Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită, premierului Orban, demiterea ministrului educaţiei şi cercetării Monica Anisie. Iată motivele

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) îi solicită premierului Ludovic Orban să îi demită pe ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și pe secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr, acuzând că cei doi că se împotrivesc accesului la educație al elevilor din România, relatează Mediafax.

Solicitarea demiterii vine după ce reprezentanții elevilor au încercat în zadar, de mai multe ori, să o convingă pe ministrul Educației, Monica Anisie, să resolve problemele în cadrul legislației care face imposibilă decontarea navetei elevilor din mediul rural.

„AEC a solicitat, atât public, cât și prin discuții repetate cu ministrul educației și secretarul general al ministerului, o serie de măsuri care să rezolve cât mai rapid problema transportului elevilor din România, printre care se află trimiterea unui punct de vedere la Curtea Constituțională a României în vederea susținerii admiterii excepției de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice, lăsând astfel zeci de mii de elevi fără transport, abrogarea HG 309/1996 care a blocat acordarea reducerilor pentru toți elevii din România la transportul județean și abrogarea HG 863/2016 care a făcut imposibilă decontarea navetei elevilor”, se arată în comunicatul de presă remis miercuri de Asociația Elevilor din Constanța.


Pentru a rezolva problema decontării navetei elevilor, Asociația Elevilor din Constanța a chemat în instanță Guvernul României și Ministerul Educației și Cercetării pentru abrogarea HG 863/2016. La primul termen, care a avut loc miercuri, reprezentantul MEC a susținut că AEC nu ar fi asociație reprezentativă a elevilor.


„Astfel, reprezentantul MEC a cerut anularea acțiunii, invocând drept argument faptul că AEC nu ar fi asociație reprezentativă a elevilor, în sensul Statutului Elevului, afirmând că nu am dovedit că 75% din membrii AEC sunt elevi. Totodată, reprezentantul MEC a mai încercat să se agațe de argumente procedurale pentru a amâna termenul și, astfel, rezolvarea problemei transportului elevilor”, se mai arată în comunicatul de presă al AEC.


Pentru că Ministerul Educației nu le-a susținut cauza în cadrul procesului, reprezentanții AEC îi solicită premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educației și a secretarului general al ministerului.

„Pe cale de consecință, Asociația Elevilor din Constanța consideră că dezinteresul la care elevii din România au fost supuși a ajuns la limită, motiv pentru care poziționările noastre vor fi mai drastice. În acest sens, solicităm premierului României, Ludovic Orban, demiterea ministrului educației și cercetării, Monica Anisie, precum și a secretarului general al ministerului, Ioana Lazăr, din cauza refuzului constant de a rezolva situația transportului elevilor”, au transmis reprezentanții AEC.

Sursa foto: asociatiaelevilor.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3364

Asociaţia Elevilor din Constanţa a solicitat desfiinţarea examenului de Bacalaureat. Reacția Ministrului Educației, Ligia Deca

21 Mar 2024 556

Editorial Cui îi trebuie BAC-ul?!

17 Mar 2024 1017

Asociația Elevilor din Constanța solicită desființarea examenului de Bacalaureat!

13 Mar 2024 869

Asociația Elevilor Constanța, la judecată cu Consiliul Județean Constanța! Ce a decis instanța

08 Feb 2024 815

Asociaţia Elevilor din Constanţa „Statutul Elevului” a fost depus la Ministerul Educației. Ce solicitări sunt vizate

01 Feb 2024 706

Asociația Elevilor din Constanța solicită rezilierea contractului Consiliului Județean Constanța cu operatorul de transport “Metropolitan”!

22 Jan 2024 733

Grevă japoneză anunțată de elevii din șase județe! Vizată și Constanța

09 Jan 2024 698

Alegeri inteligente pentru viitor! Oferta educațională pentru 2024 - 2025 a liceelor cu care colaborează Asociața Firmelor Constănțene

21 Nov 2023 893

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 1051

Știri Constanța Asociația Elevilor din Constanța are un nou președinte!

24 Sep 2023 1356

Urmează noi procese Transportul elevilor navetiști nu este, în continuare, gratuit. Consiliul Județean Constanța spune că elevii pot deconta contravaloarea abonamentului la școala unde învață!

11 Sep 2023 1136

Asociaţia Elevilor din Constanţa susţine revendicările profesorilor şi demersurile de continuare a grevei

05 Jun 2023 980

Procesul pentru anularea ordinului privind transportul elevilor, suspendat la Constanța! De ce au luat judecătorii această decizie

12 Apr 2023 1132

Asociația Elevilor din Constanța contra Ministerului Educației, în justiție. Decizia Curții de Apel

28 Mar 2023 1294