Au intrat în febra examenelor. 225 profesori constănţeni susţin, azi, proba scrisă a concursului pentru funcţiile de directori

Candidaţii la posturile de directori de şcoli care nu s-au putut înscrie din cauza erorilor tehnice ale platformei online au avut şansa să depună încă o dată dosarul. Decizia a fost luată, luni, chiar de Ministerul Educaţiei, chiar dacă termenul anunţat iniţial pentru depunere expirase.
 
La Constanţa au fost scoase la concurs 197 de posturi de directori şi 82 de posturi de directori adjuncţi. În urma validării dosarelor depuse, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a publicat lista candidaţilor declaraţi „admişi“ şi „respinşi“ pentru participarea la concursul de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din şcolile constănţene. Astfel, dacă iniţial din 238 de candidaţi înscrişi au fost validaţi 217, 21 fiind respinşi din cauza faptului că nu au avut dosarele complete, după decizia Ministerului Educaţiei numărul dosarelor a crescut la 225. „Sunt 225 de dosare validate, însă examen vor intra 207 de cadre didactice, deoarece unele candidează pentru mai multe posturi“, a explicat Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt la ISJ Constanţa. Prima probă, cea scrisă de tip grilă, se va desfăşura azi, la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ din Constanţa, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi. În conformitate cu Procedura de organizare şi desfăşurare a probei scrise, în fiecare sală în care se susţine proba scrisă, supravegherea este asigurată de trei cadre didactice, alese prin tragere la sorţi din rândul membrilor comisiilor din unităţile de învăţământ. Interviul şi evaluarea CV-ului vor avea loc în perioada 17 octombrie - 17 noiembrie. Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21 - 23 noiembrie.
 
Iată cine sunt candidaţii care s-au înscris şi au fost admişi pentru proba scrisă a concursului de la cele mai cunoscute unităţi şcolare din oraş!
 
Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa - Cristina Anghel - director
Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa - Carmen Bucovală - director adjunct
Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - Vasile Nicoară - director
Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ - Mădălina Belcin şi Anamaria Ciobotaru - director
Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ - Simona Balteş şi Doiniţa Mitrica - director
Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazu“ Constanţa - Daniela Ecaterina Badea - director
Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa - Nicoleta Bercaru - director
Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ Constanţa - Dumitra Felicia Malaxa - director adjunct
Liceul Teoretic „Traian“ - Constantin Caracoti - director
Liceul Teoretic „Traian“ - Dorina Chivu - director adjunct

Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ - Bianca Virginia Ibadula - director adjunct
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ - Stelian Marinescu - director
Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu“ - Adelina Osca, Mirela Pisaltu şi Adrian Bădilă - director

Şcoala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu“ - Laura Mariana Popa, Mirela Pisaltu şi Adrian Bădilă - director adjunct
Şcoala Gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian“ - Doina David - director.
 
Aşa cum se vede şi din numărul candidaţilor validaţi, la cele mai multe unităţi de învăţământ din judeţ nu va fi o competiţie reală, existând un singur candidat care doreşte să ocupe funcţia de conducere, acesta fiind, de cele mai multe ori, actualul director de grădiniţă, şcoală sau liceu.
  
Citeşte şi:
 
Teste lipsite de complexitate şi de logică Ce întrebări a pregătit Ministerul Educaţiei pentru concursul de directori (document)
  
Şcoli fără conducere? Fără contracandidaţi la concursul pentru ocuparea posturilor de directori de la Constanţa
 
Cine candidează pentru posturile de directori şi directori adjuncţi în şcolile din Constanţa (document)
  
Înscrierile s-au încheiat. 197 de posturi de directori, scoase la concurs de ISJ Constanţa (document)
  
„Va începe o nebunie!“ „Vor urma schimbări de profesori în lanţ!“ Concursurile pentru directori aruncă în aer sistemul! Iată ce spun managerii şcolilor din Constanţa (galerie foto)
 
Proba scrisă va fi organizată la Liceul „Lucian Blaga” Când aflăm numărul de candidaţi înscrişi la concursul pentru directorii de şcoli! (galerie foto)
 
Petiţie pentru un concurs corect pentru directorii de şcoli „Cea mai bună formă de protest ar fi neparticiparea la acesta!“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Constănțean

02 May, 2017 19:27

Atâtea examene, masterate și doctorate, o nebunie pur și simplu ! Elevii sunt tot mai puțin pregătiți pentru viață, profesie și nu au bunele maniere pentru că în școală nu există ore unde elevii să învețe bunele maniere : respectul, iubirea, dragostea față de : oameni, părinți și Dumnezeu și : înțelepciunea, răbdarea și înțelegerea semenilor, se pot obține doar învățând si ajutând semenii și totodată coborându-ne la nivelul celor cu probleme de viață și ajutandu-i cu un sfat, o vorbă și chiar material, înseamnă că-ți pasă de cel de lângă tine ! În felul acesta se poate însănătoși societatea noastră românească, fără implicarea noii generații, nimic, nu are să se schimbe în România !

Articole asemanatoare

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 80

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 633

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 776

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1069

O învățătoare de la Școala „Ferdinand“, acuzată că este agresivă cu elevii. Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța – „Se va redeschide cercetarea disciplinară!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 2130

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1036

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1032

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 491

Activități de debut în cadrul proiectului ISJ Constanța- „S.A.V.E.“. Sute de elevi au participat la eveniment (FOTO)

19 Mar 2024 615

Elevii din Constanța au participat la Olimpiada de Religie- cult musulman în limba turcă, etapa județeană

16 Mar 2024 629

Oficial! O nouă condamnare pentru Cristina Cabrancea, fost inspector școlar pentru învățământ primar din ISJ Constanța! (DOCUMENT

07 Mar 2024 2618

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 547

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 2593

Astăzi, 4 martie 2024, începe prima probă a simulării naționale a examenului de bacalaureat. 5604 de elevi din județul Constanța sunt înscriși

04 Mar 2024 550

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 781