Asociația Elevilor din Constanța „Anchetă mușamalizată, DNA legalizează mita!”

Elevi, Sursa foto: ISJ Constanța
  • Asociația Elevilor din Constanța(AEC) critică modul în care a fost gestionat cazul inspectoarei din Constanța ce a recunoscut luarea de mită și trage un semnal de alarmă cu privire la mușamalizarea acestuia.
 
„La data de, 21 aprilie a.c., a fost admisă cererea de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală, formulată de DNA -Serviciul Teritorial Constanţa, ce confirmă ordonanţa de renunţare la urmărire penală nr 24/P/2022 din 22 martie 2022. Acesta fiind cazul doamnei inspector din Constanța ce a recunoscut primirea unei sume pentru transferul unui elev. Astfel, restul persoanelor implicate în infracțiunea comisă rămân nepedepsite.
 
În perioada august - septembrie 2021, doamna inspector școlar a primit o sumă de 5.000 de euro pentru transferul unui elev la un colegiu național, ce s-a dovedit mai târziu a fi Colegiului Național “Mircea cel Bătrân” din Constanța. Aceasta a fost pedepsită conform acțiunilor sale, însă restul persoanelor implicate au scăpat. Tribunalul Constanța nu a pedepsit persoanele acuzate de dare de mită și complicitate la dare de mită, DNA renunțând la urmărirea penală. 
 
Nicoară Vasile, directorul colegiului în cauză, nu suportă consecințe pentru acțiunile sale. Dat fiind faptul că domnul director ocupă această funcție din anul 2002, vechimea acestuia în învățământul constănțean acționează ca o scuză pentru abuzurile acestuia.
 
Acesta este doar un alt caz în care oamenii vinovați au scăpat nepedepsiți. Din cele patru persoane implicate, doar una răspunde în fața legii pentru infracțiunea comisă, aceasta fiind doamna Cabrancea. Celelalte persoane implicate sunt ascunse în siguranță de ochiul public datorită mușamalizării cazului ”, transmite AEC.
 
AEC trage  un semnal de alarmă cu privire la ignoranța dovedită de DNA și critică deciziile luate, care arată doar modul în care ilegalitățile scapă nepedepsite!
 

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) este singura organizație de reprezentare a elevilor din județul Constanța, fiind prima asociație reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înființată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizație independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile și interesele elevilor.


De-a lungul timpului, AEC s-a remarcat ca un actor implicat în sistemul educațional, la nivel local și național, aducând plus valoare prin rezultatele obținute pentru elevii din județul Constanța și din România. Printre victoriile pe care AEC le-a repurtat amintim reacordarea dreptului de vot în Consiliul de administrație pentru reprezentantul elevilor la nivel liceal (2015), obținerea respectării legii în privința acordării reducerii la transportul local în comun și a burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța (2015) și obținerea acordării de manuale școlare gratuite pentru toți elevii din clasele a XI-a și a XII-a din România, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Constanța (2016). 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

13 Mar 2024 877

Ședință CLM Constanța Proiectul privind solicitarea diferenței de preț pentru un teren din zona Satul de Vacanță, pe masa consilierilor locali. Investitorul vrea bloc de trei etaje

28 Feb 2024 486

Asociaţia Elevilor din Constanţa „Statutul Elevului” a fost depus la Ministerul Educației. Ce solicitări sunt vizate

01 Feb 2024 711

Ședință CLM Constanța Vânzarea unui teren din municipiu, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

30 Jan 2024 704

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 737

Grevă japoneză anunțată de elevii din șase județe! Vizată și Constanța

09 Jan 2024 702

Știri Constanța Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte!

24 Sep 2023 1361

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 1142

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 1304

Asociația Elevilor din Constanța vrea ca anul școlar să înceapă pe 4 septembrie, nu pe 11 septembrie. Ce spune Ariana Dudună, președintele Asociației

31 Jan 2023 1500

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

23 Jan 2023 1382

Elevii constănțeni salută decizia Monicăi Anisie de a susține votul de la 16 ani

08 Jun 2022 1216

Exclusiv! Reacția primarului din Lumina, acuzat că se folosește de elevi pentru a curăța comuna. „Activitate educativă, criticată de un localnic”

21 May 2022 6224

AEC „Statul român preferă să protejeze copiii de persoanele homosexuale, decât să îi protejeze de analfabetism”

02 May 2022 1542

AEC O elevă din Constanța a fost ținută în frig, la gardul școlii, plângând. Care este motivul

15 Mar 2022 3921