Modificări revoluționare propuse de ministrul Liviu Pop în învățământ. Ce să nu mai învețe elevii de liceu-secția Real

Ministerul Educaţiei vrea ca elevii de liceu − profilul Real − să studieze Educaţie artistică, în loc de Fizică, iar în loc de a doua limbă străină, Animaţie.

După ce a încetăţenit manualul unic, ministrul Educatiei, Liviu Pop, mai pregăteşte o revoluţie în domeniul învăţământului.

De această dată este vorba de sectorul liceal căruia i se pregătesc modificări substanţiale.
 
Consultarea proiectelor rezervă însă surprize. Mai exact, mai marii de la Educaţie vor să elimine − la profil real − o oră de Fizică, deşi aceasta este materie de Bac.

Aceeaşi soartă ar urma să o aibă şi TIC (Tehnologia Informaţiei şi Comunicării). La clasa a XI-a, profil Real, specializarea Matematică-Informatică, a doua limbă modernă nu va mai fi prinsă în trunchiul comun, apărând posibilitatea alegerii între o oră şi trei ore de discipline opţionale.

Acelasi lucru se întâmplă şi la clasa a XII-a, potrivit adevarul.ro.
 
În schimb, elevii vor face Educaţia vizuală, la clasele a IX-a şi a X-a, respectiv Educaţie artistică la clasele a XI-a şi a XII-a. Se introduc orele de Consiliere şi Opţionale la care elevii vor putea studia Biologie marină/Ecosisteme marine, Geologie, Apa şi viaţa sau Animaţie.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

House 3000 Real Estate Investment SRL cheamă din nou în judecată Municipiul Constanța

18 Oct 2023 770

Lovitură în instanță pentru Primăria Constanța! Municipalitatea, obligată să achite noi sume afaceriștilor de la House 3000 Real Estate Investment (MINUTA)

12 Jul 2023 1753

Primăria Constanța, executată silit de o companie privată. Judecătorii deschid azi dosarul

16 May 2023 1702

Decizie importantă luată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Oil Terminal SA. A fost aprobat un parteneriat pentru valorificarea unui teren de 38 ha

04 Mar 2023 4771

Autorizația de construire a unui bloc din Palazu Mare, atacată. Primăria Constanța și investitorul imobiliar au fost dați în judecată

26 Mar 2022 2085

Cum au motivat judecătorii decizia de a obliga Municipiul Constanța la plata a peste un milion de euro către niște afaceriști din oraș

06 Jul 2021 2866