Astăzi, la Ministerul Educaţiei, se dezbate calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

La sediul Ministerului Educaţiei Naţionale va avea loc, astăzi, şedinţa Comisiei de Dialog Social, prilej cu care vor fi discutate următoarele proiecte de ordin: privind aprobarea calendarului sesiunii speciale de bacalaureat 2019 pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale de bacalaureat; privind organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat naţional, în anul şcolar 2018 - 2019; pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învăţământ, aprobate prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 5559/2011; privind modificarea Anexelor 1-6 ale OMEN nr. 3371/2013 privind aprobarea planurilor-cadru de învăţământ pentru învăţământul primar.
 
Proiectul Metodologie de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 şi Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 suscită cel mai viu interes. În faza de proiect, Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2019-2020 este prevăzut a începe la 25 februarie, când şcoala afişează planul de şcolarizare şi numărul de clase pregătitoare alocate. Afişarea se face inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar.
 
Între 26 februarie şi 9 martie, fiecare şcoală organizează „Ziua porţilor deschise“, iar între 25 februarie şi 22 martie se realizează evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu au vârsta de înscriere. 

4 martie - 22 martie este intervalul în care părinţii completează, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor are loc, zilnic, în intervalul orar 8.00-18.00 (luni-vineri). 

Pe 29 martie vor fi afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar şi al unităţilor de învăţământ lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare  este prevăzută să înceapă pe 1 aprilie, când şcolile vor afişa procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul şcolar.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie ZIUA de Constanţa Majoritatea respondenţilor sunt de acord cu noile variante de înscriere în clasa pregătitoare

24 Feb 2020 2671

La Bucureşti, învăţătoarele vor fi trase la sorţi Atenţie, părinţi! Înscrierea în clasa pregătitoare 2020 vine cu surprize, în numele transparenţei şi al echităţii (document)

05 Feb 2020 3523