Invatamant

AEC se opune în continuare organizării „Zilei Copilului“ la Constanţa şi îl avertizează pe Decebal FăgădăuConsiliul Tineretului din România (CTR) şi Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) se plâng că administraţia locală este dezinteresată de problemele tinerilor constănţeni şi de faptul că aceştia nici măcar nu sunt consultaţi atunci când se iau decizii care îi afectează.
 
În acest sens, organizaţiile de tineret au solicitat în luna ianuarie înfiinţarea în oraşul Constanţa a unui consiliu consultativ pe probleme specifice, în conformitate cu prevederile Legii Tinerilor. În aceeaşi cerere, cele două organizaţii au trimis chiar şi o propunere de regulament, după modelul consiliilor consultative din alte unităţi administrativ-teritoriale.
 
„Observăm că viceprimarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădau, eludează, cu bună ştiinţă, dispoziţiile Legii Tinerilor şi ale Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională. Astfel, aceste întâlniri «regulate» cu unele organizaţii neguvernamentale nu înseamnă respectarea procedurii de consultare publică, ci distrag de la aplicarea standardelor minimale pe care le impune legea. Tot aceste consultări distrag de la posibilitatea organizării unor consultări în grupuri restrânse, unde să se poată discuta tehnic şi concret asupra viitoarelor proiecte de hotărâre pe care administraţia municipiului doreşte să le înainteze“, se arată într-un comunicat de presă al AEC, remis cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
Preşedintele AEC, Alexandru Manda, susţine că Municipiul Constanţa are obligaţia de a înfiinţa acest consiliu, pentru că tinerii trebuie să fie consultaţi cu privire la problemele lor. Astfel, AEC cere în mod public ca autorităţile locale să adopte hotărârea privind înfiinţarea consiliului consultativ pe probleme de tineret şi să respecte prevederile legii transparenţei decizionale, în sensul publicării proiectelor de hotărâre de pe site şi transmiterii acestora prin poştă electronică organizaţiilor neguvernamentale din domeniul respectiv. În caz contrar, cele două organizaţii, CTR şi AEC, ameninţă că vor acţiona în instanţă autorităţile locale şi că vor depune plângeri penale, pentru neglijenţă în serviciu.

Mai mult, cele două organizaţii precizează că se vor opune în continuare organizării evenimentului „Ziua Copilului“ în Constanţa şi susţin că neprezentarea niciunei organizaţii neguvernamentale pentru accesarea de fonduri nerambursabile demonstrează validitatea punctelor de vedere exprimate de acestea. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AEC solicită consilierilor să dea dovadă de responsabilitate și să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean!

07 Feb 2019 451

Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, încearcă dezamorsarea conflictului cu Asociaţia Elevilor din Constanţa

31 Jan 2019 638

AEC îi solicită lui Ţuţuianu un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor la transportul judeţean pentru elevi

26 Jan 2019 572

AEC, din nou în stradă Preşedintele Ţuţuianu ironizează protestele elevilor şi le aruncă momeala pentru anul şcolar 2019-2020!

14 Jan 2019 413

Comunicat de presă AEC CJC promite să acorde reduceri pentru elevi

12 Jan 2019 455

UPDATE Asociația Elevilor din Constanța, discuții cu reprezentanții CJC pe tema acordării reducerilor elevilor la transportul județean

09 Jan 2019 613

Decebal Făgădău - „Plătim 15.000 de burse. Din semestrul II al anului viitor, analizez să creştem cuantumul acestora“

01 Nov 2018 853

AEC şi CJC merg în instanţă Subvenţia la transportul judeţean pentru elevi şi studenţi, tranşată abia în 2019! Va crește abandonul şcolar?

29 Sep 2018 1430

Asociația Elevilor din Constanța ”Consiliul Județean Constanța are șansa de a intra în legalitate, aprobând reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți!”

16 Aug 2018 822

Asociaţia Elevilor din Constanţa a depus plângeri împotriva autorităţilor locale

15 Aug 2018 759

Elevii constănțeni îi cer premierului Viorica Dăncilă să își ceară scuze. Iată motivul!

28 Apr 2018 1303

„AEC nu este o asociație împotriva profesorilor“

02 Mar 2018 1820

Regretele liderului elevilor constănţeni

01 Mar 2018 675

Asociația Elevilor din Constanța cere Primăriei Constanța majorarea burselor pentru elevi și asigurarea pazei în școli

12 Feb 2018 797

Doar 37 de primării constănţene acordă burse şcolare elevilor

15 May 2017 1321