Caz de bullying la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna. Ce spune ISJ Constanța

  • Evenimentul a fost confirmat de către mama unuia dintre elevii implicați, care l-a anunțat telefonic pe inspectorul școlar general în aceeași zi.
  • În acest context, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai a solicitat de urgență conducerii unității de învățământ o notă explicativă.
Vineri, 11.06.2021, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a fost sesizat de către reprezentanți ai presei cu privire la un incident din categoria actelor de bullying, derulat cu o zi înainte, la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ Cumpăna.

Evenimentul a fost confirmat de către mama unuia dintre elevii implicați, care l-a anunțat telefonic pe inspectorul școlar general în aceeași zi.
 
În acest context, inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai a solicitat de urgență conducerii unității de învățământ o notă explicativă. Aceasta a fost întocmită de directorul Liceului Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna și trimisă către ISJ Constanța duminică, 13.06.2021.

În respectiva informare erau menționate primele măsuri aplicate vineri, 11.06.2021, la nivelul instituției școlare, după cum urmează:
  • discuții cu dirigintele, profesorul de educație fizică și sport și consilierul școlar;
  • convocarea ședinței cu părinții și elevii;
  • informarea Comisiei pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității;
  • activarea Grupului de acțiune antibullying din unitatea de învățământ în vederea analizei situației, conform Legii nr. 221/2019 privind prevenirea și combaterea bullyingului în spațiile destinate învățământului. 
Luni, 14.06.2021, la ora 8.00, inspectorii școlari de sector, prof. Baciu-Iacob Magdalena și prof. Matei Bianca, s-au deplasat în instituția de învățământ în vederea verificării informației. Echipa de inspectori a stat de vorbă cu directorul școlii, solicitând detalii suplimentare, precum și documentele existente până la momentul respectiv, referitoare la incident.
 
În urma întâlnirii, s-a solicitat directorului o analiză temeinică a situației și o intervenție coroborată, cu implicarea Serviciului de Asistență Socială din cadrul Primăriei Cumpăna, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța și al Secției 1 Poliție Rurală Constanța- Post Poliție Cumpăna.
 
De asemenea, inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai a solicitat activarea Comisiei de disciplină care, conform atribuțiilor legale, cercetează acest tip de situații și propune măsurile care se impun în urma cercetării.
 
În prezent, atât la nivelul Liceului Tehnologic N. Dumitrescu Cumpăna cât și al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, este în derulare analiza cazului, în vederea aplicării unei intervenții rapide, eficiente, cu impact pe termen lung.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Cumpăna, județul Constanța Continuă lucrările de reabilitare a Liceului tehnologic “Nicolae Dumitrescu”.

11 Feb 2024 1093

Anunț important pentru părinții elevilor liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” Cumpăna. Când sunt virate bursele

07 Dec 2022 1910

122 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu" Cumpăna au avut parte de o lecție de geografie în natură

28 Oct 2022 1877

Polițiștii, prezenți la Liceul Tehnologic ,,Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna. Despre ce au discutat cu elevii

25 Mar 2021 1725

Elevii merituoşi, răsplătiţi cu burse de Primăria Cumpăna (galerie foto)

10 Dec 2019 2218

Cumpăna, gazda conferinţei „Formare şi instruire în Europa“ Parteneriat între un liceu din regiunea Calabria (Italia) şi Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ (galerie foto)

13 Apr 2019 1638

Acțiune a Programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate“, derulată la Cumpăna (galerie foto)

23 Nov 2018 1842

Micii performeri de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi-au luat adio de la clasa a VIII-a (galerie foto)

17 Jun 2016 12847

Agendă plină pentru Primăria comunei Cumpăna Ajutoarele lui Moş Nicolae au împărţit daruri copiilor de la grădiniţă

06 Dec 2014 1959

109 ani de tradiţie şcolară la Cumpăna

05 Dec 2014 2172