Invatamant

Ce șanse mai are Colegiul de Marină să nu piardă sediul în favoarea „confratelui“ său militar? Nule. Ultima etapă, dezbaterea publică (document)

În timp ce Inspectoratul Școlar Județean Constanța se ocupă, zilele acestea, de acoperirea catedrelor pentru anul școlar 2018-2019 la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”, iar la nou-înființatul Colegiu Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” comandorul Iancu Ciocioi așteaptă definitivarea efectivelor la clase, Ministerul Apărării Naționale parcurge ultimele etape de... „împroprietărire“.
 
Mai precis, Direcția Generală Juridică a dat publicității, ieri, spre dezbatere publică proiectul de act normativ intitulat „Hotărâre a Guvernului privind înscrierea unui imobil situat în municipiul Constanța, județul Constanța, în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, pentru darea acestuia în administrarea Ministerului Apărării Naționale și modificarea anexei nr. 4 la Hotărârea Guvernului nr. 1705⁄2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului“.
 
Reamintim că, începând din toamnă, procesul de învățământ la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” este prevăzut a se desfășura în locația Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, dar și la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, etajele 2,3 și 4 ale pavilionului C.
 
Aceste spații vor fi alocate în anul școlar 2018-2019 elevilor admiși pentru cele trei niveluri de învățământ. Ieri, comandor Ciocioi declara că în clasa a IX-a vor exista 120 de elevi, la clasa a X-a cei 36 de elevi vor fi împărțiți în două efective, iar la clasa a XI-a se aștepta confirmarea ultimului rezultat (diferența - pregătirea militară susținută de cei proveniți din învățământul civil). Cu speranța că vor rămâne cei 40 de elevi pentru a forma două clase de-a XI-a.

Relansăm competiția școlară zăpăcind... rețeaua

Vă prezentăm în continuare un fragment din Nota de fundamentare ce însoțește hotărârea de guvern aflată zilele acestea în consultare publică:
 
Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au purtat discuții cu primarul municipiului Constanța și alți reprezentanți ai autorității publice locale, în vederea reînființării Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, instituție care ar relansa competiția școlară în rețeaua de profil constănțeană și ar putea conduce la crearea bazei de selecție pentru toate instituțiile de învățământ militar, cu precădere pentru instituțiile Forțelor Navale, și au solicitat analizarea posibilității preluării de către minister a imobilului Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Constanța.

Reprezentanții autorității publice locale apreciază ca benefică această acțiune și sprijină demersurile efectuate de Ministerul Apărării Naționale.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și-a exprimat de asemenea sprijinul în demersurile Ministerului Apărării Naționale pentru reînființarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, prin preluarea tradiției și locației Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”.  
 
În urma analizării problematicii la nivelul Ministerului Apărării Naționale, având în vedere aspectele prezentate mai sus referitoare la oportunitatea și necesitatea reînființării Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” în municipiul Constanța, a fost promovat la Guvern și aprobat de prim-ministru, memorandumul Ministerului Apărării Naționale nr. A 2381/2018, cu tema Aprobarea transmiterii de către Guvern prin Secretariatul General al Guvernului, a unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Constanța, județul Constanța, privind adoptarea unei hotărâri ce are ca obiect transmiterea imobilului constituit din suprafață construită totală de 4.490 mp, desfășurată de 10.747 mp și terenul aferent, situat în municipiul Constanța, Bulevardul 1 Mai nr. 101, județul Constanța, din domeniul public al municipiului Constanța în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Ministerului Apărării Naționale, pentru funcționarea Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.
 
Pentru o corectă informare, în secțiunea „Documente“ puteți găsi inventarul centralizat al bunurilor ce urmează să intre în proprietatea Ministerului Apărării Naționale și care cuprinde opt construcții plus un teren și amenajări la teren.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioni de campioni 10 elevi de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” au participat, 10 au câştigat

13 Jun 2019 2041

Gilda Faifer, elevă la Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ Constanţa, pe podium la Olimpiada Naţională a Sportului Militar

06 Jun 2019 899

Trei eleve de la Colegiul Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța. Sute de aprecieri pe pagina Femei din Armata României

05 Jun 2019 4605

#citeşteDobrogea Comunismul, din literatură în viaţă. Dezbaterea elevilor Colegiului Naţional Militar „Al. I. Cuza“ (galerie foto)

11 Apr 2019 815

Colegiul Militar reia o tradiție și găzduiește Concursul de Matematică „Viceamiral Vasile Urseanu“

29 Mar 2019 1167

#citeșteDobrogea În Anul Cărții, provocările scriitorului Pericle Martinescu pentru elevii Colegiului Militar devin reale teme de dezbatere (galerie foto)

08 Mar 2019 1083

Proiect educaţional în parteneriat - Colegiul Naţional Militar „Al. I. Cuza“ şi ZIUA de Constanţa #citeşteDobrogea. Critica de la margine la centru. Pericle Martinescu (galerie foto)

28 Feb 2019 1359

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs două posturi vacante

02 Jan 2019 1979

Proiectul școlar „România în sărbătoare, ediția a II-a”, la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (galerie foto)

19 Nov 2018 467

Sprijin pentru refacerea bibliotecii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanța. Zeci de volume au fost donate. Cine a avut inițiativa (galerie foto)

31 Oct 2018 1221

Posturi vacante la Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanţa

13 Oct 2018 2325

Toamna se numără cadeţii! Jos bereta, dom’ ministru! (galerie foto)

14 Sep 2018 3249

Zeci de elevi la deschiderea noului an la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Mihai Fifor prezent la eveniment (galerie foto+video)

10 Sep 2018 4699

Nimar SRL va furniza articole de cazarmament pentru Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanţa (documente)

06 Sep 2018 837

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța, reînființat. Când va avea loc festivitatea deschiderii anului școlar

05 Sep 2018 1899