Asociațiile elevilor cer controlul psihiatric al ministrului Sorin Cîmpeanu „Deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice”

  • Asociațiile Elevilor consideră nepotrivite măsurile luate de ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. 
Asociația Elevilor din mai multe județe consideră că ministrul Educației interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, reprezintă un pericol și cer „solicitarea de urgență a unui control psihiatric, deoarece deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice”.
 

„Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor Maramureș (AEM), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) și Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), în urma declarațiilor cu privire la deschiderea școlilor, consideră că Sorin Cîmpeanu este inapt psihic să își exercite atribuțiile și solicită realizarea de urgență a unui control psihiatric, deoarece deciziile acestuia reprezintă un pericol social pentru elevi, părinți și cadre didactice!”, declară AEC. 


Elevii consideră deficitară măsura impusă de Ministerul Educației, aceea de a funcționa în format fizic unitățile de învățământ care au peste 60% din personal vaccinat.
 

„Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat faptul că școlile își vor desfășura activitatea în format fizic, în contextul în care peste 60% din personalul unității de învățământ este vaccinat.

Considerăm această măsură ca fiind deficitară, având în vedere faptul că personalul reprezintă un procent foarte mic din numărul de persoane care intră în instituțiile de învățământ, majoritatea lor fiind elevii.

Mai mult, pentru a ajunge la cursuri, elevii interacționează și cu mediul exterior, prin mijloacele de transport în comun, spre exemplu. Astfel, deschiderea școlilor nu poate fi complet decuplată de incidența localității.

Conform logicii ministrului, o școală care se află într-o localitate care are o incidență mică, dar care nu are 60% din personal vaccinat, reprezintă un pericol de infectare mai mare decât o școală aflată într-o localitate cu incidența peste 10 la mie, dar care are majoritatea personalului vaccinat.
 
În fapt, singurul motiv pentru care Sorin Cîmpeanu vrea să deschidă școlile este pentru că, dacă nu ar face-o, ar afirma că decizia de a da vacanță a fost o decizie idioată și inutilă, așa că preferă ca elevii să plătească greșelile lui cu viața, decât să fie el cel responsabil”, spun reprezentanții asociațiilor de elevi. 


Asociațiile elevilor mai spun că ministrul Sorin Cîmpeanu este „analfabet funcțional” și solicită trecerea în format online a școlilor din localitățile unde incidența răspândirii COVID-19 depășește 6 la mia de locuitori. 
 

„Mai mult, ministrul educației are tupeul să afirme faptul că pragul de 60% a fost solicitat inclusiv de reprezentanții profesorilor și ai elevilor, doar ca după să atace în mod eronat reprezentanții elevilor.

Astfel, în aceeași zi, Sorin Cîmpeanu a afirmat că «Poate e bine ca nici un elev care nu a susținut Bacalaureatul să nu încerce să se substituie», condiție imposibil de îndeplinit în calitate de elev.Din punctul nostru de vedere, Sorin Cîmpeanu critică atât de profund școala online pentru că inclusiv dumnealui a ajuns, chit că nu este elev, să simtă efectele acesteia, devenind analfabet funcțional.

Orice individ ce are competențe de bază de înțelegere a unui text poate vedea contradicția dintre afirmațiile sale, acesta susținând pretinsele opinii ale elevilor doar atunci când sunt în concordanță cu opiniile lui.
 
Solicităm trecerea în online a unităților de învățământ din localitățile în care rata de incidență depășește 6 la mie!”, adaugă aceștia. 

Sursă foto: Facebook.com/ Sorin Cîmpeanu

Citește și:

Ministrul Educației „Se conturează un prag de vaccinare de 60% la personalul şcolilor, pentru a funcţiona cu prezență fizică” 

Oficial de la Ministrul Educației Elevii vor reveni la cursuri de luni, 8 noiembrie. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru școala în format fizic (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Cîmpeanu Declarație privind greva de avertisment a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar

19 Jan 2022 548

Ministrul Educației- „Există o explozie a fenomenului de bullying“

16 Jan 2022 710

Ministrul Sorin Cîmpeanu „Peste 70% din numărul total de angajaţi din învăţământ sunt vaccinaţi“ (VIDEO)

14 Jan 2022 741

Ministrul Sănătății Numărul internărilor, aproximativ 2-2,5% din numărul cazurilor noi zilnice de COVID-19

14 Jan 2022 518

Ministrul Educației a anunțat regula intrării în online a întregii şcoli. Când se suspendă activitatea cu prezență fizică într-o clasă

14 Jan 2022 655

Asociația Elevilor din Constanța Grevă Japoneză pentru bursa de merit

11 Jan 2022 811

Ministrul Educației a anunțat ce măsuri a luat în cazul profesorilor care au comis erori majore la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat

10 Jan 2022 566

Ministrul Educaţiei Un părinte care ţine la copilul lui achiziţionează teste Covid dacă poate

10 Jan 2022 889

Ministrul Educației a anunțat ce școli vor intra în online începând de săptămâna viitoare

10 Jan 2022 1302

Naveta elevilor în atenția senatorului USR, Remus Negoi. Ce i-a solicitat parlamentarul ministrului Educației?

10 Jan 2022 2092

Editorial Bătaia de joc din învățământul românesc

08 Jan 2022 2463

Elevii protestează Ministerul Educației a modificat media minimă necesară elevilor pentru a primi bursele școlare. Ce spune șeful IȘJ Constanța (VIDEO+DOCUMENT)

07 Jan 2022 1062

Sute de mii de elevi rămân fără bursa de merit. Deputatul Bogdan Bola vrea să introducă în Legea 1/2011 noi criterii pentru acordarea burselor

06 Jan 2022 2804

UPDATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu Bugetul pentru bursele elevilor, de aproape patru ori mai mare în acest an faţă de anul 2020

05 Jan 2022 959

Veste bună pentru elevi, inclusiv pentru olimpicii din Constanţa Olimpiadele și competițiile internaționale școlare vor fi reluate!

01 Jan 2022 653