Invatamant

Alegeri la Universitatea „Ovidius” din Constanța Un nou vicepreședinte al Senatului și vot consultativ pentru noii prorectori

Astăzi are loc ședința pentru alegerea vicepreședintelui Senatului Universității „Ovidius” din Constanța, conform hotărârii votate de acest for de conducere la întâlnirea de săptămâna trecută.
 
Aleasă în funcția de președinte al Senatului, ca urmare a eliberării acestui post prin alegerea conf.univ.dr. Dan Iliescu în funcția de rector, prof.univ.dr.habil. Diane Paula Corina Vancea va conduce astăzi ședința în cadrul căreia se va supune la vot singura candidatură la funcția de vicepreședinte, a prof.univ. dr. Marius Popa. 
De asemenea, Senatul își va da votul consultativ cu privire la numirea celor cinci noi prorectori, propuși și votați în consiliul de administrație din data de 28 iulie. Aceștia sunt: prof. univ. dr. Mihai Gîrțu (Facultatea de fizică, chimie, electronică și tehnologia petrolului), prof. univ. dr. Alexandru Bobe (Facultatea de matematică și informatică), prof. univ. dr. Liliana Tuță (Facultatea de medicină), prof. univ. dr. Raluca Trandafir (Facultatea de drept și științe administrative) și prof. univ. dr. Elena Condrea (Facultatea de științe economice).
 
După cum se știe, cea mai importantă universitate la Marea Neagră a reușit anul acesta să înregistreze cea mai mare creștere din ultimii patru ani, în ceea ce privește numărul de candidați înscriși la programele de licență. „Mai mult de atât, ne bucură faptul că am înregistrat și un salt calitativ al celor admiși. Am realizat deja o analiză a tuturor facultăților și avem cu 18% mai mulți bacalaureați de la colegiile naționale constănțene. Spre exemplu, la Informatică, față de alți ani când înregistram câte șase-șapte-opt absolvenți de mate-info, restul alegând alternative în străinătate, de data aceasta avem 28”, declara ieri prof.univ.dr. Alexandru Bobe.
 
Citește și:

UOC înregistrează cea mai mare creștere din ultimii patru ani, în ceea ce privește numărul de candidați înscriși la programele de licență
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se vor relua cursurile la Universitatea „Ovidius” din Constanța Șapte facultăți vor desfășura activități online, iar celelalte nouă, în sistem mixt

28 Sep 2020 899

Șase noi decani la Universitatea „Ovidius”

26 Sep 2020 2557

Universitatea „Ovidius” Constanța organizează ateliere de lucru despre tehnologiile digitale în procesul educațional

21 Sep 2020 751

Școală de vară în limba engleză la Universitatea „Ovidius”

21 Sep 2020 719

Prof.univ.dr. Ibram Nuredin lansează primul volum bilingv „Spiritualitate tătară” „Tătar cu mare dragoste pentru propriul popor, poate fi considerat înțeleptul din Dobrogea”

18 Sep 2020 2199

Constănțeanca Diana Dumitrescu, despre copilărie "Copilul, va face și va vorbi, la școală sau la grădi, exact ce vede acasă"

17 Sep 2020 544

#ConstanțaEsteBine - În premieră pentru mediul universitar constănțean Festivitate de inaugurare a Colegiului Universității „Ovidius”

16 Sep 2020 833

Începând cu anul universitar 2020-2021 33 de programe de studii universitare de licență intră în lichidare

02 Sep 2020 852

Profesorul Anghel Panait de la Universitatea „Ovidius” Constanța s-a stins din viață!

26 Aug 2020 6182

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa angajează referent în relații internaționale

22 Aug 2020 811

De la sportivul campion la reputatul cadru universitar Victor Albu, la 90 de ani. Personalitate a sportului constănțean! (galerie foto)

10 Aug 2020 2996

#ConstanțaEsteBine Echipa constănțeană care a obținut premiul de argint la Thales Tech Challenge

02 Aug 2020 1391

Interviu cu prof. Ana Maria Haraniță, inițiatoarea canalului de youtube „Lecția de Română cu Har” „Profesorii pensionari nu lasă tinerilor șansa de a dovedi cât sunt de buni la catedră!”

01 Aug 2020 3335

Senatul Universității „Ovidius” Constanța și-a ales Prorectorii. Iată cum s-a votat

31 Jul 2020 1056

#citeșteDobrogea Aurelia Lăpușan, la aniversare

24 Jul 2020 1822