Invatamant

Au fost publicate rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română. Cine sunt elevii constănţeni calificaţi la faza naţională a concursului

ISJ Constanţa a publicat rezultatele finale obţinute de elevi la olimpiada judeţeană la Limba şi literatura română. Conform metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare şi regulamentelor specifice, la etapa naţională a olimpiadei, nivel gimnazial, va participa, din fiecare judeţ, câte un elev/an de studiu/nivel, pentru fiecare secţiune, primul în ierarhia clasei/nivelului la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.
 
La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (15 locuri pentru secţiunea A şi 8 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor pe locurile prevăzute la art. 5 alin. din prezentul regulament.
 
La etapa judeţeană/a sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru elevii care au obţinut medii/punctaje egale şi ocupă poziţii în clasamentul realizat la nivel naţional care le conferă o potenţială calificare nu se face departajare, chiar dacă se depăşeşte numărul de locuri suplimentare atribuite conform alin. (1).
 
La nivel liceal, la etapa naţională se alocă, potrivit metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a  competiţiilor şcolare, pentru fiecare judeţ câte un loc/fiecare an de studiu/secţiune. Vor fi selecţionaţi participanţii la etapa judeţeană, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale, cu respectarea punctajului minim prevăzut de  prezentul regulament. La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (13 locuri pentru secţiunea A şi 10 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor conform prevederilor art 7 alin (1) din prezentul Regulament.
 
Clasele a V-a şi a VI-a: Barbu Alexandra de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" - locul I, calificată la etapa naţională, Ivan G. Olivia Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius” - locul II, Popovici Casandra-Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius” -  locul III.
 
Clasele a VII-a şi a VIII-a: Salantai Oana de la Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia - locul I, Calificată la etapa naţională, Ali Cidem de la Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul" – locul II, Marcov Andreea de la Școala Gimnazială „Constantin Brancusi” Medgidia - locul II, Petrea Magdalena, de la Liceul Teoretic „Traian" - locul II, Andrei Bianca Dorina de la Școala Gimnazială Nr.1 Poarta Albă – locul III.
 
Clasa a IX-a: Scîrtocea Bianca Ioana de la Liceul Teoretic Ovidius - locul I, calificată la etapa naţională, Mihai Ionuţ de la Liceul Teoretic „I. Cotovu“ Hârşova - locul II, Barbuş Miruna Elena de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul III, Grasu Elena Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III; Iatan Marieta Iulia de la Liceul Teoretic „Ovidius“  - locul III.    
 
Clasa a X-a: Petrea Ștefana  de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul I, calificată la etapa naţională,  Fîntînă Olivia de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul I, Huidiu Georgiana Marcela de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ - locul II, Totolici Vanesa de la Liceul Teoretic „Callatis” - locul II, Cubaniţă Iasmina de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XI-a: Strutinsky Teodora Laura de la Liceul  Internaţional de Informatică - locul I, calificată la  etapa naţională,  Teacă Mariade la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul II, Bureaţă Ioana de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XII-a: Covaliu Alexandru de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul II, Guţu Andreea de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul II; Cuciuc Bianca Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III, Răduţoiu Ioana de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul III.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Concurs organizat de ISJ Constanţa KMG International susţine Olimpiada Naţională de Chimie

22 Mar 2019 548

ISJ Constanţa 59 de centre de organizare şi desfăşurare a simulării examenului de Bacalaureat

12 Mar 2019 894

În ajutorul absolvenţilor de gimnaziu din Constanţa Târgul ofertelor educaţionale din învăţământul profesional „Ştiu să-mi aleg meseria“

08 Mar 2019 924

Înscrierea în învăţământul primar 2019-2020. ISJ Constanţa a publicat lista centrelor pentru evaluarea preşcolarilor

07 Mar 2019 1234

ISJ Constanţa, precizări privind transferul personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate

26 Feb 2019 1439

Titularizare 2019. ISJ Constanţa, despre concursul naţional pentru ocuparea catedrelor declarate vacante

12 Feb 2019 1682

ISJ Constanța, anunț importat pentru personalul didactic pensionat care solicită reîncadrarea în funcţie

10 Feb 2019 2708

Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ va rămâne fără director? Ce au decis magistraţii constănţeni? ISJ Constanţa aşteaptă decizia oficială

30 Jan 2019 4029

15 directori în 100 de ani Cine a condus Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa. Directorul cu cel mai lung mandat (galerie foto)

19 Jan 2019 2456

Inspectoratul Școlar Județean Constanţa face angajări. Sunt mai multe posturi vacante. Când este programat concursul

30 Dec 2018 3254

Posturi vacante la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa

05 Dec 2018 1560

S-au constituit comisiile de evaluare şi asigurare a calităţii din unităţile de învăţământ preuniversitar din Constanţa. Consilierii locali şi şcolile de care răspund

03 Dec 2018 1163

Centenarul Marii Uniri sărbătorit de ISJ Constanța printr-un amplu spectacol - „România Centenară” (galerie foto)

01 Dec 2018 806

Flash mob pentru România în toate unitățile de învățământ din județul Constanța Suită de activități, dedicate Zilei Naționale (galerie foto)

01 Dec 2018 1023

România Centenară, un spectacol organizat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța la Centrul Cultural „Jean Constantin” Constanța

28 Nov 2018 622