Invatamant

Au fost publicate rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română. Cine sunt elevii constănţeni calificaţi la faza naţională a concursului

ISJ Constanţa a publicat rezultatele finale obţinute de elevi la olimpiada judeţeană la Limba şi literatura română. Conform metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare şi regulamentelor specifice, la etapa naţională a olimpiadei, nivel gimnazial, va participa, din fiecare judeţ, câte un elev/an de studiu/nivel, pentru fiecare secţiune, primul în ierarhia clasei/nivelului la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.
 
La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (15 locuri pentru secţiunea A şi 8 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor pe locurile prevăzute la art. 5 alin. din prezentul regulament.
 
La etapa judeţeană/a sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru elevii care au obţinut medii/punctaje egale şi ocupă poziţii în clasamentul realizat la nivel naţional care le conferă o potenţială calificare nu se face departajare, chiar dacă se depăşeşte numărul de locuri suplimentare atribuite conform alin. (1).
 
La nivel liceal, la etapa naţională se alocă, potrivit metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a  competiţiilor şcolare, pentru fiecare judeţ câte un loc/fiecare an de studiu/secţiune. Vor fi selecţionaţi participanţii la etapa judeţeană, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale, cu respectarea punctajului minim prevăzut de  prezentul regulament. La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (13 locuri pentru secţiunea A şi 10 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor conform prevederilor art 7 alin (1) din prezentul Regulament.
 
Clasele a V-a şi a VI-a: Barbu Alexandra de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" - locul I, calificată la etapa naţională, Ivan G. Olivia Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius” - locul II, Popovici Casandra-Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius” -  locul III.
 
Clasele a VII-a şi a VIII-a: Salantai Oana de la Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia - locul I, Calificată la etapa naţională, Ali Cidem de la Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul" – locul II, Marcov Andreea de la Școala Gimnazială „Constantin Brancusi” Medgidia - locul II, Petrea Magdalena, de la Liceul Teoretic „Traian" - locul II, Andrei Bianca Dorina de la Școala Gimnazială Nr.1 Poarta Albă – locul III.
 
Clasa a IX-a: Scîrtocea Bianca Ioana de la Liceul Teoretic Ovidius - locul I, calificată la etapa naţională, Mihai Ionuţ de la Liceul Teoretic „I. Cotovu“ Hârşova - locul II, Barbuş Miruna Elena de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul III, Grasu Elena Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III; Iatan Marieta Iulia de la Liceul Teoretic „Ovidius“  - locul III.    
 
Clasa a X-a: Petrea Ștefana  de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul I, calificată la etapa naţională,  Fîntînă Olivia de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul I, Huidiu Georgiana Marcela de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ - locul II, Totolici Vanesa de la Liceul Teoretic „Callatis” - locul II, Cubaniţă Iasmina de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XI-a: Strutinsky Teodora Laura de la Liceul  Internaţional de Informatică - locul I, calificată la  etapa naţională,  Teacă Mariade la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul II, Bureaţă Ioana de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XII-a: Covaliu Alexandru de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul II, Guţu Andreea de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul II; Cuciuc Bianca Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III, Răduţoiu Ioana de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul III.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tot ce trebuie să ştii despre examenul de Bacalaureat 2019. ISJ Constanţa a anunţat centrele unde se desfăşoară probele scrise

22 May 2019 1619

Directoarea demisă din fruntea Colegiului Pedagogic Constanţa, delegată cu funcţii de conducere la aceeaşi instituţie

13 May 2019 2493

ISJ Constanţa a stabilit numărul gradaţiilor de merit pentru 2019. Câţi profesori vor să primească în plus la salariu

13 May 2019 1074

Inspectoratul Școlar Județean Constanța angajează consilieri

11 May 2019 699

Cu ce argumente a câştigat Zoe Gabriela Bucovală anularea ordinului privind revocarea ei din fruntea ISJ Constanţa

07 May 2019 2084

Traian Băsescu, invitat la o nuntă la Constanța. S-a întâlnit și cu reprezentanții PMP Constanța

04 May 2019 914

Cine sunt profesorii constănţeni care vor să facă parte din Corpul Naţional de Experţi, seria a 14-a

27 Apr 2019 1624

Dispar calificativele la clasele I - III, dar și profesorii de educație fizică și limbi străine. În dezbatere, o nouă „arhitectură“ a educației (galerie foto)

19 Apr 2019 1027

Sistemul de titularizare a cadrelor didactice se modifică. Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța

10 Apr 2019 1925

Cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Lista şcolilor din judeţul Constanţa unde au mai rămas locuri libere. Grăbiţi-vă! (document)

04 Apr 2019 1332

Palmaresul Concursului Naţional de Dans „Împreună pentru Constanţa viitor” (galerie foto)

30 Mar 2019 856

Concurs organizat de ISJ Constanţa KMG International susţine Olimpiada Naţională de Chimie

22 Mar 2019 754

ISJ Constanţa 59 de centre de organizare şi desfăşurare a simulării examenului de Bacalaureat

12 Mar 2019 1043

În ajutorul absolvenţilor de gimnaziu din Constanţa Târgul ofertelor educaţionale din învăţământul profesional „Ştiu să-mi aleg meseria“

08 Mar 2019 1068

Înscrierea în învăţământul primar 2019-2020. ISJ Constanţa a publicat lista centrelor pentru evaluarea preşcolarilor

07 Mar 2019 1900