Astăzi, prima probă scrisă a Bacalaureatului și primele rezultate la Evaluarea Națională Adevărat tur de forță pentru prof. Anca Dragomir, președintele ambelor comisii județene


Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe astăzi, cu proba scrisă la Limba și literatura română, și continuă mâine cu proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie.
La Constanța, pentru susținerea probelor scrise s-au înscris 6.092 de candidați, dintre care 4.632 de candidați din promoția curentă, respectiv 1.469 de candidați din promoțiile anterioare.
 

Istoria se repetă, dar nu și raportul de forțe

Dar, cum ar spune seismologii, astăzi este „epicentrul” tensiunii pentru două generații de absolvenți. Pe de o parte, absolvenții claselor a VIII-a vor afla primele rezultate ale admiterii la liceu, iar de cealaltă parte, absolvenții claselor a XII-a, respectiv a XIII-a, susțin prima probă scrisă a Bacalaureatului 2020, cea la Limba și literatura română.
O perioadă la fel de tensionată și pentru inspectorii școlari constănțeni, mai ales pentru prof. Anca Dragomir, inspector școlar general adjunct (din 7 iulie 2017), care a fost numit, zilele trecute, președintele Comisiei județene a Bacalaureatului 2020, concomitent cu președinția Comisiei județene a Evaluării Naționale 2020. Și aceasta ca urmare a înlocuirii din funcția de inspector școlar general adjunct a prof. Alina Diana Codreanu, cea care s-a ocupat de tot ceea ce înseamnă Bacalaureat 2020 până în... buza probelor scrise.

Nu că ar fi neapărat o premieră efortul prof. Anca Dragomir, pentru că și prof. Alina Diana Codreanu, fost inspector școlar general adjunct până astăzi, a gestionat concomitent cele două comisii în anii anteriori, doar că angajații din învățământ sunt de părere că raportul de forțe nu se compară. De altfel, la aflarea veștii că prof. Codreanu a fost înlocuită din funcție în mijlocul calendarului de Bacalaureat 2020 au apărut și primele reacții.


„Pe ce criterii se face înlocuirea dnei Codreanu? Cu mare ușurință poate câștiga un nou mandat într-un concurs organizat de MEN. Este un cadru capabil și competent, lăsând la o parte unele derapaje pe care le avem cu toții, fără discuție”.


„Păcat! Nu cunosc activitatea dnei nou-numite, dar am lucrat ani de zile cu dna Codreanu și știu că a depus o muncă titanică și cred că de foarte multe ori a preluat și a finalizat multe din sarcinile altor compartimente ale ISJ-ului tocmai datorită unei experiențe și a unei pregătiri de excepție. Cred că merita din plin, mai ales în contextul actual, să primească delegație în continuare!”.


„O cunosc, o mare doamnă, a fost diriginta fiului meu! A fost singura care a luat concursul, de ocupare a postului de inspector general adjunct, din prima! Că a deranjat pe unii, fiind considerată o persoană severă, asta e altceva”.



Citește și:


Surprinzătoare schimbare în conducerea ISJ Constanța Prof. Floriana Petre devine inspector școlar general adjunct. Pe cine va înlocui?
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 472

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 642

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 784

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1088

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2168

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1052

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1040

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 491

Activități de debut în cadrul proiectului ISJ Constanța- „S.A.V.E.“. Sute de elevi au participat la eveniment (FOTO)

19 Mar 2024 615

Elevii din Constanța au participat la Olimpiada de Religie- cult musulman în limba turcă, etapa județeană

16 Mar 2024 629

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2621

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 547

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 2603

Astăzi, 4 martie 2024, începe prima probă a simulării naționale a examenului de bacalaureat. 5604 de elevi din județul Constanța sunt înscriși

04 Mar 2024 552

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 782