Andrei Cătălin Huianu, de la Colegiul Tehnic „Pontica“, premiul III la Olimpiada de Tehnologii, domeniul Agricultură

Olimpiadele şcolare la disciplinele din aria curriculară Tehnologii sunt competiţii care se adresează elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a cu aptitudini şi interese speciale pentru domeniile tehnicii, precum şi elevilor care au înclinaţii deosebite pentru studiul interdisciplinar al tehnologiei şi ştiinţei. Fiind organizate pe profiluri şi domenii, aceste competiţii sprijină formarea viitorilor specialişti în diferite domenii profesionale.
 
În perioada 24 - 28 aprilie 2017 a avut loc, la Roman, judeţul Neamţ, etapa naţională a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, domeniul Agricultură. La acest concurs, Andrei Cătălin Huianu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic „Pontica“ din Constanţa, îndrumat de profesorul Tănăsie Petrişor, a obţinut premiul al III-lea, la calificarea tehnician veterinar. „Îi adresăm şi pe această cale felicitări şi mult succes la examenul de admitere la facultatea de medicină veterinară“, a declarat directorul Colegiului Tehnic „Pontica“ din Constanţa, prof. Vasile Anghel. 
 
Judeţul Neamţ a fost desemnat gazda etapei naţionale a Olimpiadei la disciplinele din aria curriculară Tehnologii, pentru domeniile: Agricultură - cultura plantelor şi Agricultură - creşterea animalelor. Competiţia s-a desfăşurat în perioada 24 - 28 aprilie 2017, în localităţile Roman şi Horia, unde au concurat 150 de elevi, profesori însoţitori şi membri ai Comisiei Centrale. Elevii participanţi au susţinut o probă scrisă la Colegiul Tehnic „Danubiana“ din Roman şi o probă practică la Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de Ia Brad“ din Horia. Olimpiada s-a desfăşurat sub semnul personalităţii marcante a lui Ion Ionescu de la Brad, întemeietorul ştiinţei agricole româneşti, cunoscut paşoptist şi membru de onoare al Academiei Române, născut la Roman.
 
Organizarea Olimpiadei Naţionale de Agricultură s-a bucurat de sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, care a susţinut financiar proiectul de parteneriat propus de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ pentru activităţile competiţionale, dar şi educative, culturale şi de promovare a valorilor locale.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.