Bătaie între două eleve de liceu în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța. Ce spun ISJ și IPJ Constanța

Colegiul Național Mircea cel Bătrân ConstanțaÎn incinta unei unități de învățământ din municipiul Constanța a avut loc un scandal între două eleve.

Este vorba despre un incident desfășurat în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, incident în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a și, respectiv, a XII-a., transmite ISJ Constanța.


Oficial de la ISJ Constanța

În cursul zilei de ieri, 11.10.2022, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost informat cu privire la existența unui incident desfășurat în curtea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, incident în care au fost implicate două eleve de clasa a XI-a și, respectiv, a XII-a.

Inspectorul Școlar General, prof. Sorin Mihai, s-a prezentat în unitatea de învățământ imediat ce a fost informat, constatând că managerii școlari au demarat procedura de acțiune specifică acestei situații: convocarea de urgență a membrilor Comisiei pentru prevenirea şi eliminarea violenţei, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității, asigurarea prezenței consilierului școlar, precum și a reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (care la momentul respectiv se aflau în unitatea de învățământ).

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța finalizarea cercetării incidentului, cu aplicarea măsurilor ce se impun, conform prevederilor legale în vigoare. În paralel, inspectorii de sector sunt prezenți la acest moment instituția școlară în vederea analizării modului de gestionare a incidentului respectiv și în vederea demarării anchetei care se impune.Ce spune IPJ Constanța

Ieri, în jurul orei 12.00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța - Secția 3 au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Constanța, fiica sa ar fi fost agresată fizic de către o altă minoră. 

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, pe fondul unui conflict mai vechi, o minoră, de 16 ani ar fi agresat-o fizic pe o altă minoră, de 17 ani.


Tânăra de 17 ani a fost transportată la spital, acuzând dureri de cap. 

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. 

De asemenea, urmează a fi sesizată D.G.A.S.P.C. Constanța, în vederea luării măsurilor din competență.


Prof. dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân a declarat pentru cotidinaul ZIUA de Constanța că este o faptă intolarabilă și un eveniment unicat în cadrul Colegiului. 

Imediat după incident elevele au fost aduse la direcțiune și am discutat cu ele. Și-au manifestat dorința de împăciure. Au realizat ce s-a întâmplat și responsabilitatea pe care trebuie să o aibă la vârsta asta., a declarat directorul Colegiului de la malul mării. 


Din păcate, acesta a mai menționat că vor exista și sancțiuni. 
 

Din păcate, am trăit și un asemenea eveniment pe care îl caracterizez unicat în școala noastră. Îmi pare rău că a degenerat o declarată prietenie anterioară într-o dispută asupra prieteniei cu un băiat, cel puțin asta era explicația, și că s-a ajuns la reglare prin infective și chiar la lovire între cele două fete. Este intolerabilă o asemenea situație, un asemenea comportament, motiv pentru care conform procedurilor reglementate în sistemul școlar, noi cercetăm cazul.

Am dat dispoziții și am constituit o Comisie specială. Consilierul școlar este prezent, familiile s-a luat legătura cu ele. Imediat după incident, elevele au fost aduse la direcțiune și am discutat cu ele. Și-au manifestat dorința de împăciure. Au realizat ce s-a întâmplat și responsabiitatea pe care trebuie să o aibă la vârsta asta., a mai precizat directorul. 

 

Și au regretat, dar....fapta rămâne consumată. Vor fi sancțiuni pentru comportamentul care încalcă reglementările, așa cum rezultă din analiza noastră. Noi le dăm o șansă de a se reabilita, au o situație școlară bună. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista Zări Alb Astre Ce au mai făcut reprezentanții mirciștilor?

12 Jan 2023 627

Revista Zări Alb Astre Liniștea dintre noi

11 Jan 2023 563

Revista Zări Alb Astre Și așa am putea supraviețui pe Marte…

10 Jan 2023 595

Revista Zări Alb Astre Social Media – vis sau coșmar?

03 Jan 2023 605

LIVE TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

22 Nov 2022 1015

#Dobrogea144 Crimeea dobrogeană. Eseu de Emre Abit, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

21 Nov 2022 4077

#Dobrogea144 Identitatea dobrogeană. Eseu de Radu Răceală de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

19 Nov 2022 1442

#Dobrogea144 Gânduri pentru dobrogeni de la o liceană „adoptată“ de Dobrogea. Eseu de Brândușa Ioana Teodora Streșină de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

18 Nov 2022 1110

#Dobrogea144 Autenticitatea Dobrogei. Eseu de Alexandra-Maria Radu, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ Constanța

16 Nov 2022 2574

Medalie de aur pentru Andrei Patrick Cioranu de la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa

07 Nov 2022 2704

High Construct Project SRL câștigă și contractul de expertizare tehnică pentru imobilul Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (DOCUMENTE)

03 Nov 2022 1018

Mobilitate Erasmus la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanța (GALERIE FOTO)

13 Oct 2022 1029

Care a fost ultima vizită oficială a Ligiei Deca, acum ministru al Educației, în Constanța

04 Oct 2022 880

Ziua Germaniei, marcată la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța (FOTO)

04 Oct 2022 858

Ziua Europeană a Limbilor Străine, celebrată de Colegiul Național "Mircea cel Bătran" din Constanța

28 Sep 2022 953