Ateliere de actorie și casting în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, la Universitatea Ovidius din Constanța (GALERIE FOTO)

Sursa foto: Universitatea Ovidius ConstantaFacultatea de Arte din cadrul Universității Ovidius din Constanța a găzduit, în perioada 9 – 11 septembrie 2022, o serie de workshop-uri și ateliere de actorie și casting care au avut loc în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival, organizat de Transilvania Film și Asociația Festivalul de Film Transilvania, informează prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul facultății, conform Biroului de Presă al Universității Ovidius Constanța.
           
Potrivit sursei citate, la manifestări au participat studenți, elevi de clasa a XII-a și actori pasionați de lumea cinematografică.

Primul eveniment, care a avut loc vineri, 9 septembrie 2022, a fost un Atelier de Actorie Film, susținut de Tudor Giurgiu, regizor, producător și Președinte al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), care le-a oferit tinerilor studenți și actori informații utile și sfaturi cu privire la participarea la casting-uri în vederea obținerii unui rol de film sau teatru.

Cea de-a doua manifestare, organizată sâmbătă, 10 septembrie 2022, a fost un Atelier de pregătire pentru casting, susținut de Darko Peric, actor cunoscut la nivel mondial pentru rolul Helsinki din serialul „La Casa de Papel”, care le-a prezentat participanților detalii despre evoluția carierei sale. În cea de-a doua parte a întâlnirii, participanții au realizat o serie de exerciții practice de respirație pentru condiția mentală și psihică a unui actor, urmate de exerciții de respirație ce implică și mișcarea corpului.

Ultimul eveniment din seria activităților găzduite de Facultatea de Arte în cadrul proiectului Sunscreen Film & Arts Festival a avut loc duminică, 11 septembrie 2022, și fost reprezentat de un Atelier de Casting susținut de Viorica Capdefier, director de casting, membră a International Casting Director Network și a Uniunii Cineaștilor din România. În cadrul workshop-ului a avut loc simularea unui casting de film, având drept obiectiv pregătirea viitorilor actori interesați să înceapă o carieră în cinematografie.

„Fiecare dintre cele trei evenimente s-a dovedit extrem de util pentru participanți. Astfel, studenții, elevii și actorii prezenți la ateliere au găsit răspunsuri la întrebările lor, legate de cinematografie și am convingerea că informațiile adunate vor fi benefice pentru tinerii care își doresc să-și croiască acest drum al actorului de film, o lume plină de avantaje, dar și de multă muncă din punct de vedere fizic și mental”, precizează prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Prima ediție a Sunscreen Film & Arts Festival a avut loc, la Constanța, în perioada 8 - 11 septembrie 2022, și a fost finanțată de Primăria Municipiului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Teatrul de Stat Constanța.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 100 de elevi, ambasadori SAVE, la o conferință antidrog desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 400

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 358

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1574

Au început pregătirile pentru noul sezon turistic în Delta Dunării (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 241

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 366

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1450

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 317

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 462

Baschet Încă o victorie cu FCC UAV Arad, iar CSM Constanța ia o opțiune serioasă în lupta pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 403

Codul Galben și-a intrat în drepturi la Constanța! Imagini din traficul rutier în această dimineață (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 666

La finalul unui proiect de dezvoltare de doi ani, Aeroportul Internațional „Delta Dunării” Tulcea își deschide porțile (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 634

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 530

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1198

O nouă parcare, în curs de amenajare în zona Gării CFR Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 533

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 501