#ConstantaEsteBine

#ConstanțaEsteBine - Apel la solidaritate adresat de ISJ și CJE Ajutați elevii constănțeni cu echipamente pentru #școaladeacasă!


Oricât s-au străduit reprezentanții de la Ministerul Educației... în jos să ascundă sărăcia sub preș, elevii români nu erau nici pe departe pregătiți să intre în acest sistem homeschooling online. În ciuda sloganurilor fostului ministru Ecaterina Andronescu care promitea tablete în mediul rural, iată că a venit și momentul adevărului.
Într-un comunicat trimis redacției Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean al Elevilor Constanța, solicită sprijinul tuturor agenților economici și al reprezentanților comunității constănțene care vor să se alăture eforturilor Ministerului Educației și Cercetării de a găsi soluții pentru elevii aflați într-o situație de vulnerabilitate educațională.


Prin dotarea acestora cu echipamente IT noi sau resigilate/ recondiționate şi în bună stare de funcționare, cu o posibilă conectare la rețeaua de internet, vom putea asigura continuarea învățării la distanță în contextul suspendării cursurilor din cauza evoluției situației epidemiologice naționale determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.


Suspendarea cursurilor școlare a determinat adaptarea sistemului de învățământ şi adoptarea unei strategii de învățare online, pentru a le permite elevilor continuarea studiilor la distanță şi menținerea conectării cu profesorii şi colegii de clasă.

La nivelul județului Constanța, există elevi pentru care accesul la platformele de învățare online este mai dificil și, drept urmare, nu se poate asigura o continuitate a învățării. Așadar, în această perioadă în care sunt promovate școala şi învățarea la distanță, clasele virtuale, utilizarea platformelor şi a resurselor educaționale deschise, soluția, pentru acești copii ai comunității județului Constanţa, ca sloganul #staiacasă-şcoaladeacasă# să fie real, o reprezintă dotarea cu mijloace IT necesare desfășurării educației online.


În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean al Elevilor Constanța realizează acest demers de identificare a unor potențiali donatori de echipamente și servicii pentru elevii din județul nostru.


Pe această cale dorim să le mulțumim reprezentanților elevilor pentru responsabilizare și implicarea susținută. De asemenea, facem apel către toți partenerii media în vederea promovării acestei inițiative, având certitudinea că sprijinul fiecărui membru al comunității constănțene contează enorm în această perioadă. Solidarizându-ne demersurilor întreprinse de autoritățile administrației publice centrale, prin acțiunile noastre conjugate vom găsi soluția oricărei probleme”, a afirmat inspector școlar general, prof. Sorin Mihai.


Așteptăm cu interes să aflăm dacă au existat donatori.


Citește și:

Editorial Hocus-pocus, coronavirus „digitized scholarum”! Vezi Legea educației, art. 70 (2011)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstantaEsteBine Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, ajutat cu donații, pentru a se lupta cu noul coronavirus

07 Jul 2020 749

#ConstantaEsteBine Unde-s mulți, puterea crește! Donațiile care au făcut diferența la Spitalul Județean Constanța

06 Jul 2020 1041

#ConstantaEsteBine Lună plină în Capricorn, cu eclipsă de Lună

05 Jul 2020 686

#ConstantaEsteBine Final de luna iunie și început de luna iulie

02 Jul 2020 716

#ConstanțaEsteBine Forțaje

27 Jun 2020 762

#ConstanțaEsteBine Zi ciudată

25 Jun 2020 539

#ConstanțaEsteBine Noaptea de Sânziene

23 Jun 2020 1051

#ConstanțaEsteBine Schimbare de perspectivă

23 Jun 2020 742

#ConstantaEsteBine Weekend de poveste pe plaiuri autohtone. Experiențe Dobrogene cu Parfum de Lavandă (galerie foto)

22 Jun 2020 1101

#ConstanțaEsteBine Oprirea lumii

21 Jun 2020 495

#ConstanțaEsteBine - Dress code alb-mov! Experiențe dobrogene cu Parfum de Lavandă au revenit și anul acesta

19 Jun 2020 989

#ConstanțaEsteBine Consumul de energie

19 Jun 2020 399

#ConstanțaEsteBine Chiar și-n pandemie, Constanța sărbătorește Ziua universală a iei

19 Jun 2020 843

#ConstanțaEsteBine Gălăgie și liniște

17 Jun 2020 691

#ConstanțaEsteBine Magia Vieții, magia Lumii

15 Jun 2020 573