Astăzi, prima probă scrisă a Bacalaureatului și primele rezultate la Evaluarea Națională Adevărat tur de forță pentru prof. Anca Dragomir, președintele ambelor comisii județene


Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și continuă mâine cu proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie.
La Constanța, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 6.092 de candidați, dintre care 4.632 de candidați din promoția curentă, respectiv 1.469 de candidați din promoțiile anterioare.
 

Istoria se repetă, dar nu și raportul de forțe

Dar, cum ar spune seismologii, astăzi este „epicentrul” tensiunii pentru două generații de absolvenți. Pe de o parte, absolvenții claselor a VIII-a vor afla primele rezultate ale admiterii la liceu, iar de cealaltă parte, absolvenții claselor a XII-a, respectiv a XIII-a, susțin prima probă scrisă a Bacalaureatului 2020, cea la Limba și literatura română.
O perioadă la fel de tensionată și pentru inspectorii școlari constănțeni, mai ales pentru prof. Anca Dragomir, inspector școlar general adjunct (din 7 iulie 2017), care a fost numit, zilele trecute, președintele Comisiei județene a Bacalaureatului 2020, concomitent cu președinția Comisiei județene a Evaluării Naționale 2020. Și aceasta ca urmare a înlocuirii din funcția de inspector școlar general adjunct a prof. Alina Diana Codreanu, cea care s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă Bacalaureat 2020 până în... buza probelor scrise.

Nu că ar fi neapărat o premieră efortul prof. Anca Dragomir, pentru că și prof. Alina Diana Codreanu, fost inspector școlar general adjunct până astăzi, a gestionat concomitent cele două comisii în anii anteriori, doar că angajații din învățământ sunt de părere că raportul de forțe nu se compară. De altfel, la aflarea veștii că prof. Codreanu a fost înlocuită din funcție în mijlocul calendarului de Bacalaureat 2020 au apărut și primele reacții.


„Pe ce criterii se face înlocuirea dnei Codreanu? Cu mare ușurință poate câștiga un nou mandat într-un concurs organizat de MEN. Este un cadru capabil și competent, lăsând la o parte unele derapaje pe care le avem cu toții, fără discuție”.


„Păcat! Nu cunosc activitatea dnei nou-numite, dar am lucrat ani de zile cu dna Codreanu și știu că a depus o muncă titanică și cred că de foarte multe ori a preluat și a finalizat multe din sarcinile altor compartimente ale ISJ-ului tocmai datorită unei experiențe și a unei pregătiri de excepție. Cred că merita din plin, mai ales în contextul actual, să primească delegație în continuare!”.


„O cunosc, o mare doamnă, a fost diriginta fiului meu! A fost singura care a luat concursul, de ocupare a postului de inspector general adjunct, din prima! Că a deranjat pe unii, fiind considerată o persoană severă, asta e altceva”.Citește și:


Surprinzătoare schimbare în conducerea ISJ Constanța Prof. Floriana Petre devine inspector școlar general adjunct. Pe cine va înlocui?
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Construcția sălii de sport multifuncționale de la Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, reluată (GALERIE FOTO)

29 Nov 2023 792

Elevi de la 18 școli, din județul Constanța, încă nu se pot deplasa la cursuri. Care sunt acestea

28 Nov 2023 571

UPDATE Oficial de la ISJ Constanța! Elevii din mai multe școli din județ nu merg mâine la cursuri! Lista școlilor închise mâine

27 Nov 2023 1725

Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, închise mâine UPDATE. ISJ Constanța solicită suspendarea cursurilor, mâine, 27 noiembrie 2023 în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județ

26 Nov 2023 2826

UPDATE Județul Constanța, sub avertizări de vreme rea! Se închid școlile? Anunțul ISJ Constanța

26 Nov 2023 4653

Premiul I pentru 2 licee din județul Constanța la Conferința Națională eTwinning 2023

24 Nov 2023 910

Știri Constanța Maria Andreea Scarlat, profesor și director al Școlii Gimnaziale „Ioan Atanasiu" Lipnița a primit premiul „Tânărul profesor al anului 2023“

19 Nov 2023 665

Ziua Dobrogei, marcată de elevii din județul Constanța! Spectacol impresionant pe scena Palatului Copiilor Constanța

14 Nov 2023 912

Ziua Dobrogei, celebrată și de Inspectoratul Școlar Județean Constanța

13 Nov 2023 579

Ultimul colegiu Prefectural Prezentări ale AJOFM Constanța, AJPIS Constanța și ISJ Constanța

23 Oct 2023 645

Sprijin pentru elevi și părinți, la Constanța Se inaugurează Cabinetul de Consiliere și Orientare Școlară și Profesională!

23 Oct 2023 1520

Florentina Țigmeanu, directorul demis de la Școala 30 din Constanța, a dat din nou în judecată Inspectoratul Școlar

18 Oct 2023 768

Faliboga Lucian Dorel, fost inspector școlar în ISJ Constanța, condamnat! A făcut acord cu Andrei Bodean, șeful DNA Constanța

11 Oct 2023 3642

Fostul director de la Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica” a dat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Constanța

05 Oct 2023 3435

Învățământ Constanța Directorul de la Școala 30 „Gheorghe Țițeica”, eliberat din funcție. Ce spune inspectorul general Sorin Mihai?

20 Sep 2023 3319