Breviar școlar constănțean Colegiul Pedagogic, singura instituție din Dobrogea selectată. Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia consolidează parteneriatele europene

  • 10 licee participă la cea de a V-a ediție a programului „Școli-ambasador ale Parlamentului European" în România, între care și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu"
  • „Remember the past for a common future”, „Natural soaps scientist” și „Coding all together” sunt cele trei proiecte europene KA2 implementate de liceul din Medgidia

Biroul de Legătură al Parlamentului European a selectat, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, un număr de 10 școli de nivel liceal pentru a participa la cea de a V-a ediție a programului „Școli-ambasador ale Parlamentului European" în România, printre care și Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu" - singura instituție selectată din Dobrogea.
Astfel, începând cu această lună, colegiul constănțean va participa, alături de alte nouă instituții de învățământ din București, Botoșani, Brăila, Cluj, Hunedoara, Iași, Suceava și Timiș, la programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European". Programul se va încheia în luna iunie a acestui an prin decernarea titlului de „Școală-ambasador a Parlamentului European".
Tot în acest an școlar, instituția noastră va depune candidatura pentru obținerea titulaturii de „Școală Europeană", titulatură obținută deja de 5 ori consecutiv.


Trei activități în mediul virtual, în trei proiecte Erasmus+

Deși este pandemie, elevii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu” din Medgidia nu au întrerupt contactele educaționale cu partenerii lor europeni. Astfel, în ultima perioadă au fost derulate trei activități în mediul virtual, în cadrul a trei proiecte Erasmus+.

Marți, 27 februarie 2021, proiectul KA2 Remember the past for a common future a prilejuit întâlnirea pe platforma wonder.me a 80 de elevi din Romania, Norvegia, Polonia, Germania, Belgia, Spania, care au dezbătut aspecte legate de istoria comună a tărilor europene, de situația actuală și de găsirea unor soluţii, pentru ca, în viitor, Europa să își redescopere autenticele valori.

Miercuri, 3 martie 2021, în cadrul proiectului KA2 Natural soaps scientist, elevi din Romania, Italia, Spania, Grecia au reluat dezbaterile privind modalitățile în care economia poate contribui la dezvoltarea durabilă și cum adolescenții se pot adapta eficient la societatea concurențială actuală. S-au reluat vechi prietenii, s-au făcut noi cunoștințe, într-o atmosferă cu adevărat europeană.

Joi, 4 martie 2021 a avut loc o întâlnire a echipelor de implementare din proiectul KA2 Coding all together, coordonat de liceul din Romania. În această întâlnire a fost prezentat raportul intermediar și au fost regândite activitățile din cel de-al doilea an al proiectului. Profesorii din Romania, Turcia, Spania, Croația și Lituania au convenit să nu renunțe la nicio activitate a proiectului, urmând ca ele să fie reprogramate.


Citește și:

Breviar școlar constănțean: Liceul „Nicolae Titulescu” și-a sărbătorit patronul spiritual. La Liceul „George Călinescu” se face educație financiară

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost emis certificatul de urbanism Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanța, reabilitat energetic

22 Mar 2024 782

Învățământ Constanța Componența consiliului de administrație de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“

24 Feb 2024 912

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța descoperă lumea poliției în cadrul programului „Școala altfel” (FOTO)

21 Feb 2024 626

O școală și o grădiniță din Constanța, arondate Colegiului Pedagogic „Constantin Brătescu“ Sorin Mihai – „Sunt convins că cele două unități vor intra într-o competiție reală“

13 Feb 2024 4519

Elevii Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu" Constanța au marcat Ziua Dobrogei (GALERIE FOTO)

14 Nov 2023 1231

High Construct Project SRL, unic oferant în cadrul unei achiziții directe organizate de Primăria Constanța. Despre ce este vorba? (DOCUMENT)

05 Apr 2023 1256

Colegiile Constantin Brătescu și Tomis din Constanța, reabilitate prin PNRR axa „Valul renovării”

27 Oct 2022 1746

Elevi de la două colegii din Constanța, câștigători ai finalei Concursului național Made for Europe

05 May 2022 1719

Constanța. Trafic deviat pentru mai multe linii CT BUS

17 Mar 2022 1703

O companie din Iași va realiza auditul și proiectul tehnic de reabilitare energetică a Colegiului Național Pedagogic ‟Constantin Brătescu‟ din Constanța

26 Feb 2022 2928

Bullying la Colegiul Pedagogic, din Constanța? (GALERIE FOTO)

12 Feb 2022 8260

Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

07 Feb 2022 2701

Elevii Liceului Navrom au vestit Nașterea Domnului

25 Dec 2020 2024

#ConstanțaEsteBine Faptele bune nu țin cont de pandemie. Elevii constănțeni respectă tradițiile, oferind lecții de solidaritate

19 Dec 2020 2985

#alegeriparlamentare2020 Adriana Câmpeanu a votat!

06 Dec 2020 1825