Invatamant

Au fost publicate rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română. Cine sunt elevii constănţeni calificaţi la faza naţională a concursului

ISJ Constanţa a publicat rezultatele finale obţinute de elevi la olimpiada judeţeană la Limba şi literatura română. Conform metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare şi regulamentelor specifice, la etapa naţională a olimpiadei, nivel gimnazial, va participa, din fiecare judeţ, câte un elev/an de studiu/nivel, pentru fiecare secţiune, primul în ierarhia clasei/nivelului la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.
 
La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (15 locuri pentru secţiunea A şi 8 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor pe locurile prevăzute la art. 5 alin. din prezentul regulament.
 
La etapa judeţeană/a sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru elevii care au obţinut medii/punctaje egale şi ocupă poziţii în clasamentul realizat la nivel naţional care le conferă o potenţială calificare nu se face departajare, chiar dacă se depăşeşte numărul de locuri suplimentare atribuite conform alin. (1).
 
La nivel liceal, la etapa naţională se alocă, potrivit metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a  competiţiilor şcolare, pentru fiecare judeţ câte un loc/fiecare an de studiu/secţiune. Vor fi selecţionaţi participanţii la etapa judeţeană, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale, cu respectarea punctajului minim prevăzut de  prezentul regulament. La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (13 locuri pentru secţiunea A şi 10 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor conform prevederilor art 7 alin (1) din prezentul Regulament.
 
Clasele a V-a şi a VI-a: Barbu Alexandra de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" - locul I, calificată la etapa naţională, Ivan G. Olivia Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius” - locul II, Popovici Casandra-Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius” -  locul III.
 
Clasele a VII-a şi a VIII-a: Salantai Oana de la Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia - locul I, Calificată la etapa naţională, Ali Cidem de la Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul" – locul II, Marcov Andreea de la Școala Gimnazială „Constantin Brancusi” Medgidia - locul II, Petrea Magdalena, de la Liceul Teoretic „Traian" - locul II, Andrei Bianca Dorina de la Școala Gimnazială Nr.1 Poarta Albă – locul III.
 
Clasa a IX-a: Scîrtocea Bianca Ioana de la Liceul Teoretic Ovidius - locul I, calificată la etapa naţională, Mihai Ionuţ de la Liceul Teoretic „I. Cotovu“ Hârşova - locul II, Barbuş Miruna Elena de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul III, Grasu Elena Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III; Iatan Marieta Iulia de la Liceul Teoretic „Ovidius“  - locul III.    
 
Clasa a X-a: Petrea Ștefana  de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul I, calificată la etapa naţională,  Fîntînă Olivia de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul I, Huidiu Georgiana Marcela de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ - locul II, Totolici Vanesa de la Liceul Teoretic „Callatis” - locul II, Cubaniţă Iasmina de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XI-a: Strutinsky Teodora Laura de la Liceul  Internaţional de Informatică - locul I, calificată la  etapa naţională,  Teacă Mariade la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul II, Bureaţă Ioana de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XII-a: Covaliu Alexandru de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul II, Guţu Andreea de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul II; Cuciuc Bianca Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III, Răduţoiu Ioana de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul III.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări la Inspectoratul Școlar Județean Constanţa

20 Jul 2019 586

Posturi vacante la Inspectoratul Școlar Județean Constanţa

19 Jul 2019 472

Emoții pentru profesori Azi se desfășoară proba scrisă a examenului de titularizare. Zeci de posturi vacante la Constanța

17 Jul 2019 713

Evaluare Națională 2019 „Capcanele” mediilor de admitere au lăsat fără loc în învățământul liceal elevi constănțeni cu note mari

17 Jul 2019 6008

Caz special la Constanţa Un candidat susţine examenul de Bacalaureat 2019 la Penitenciarul Poarta Albă

03 Jul 2019 2301

Bacalaureat 2019 Șase elevi din Constanța au susţinut, azi, proba scrisă la limba turcă

02 Jul 2019 965

Prima probă scrisă a bacalaureatului 2019. Peste 100 de elevi din Constanța au absentat. Ce spune inspectoratul școlar

01 Jul 2019 1402

Încep probele scrise ale Bacalaureatului 2019. ISJ Constanţa a anunţat centrele unde se desfăşoară acestea

01 Jul 2019 1060

Editorial Să nu-i descurajăm pe copii! Sub stigmatul notelor de la Evaluarea Naţională

27 Jun 2019 964

Subiecte complexe la proba scrisă la Matematică a Evaluării Naţionale 2019. Lucrările elevilor din Constanţa, verificate în alt judeţ

21 Jun 2019 2222

Peste o sută de elevi constănţeni înscrişi la Evaluarea Naţională 2019, absenţi la prima probă scrisă. Ce subiecte au avut de rezolvat absolvenţii (galerie foto)

19 Jun 2019 1358

Titularizare 2019. Lista posturilor vacante, publicată de Ministerul Educaţiei. Câte sunt disponibile la Constanţa

19 Jun 2019 2581

UPDATE. Evaluare națională 2019 Elevii susțin, azi, proba la Limba și literatura română. Peste o sută de centre de examen la Constanța

18 Jun 2019 1359

Emoţii Peste cinci mii de absolvenți constănţeni, înscriși la Evaluarea națională 2019. Cum se desfăşoară probele

17 Jun 2019 1320

Șase licee constănțene nu au mai primit clase de-a IX-a, pe criteriul mediei de admitere din 2018

07 Jun 2019 6629