Au fost publicate rezultatele Olimpiadei de Limba şi literatura română. Cine sunt elevii constănţeni calificaţi la faza naţională a concursului

ISJ Constanţa a publicat rezultatele finale obţinute de elevi la olimpiada judeţeană la Limba şi literatura română. Conform metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a competiţiilor şcolare şi regulamentelor specifice, la etapa naţională a olimpiadei, nivel gimnazial, va participa, din fiecare judeţ, câte un elev/an de studiu/nivel, pentru fiecare secţiune, primul în ierarhia clasei/nivelului la care a concurat, cu respectarea punctajului minim prevăzut de regulament.
 
La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (15 locuri pentru secţiunea A şi 8 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor pe locurile prevăzute la art. 5 alin. din prezentul regulament.
 
La etapa judeţeană/a sectoarelor municipiului Bucureşti, pentru elevii care au obţinut medii/punctaje egale şi ocupă poziţii în clasamentul realizat la nivel naţional care le conferă o potenţială calificare nu se face departajare, chiar dacă se depăşeşte numărul de locuri suplimentare atribuite conform alin. (1).
 
La nivel liceal, la etapa naţională se alocă, potrivit metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a  competiţiilor şcolare, pentru fiecare judeţ câte un loc/fiecare an de studiu/secţiune. Vor fi selecţionaţi participanţii la etapa judeţeană, în ordinea descrescătoare a punctajelor finale, cu respectarea punctajului minim prevăzut de  prezentul regulament. La etapa naţională a Olimpiadei se alocă maximum 23 de locuri suplimentare/an de studiu (13 locuri pentru secţiunea A şi 10 locuri pentru secţiunea B), în ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute conform clasamentului naţional realizat după finalizarea etapei judeţene/a sectoarelor municipiului Bucureşti şi calificarea participanţilor conform prevederilor art 7 alin (1) din prezentul Regulament.
 
Clasele a V-a şi a VI-a: Barbu Alexandra de la Școala Gimnazială nr. 29 "Mihai Viteazul" - locul I, calificată la etapa naţională, Ivan G. Olivia Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius” - locul II, Popovici Casandra-Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius” -  locul III.
 
Clasele a VII-a şi a VIII-a: Salantai Oana de la Școala Gimnazială Nr. 3 Mangalia - locul I, Calificată la etapa naţională, Ali Cidem de la Școala Gimnazială Nr. 29 "Mihai Viteazul" – locul II, Marcov Andreea de la Școala Gimnazială „Constantin Brancusi” Medgidia - locul II, Petrea Magdalena, de la Liceul Teoretic „Traian" - locul II, Andrei Bianca Dorina de la Școala Gimnazială Nr.1 Poarta Albă – locul III.
 
Clasa a IX-a: Scîrtocea Bianca Ioana de la Liceul Teoretic Ovidius - locul I, calificată la etapa naţională, Mihai Ionuţ de la Liceul Teoretic „I. Cotovu“ Hârşova - locul II, Barbuş Miruna Elena de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul III, Grasu Elena Cristina de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III; Iatan Marieta Iulia de la Liceul Teoretic „Ovidius“  - locul III.    
 
Clasa a X-a: Petrea Ștefana  de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul I, calificată la etapa naţională,  Fîntînă Olivia de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul I, Huidiu Georgiana Marcela de la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ - locul II, Totolici Vanesa de la Liceul Teoretic „Callatis” - locul II, Cubaniţă Iasmina de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 

Clasa a XI-a: Strutinsky Teodora Laura de la Liceul  Internaţional de Informatică - locul I, calificată la  etapa naţională,  Teacă Mariade la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul II, Bureaţă Ioana de la Liceul Teoretic  „Callatis” - locul III.
 
Clasa a XII-a: Covaliu Alexandru de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” - locul II, Guţu Andreea de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul II; Cuciuc Bianca Maria de la Liceul Teoretic „Ovidius“ - locul III, Răduţoiu Ioana de la Liceul Teoretic „George Călinescu“ - locul III.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 512

Aqua Geoterma Resource SRL a semnat cu ISJ Constanța. Firma se va ocupa de cazarea și hrana participanților la Olimpiada Națională de Geografie (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 602

Inspectorul școlar de la Constanța, Irinela Nicolae pe locul 25 pe lista de europarlamentare a PSD

04 Apr 2024 587

Inspectoratul Școlar Județean Constanța inițiază Proiectul județean „Verde creativ- Adoptă un spațiu“

03 Apr 2024 683

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 674

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 841

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1564

Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, marcată de Inspectoratul Școlar Județean Constanța printr-o expoziție

01 Apr 2024 410

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 749

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 463

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 616

Etapa județeană a Concursului naţional Educaţie pentru sănătate, desfășurată la Liceul Teoretic ”George Călinescu” Constanța (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 1015

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 598

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 768

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 899