au atins o nouă performanță


 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu ce note s-a intrat în clasa a V-a la gimnaziile constănțene cele mai căutate

28 Jun 2020 2250

Admiterea în clasa a V-a. De astăzi începe înscrierea online, iar proba va avea loc pe 27 iunie

02 Jun 2020 3830

Evaluare Naţională 2019 Topul meseriilor căutate de absolvenţii claselor a VIII-a. Meseria, brăţară de aur, versus licenţiat vânzător la mall

27 Jul 2019 2587

Cum arată admiterea în judeţul Constanţa! Cine nu se înscrie până la data stabilită pierde locul la liceu!

13 Jul 2017 3937

Au fost afişate rezultatele admiterii la liceu Colegiul Mircea cel Bătrân, liceele Ovidius şi Traian - cele mai tari din Constanţa

17 Jul 2013 9711

Au scăpat de stresul aşteptăriiIată cei şase elevi siguri că vor intra la liceul ales

06 Jul 2012 3343

Liderul de Opinie3,63 – medie de admitere la liceu !

29 Jun 2011 1170