Asociaţia Elevilor din Constanţa solicită, premierului Orban, demiterea ministrului educaţiei şi cercetării Monica Anisie. Iată motivele

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) îi solicită premierului Ludovic Orban să îi demită pe ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și pe secretarul general al ministerului, Ioana Lazăr, acuzând că cei doi că se împotrivesc accesului la educație al elevilor din România, relatează Mediafax.

Solicitarea demiterii vine după ce reprezentanții elevilor au încercat în zadar, de mai multe ori, să o convingă pe ministrul Educației, Monica Anisie, să resolve problemele în cadrul legislației care face imposibilă decontarea navetei elevilor din mediul rural.

„AEC a solicitat, atât public, cât și prin discuții repetate cu ministrul educației și secretarul general al ministerului, o serie de măsuri care să rezolve cât mai rapid problema transportului elevilor din România, printre care se află trimiterea unui punct de vedere la Curtea Constituțională a României în vederea susținerii admiterii excepției de neconstituționalitate a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2019, care a eliminat transportul județean din sfera serviciilor publice, lăsând astfel zeci de mii de elevi fără transport, abrogarea HG 309/1996 care a blocat acordarea reducerilor pentru toți elevii din România la transportul județean și abrogarea HG 863/2016 care a făcut imposibilă decontarea navetei elevilor”, se arată în comunicatul de presă remis miercuri de Asociația Elevilor din Constanța.


Pentru a rezolva problema decontării navetei elevilor, Asociația Elevilor din Constanța a chemat în instanță Guvernul României și Ministerul Educației și Cercetării pentru abrogarea HG 863/2016. La primul termen, care a avut loc miercuri, reprezentantul MEC a susținut că AEC nu ar fi asociație reprezentativă a elevilor.


„Astfel, reprezentantul MEC a cerut anularea acțiunii, invocând drept argument faptul că AEC nu ar fi asociație reprezentativă a elevilor, în sensul Statutului Elevului, afirmând că nu am dovedit că 75% din membrii AEC sunt elevi. Totodată, reprezentantul MEC a mai încercat să se agațe de argumente procedurale pentru a amâna termenul și, astfel, rezolvarea problemei transportului elevilor”, se mai arată în comunicatul de presă al AEC.


Pentru că Ministerul Educației nu le-a susținut cauza în cadrul procesului, reprezentanții AEC îi solicită premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educației și a secretarului general al ministerului.

„Pe cale de consecință, Asociația Elevilor din Constanța consideră că dezinteresul la care elevii din România au fost supuși a ajuns la limită, motiv pentru care poziționările noastre vor fi mai drastice. În acest sens, solicităm premierului României, Ludovic Orban, demiterea ministrului educației și cercetării, Monica Anisie, precum și a secretarului general al ministerului, Ioana Lazăr, din cauza refuzului constant de a rezolva situația transportului elevilor”, au transmis reprezentanții AEC.

Sursa foto: asociatiaelevilor.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța nu este de acord cu aprobarea proiectului "bani pentru uniforma fiecărui elev"

13 Aug 2020 440

AEC solicită Consiliului Județean să încheie în regim de urgență contracte de transport public în care să fie prevăzută gratuitatea pentru elevii din județ

02 May 2020 1352

#ConstanțaEsteBine Asociația Elevilor din Constanța cere autorităților asumarea unor măsuri concrete menite să asigure accesul la educație tuturor elevilor din România

07 Apr 2020 1024

Asociația Elevilor din Constanța solicită închiderea școlilor din cauza pericolului de infectare cu Coronavirus

09 Mar 2020 1424

Al optulea proces în instanță, cu privire la acordarea burselor elevilor, câștigat de AEC

06 Mar 2020 659

Au fost alegeri la Asociația Elevilor din Constanța. Cine este noul președinte

23 Feb 2020 1864

Retrospectivă 2019 În Consiliul Judeţean Constanţa, marile licitaţii au bătut pasul pe loc. S-au alocat bani pentru sănătate, s-au reparat drumuri şi s-a făcut polemică (galerie foto)

31 Dec 2019 1757

AEC solicită Guvernului să facă public proiectul de lege privind „abrogarea” OUG 51/2019

07 Dec 2019 1211

Asociaţia Elevilor din Constanţa cere anularea măsurii care vizează elevii cu media de admitere sub 5. Procesul, amânat!

02 Nov 2019 1173

Decizie definitivă! Asociația Elevilor Constanța a pierdut procesul împotriva Consiliului Județean Constanța

16 Oct 2019 2063

Reprezentanţii elevilor constănţeni acţionează primăriile în instanţă... cu rezultate dovedite într-un studiu

12 Oct 2019 1214

Magistrații se vor pronunța, la sfârșitul lunii, în dosarul dintre Asociația Elevilor din Constanța și Ministerul Educației. Se cere anularea măsurii care vizează elevii cu media de admitere sub 5

03 Oct 2019 847

CJC a găsit rezolvarea. Se înfiinţează o cursă specială pentru elevii de la Lipniţa!

01 Oct 2019 606

Constanţa Ministerul Educaţiei dat în judecată de Asociaţia Elevilor. Care este motivul

30 Sep 2019 1017

AEC a acționat în instanță Consiliul Județean Constanța. Ce decizie s-a luat cu privire la reducerile de transport acordate elevilor

25 Sep 2019 985