Bătaie între două eleve de liceu în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Ce spun ISJ și IPJ Constanța

Colegiul Național Mircea cel Bătrân ConstanțaÎn incinta unei unități de învățământ din municipiul Constanța a avut loc un scandal între două eleve.

Este vorba despre un incident desfășurat în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, incident în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a și, respectiv, a XII-a., transmite ISJ Constanța.


Oficial de la ISJ Constanța

În cursul zilei de ieri, 11.10.2022, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost informat cu privire la existența unui incident desfășurat în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, incident în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a și, respectiv, a XII-a.

Inspectorul Școlar General, prof. Sorin Mihai, s-a prezentat în unitatea de învățământ imediat ce a fost informat, constatând că managerii școlari au demarat procedura de acțiune specifică acestei situații: convocarea de urgență a membrilor Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, asigurarea prezenței consilierului școlar, precum și a reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (care la momentul respectiv se aflau în unitatea de învățământ).

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța finalizarea cercetării incidentului, cu aplicarea măsurilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. În paralel, inspectorii de sector sunt prezenți la acest moment instituția școlară în vederea analizării modului de gestionare a incidentului respectiv și în vederea demarării anchetei care se impune.Ce spune IPJ Constanța

Ieri, în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 3 au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Constanța, fiica sa ar fi fost agresată fizic de către o altă minoră. 

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, o minoră, de 16 ani ar fi agresat-o fizic pe o altă minoră, de 17 ani.


Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital, acuzând dureri de cap. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. 

De asemenea, urmează a fi sesizată D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea luării măsurilor din competență.


Prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân a declarat pentru cotidinaul ZIUA de Constanța că este o faptă intolarabilă și un eveniment unicat în cadrul Colegiului. 

Imediat după incident elevele au fost aduse la direcțiune și am discutat cu ele. Și-au manifestat dorința de împăciure. Au realizat ce s-a întâmplat și responsabilitatea pe care trebuie să o aibă la vârsta asta., a declarat directorul Colegiului de la malul mării. 


Din păcate, acesta a mai menționat că vor exista și sancțiuni. 
 

Din păcate, am trăit și un asemenea eveniment pe care îl caracterizez unicat în școala noastră. Îmi pare rău că a degenerat o declarată prietenie anterioară într-o dispută asupra prieteniei cu un băiat, cel puțin asta era explicația, și că s-a ajuns la reglare prin infective și chiar la lovire între cele două fete. Este intolerabilă o asemenea situație, un asemenea comportament, motiv pentru care conform procedurilor reglementate în sistemul școlar, noi cercetăm cazul.

Am dat dispoziții și am constituit o Comisie specială. Consilierul școlar este prezent, familiile s-a luat legătura cu ele. Imediat după incident, elevele au fost aduse la direcțiune și am discutat cu ele. Și-au manifestat dorința de împăciure. Au realizat ce s-a întâmplat și responsabiitatea pe care trebuie să o aibă la vârsta asta., a mai precizat directorul. 

 

Și au regretat, dar....fapta rămâne consumată. Vor fi sancțiuni pentru comportamentul care încalcă reglementările, așa cum rezultă din analiza noastră. Noi le dăm o șansă de a se reabilita, au o situație școlară bună. 


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ceremonie de absolvire pentru promoția 2020-2024 “Avram Iancu-200”a Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța (GALERIE FOTO)

10 Jun 2024 596

Alegeri locale 2024 Primarul Constanței, sancționat de reprezentanții Autorității Electorale Permanente!

09 Jun 2024 451

Reîntâlnire emoționantă la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța Promoția 1974 sărbătorește 50 de ani de la absolvire (FOTO)

31 May 2024 2712

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța organizează Concursul Național de Matematică „N.N. Mihăileanu” (FOTO)

31 May 2024 745

Știri Constanța LIVE TEXT. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” își prezintă activitățile derulate în perioada sfârșitului de an școlar (FOTO+VIDEO)

23 May 2024 1114

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 845

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 858

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 905

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 1114

Atenție, consumatori! Se sistează furnizarea căldurii și a apei calde într-o anumită zonă a Constanței

19 Mar 2024 674

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1584

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 735

Știri Constanța Profesorii de la CNMB într-un program de job shadowing în Portugalia (FOTO)

09 Feb 2024 1097

Discursul lui Mihai Grecu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la vernisajul expoziției Dobrogea 145

29 Nov 2023 12801

#Dobrogea145 Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2023 1958