Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în sală Elevii din Constanța susțin, azi, prima probă scrisă a Bacalaureatului

Emoții mari, azi, pentru absolvenții claselor a XII-a care susțin prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015 - cea la Limba și literatura română. În sesiunile din acest an ale examenului de Bacalaureat, lucrările scrise ale elevilor vor fi corectate în alte județe decât cele din care provin, conform unor modificări făcute de Ministerul Educației și Cercetării Științifice (MECS).
 
Potrivit ISJ Constanța, 5.817 candidați din Constanța (5.210 - serie curentă și 607 - serie precedentă) vor susține, azi, în cele 19 centre de examen, prima proba scrisă din cadrul examenului național de Bacalaureat, la disciplina Limba și literatura română. Examenul începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise, absolvenții de liceu au la dispoziție trei ore. Accesul candidaților în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat, marți, 30 iunie, absolvenții de liceu susțin proba la Limba și literatura maternă, urmând ca pe 1 iulie să fie susținută proba obligatorie a profilului, Matematică / Istorie. Examenul național de Bacalaureat se încheie vineri, 3 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele vor fi afișate la data de 7 iulie (şi nu pe 6 iulie, aşa cum era prevăzut iniţial), până la ora 12.00, iar contestațiile vor fi depuse în aceeași zi, între orele 12.00 şi 16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Ce spune Metodologia În ceea ce privește desfășurarea examenului de Bacalaureat, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că unele camere video vor înregistra și audio. „5% dintre camerele video de la Bacalaureatul de anul acesta vor înregistra și audio. Există recomandarea ministerului de a implementa și sisteme audio. Mi se pare relevantă pregătirea elevilor, nu supravegherea“, a spus acesta. Metodologia de organizare a examenului prevede că se interzice candidaților să intre în sală cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examinare duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei, indiferent dacă materialele respective au fost folosite sau nu.

Care sunt centrele de examen

Pentru susținerea probelor scrise, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a desemnat 20 de centre de examen - 12 în municipiul Constanța și șapte în județ.
La centrul de examen Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ vor susține proba scrisă la Limba română 241 de elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ și 184 de elevi de la Liceul Teoretic „George Călinescu“.

La centrul de examen Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ din Constanța vor susține examenul 110 elevi de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“, 39 de elevi de la Liceul Tehnologic „I.N. Roman“, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“ din Cumpăna, 46 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul“ și 124 de elevi de la Liceul Teoretic „George Emil Palade“.

La centrul de examen Colegiul Comercial „Carol I“ din Constanța vor susține examenul 285 de elevi de la Colegiul Comercial „Carol I“ și 49 de elevi de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță“ din Techirghiol.

La centrul de examen Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța vor susține examenul 190 de elevi de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, 44 elevi de la Liceul Internațional de Informatică și 68 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca“ din Constanța.

La centrul de examen Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ din Constanța se vor prezenta 124 elevi de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“, 85 de elevi de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin“, 120 elevi de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva“ din Eforie, 57 elevi de la Liceul Tehnologic Topraisar și un elev de la Liceul Tehnologic de Cooperație Constanța.


La centrul de examen Liceul Teoretic „Ovidius“ vor susține examenul 217 elevi de la Liceul Teoretic „Ovidius“ și 219 de elevi de la Liceul Teoretic „Traian“.

La centrul de examen Colegiul Național „Mihai Eminescu“ vor susține examenul 257 de elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu“ și 147 de elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu“.

La centrul de examen Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ se vor prezenta 115 elevi de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, 114 elevi de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti“ și 170 de elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“ din Constanța vor susține prima probă scrisă a Bacalaureatului 160 de elevi de la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu“, 114 elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Podaru“ din Ovidiu și șapte elevi de la Liceul Teoretic „Pontus Euxinus“ din Lumina.

La centrul de examen Colegiul Tehnic „Tomis“ din Constanța sunt așteptați 119 elevi de la Colegiul Tehnic „Tomis“ din Constanța, 115 elevi de la Colegiul Agricol Poarta Albă, șase elevi de la Liceul Tehnologic „I.C. Brătianu“ din Nicolae Bălcescu, 98 de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“ și 12 de la Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret“.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța sunt așteptați 176 de elevi de la Liceul Teoretic „Decebal“, 85 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida“ din Constanța și 71 de elevi de la Liceul Teoretic Murfatlar.

La centrul de examen de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța vor susține proba scrisă 126 de elevi de la Colegiul Tehnic Energetic Constanța, 23 de elevi de la Liceul „Omnia“ din Constanța, 49 de elevi de la Liceul „Gaudeamus“ din Constanța, 45 de la Colegiul Tehnic „Vasile Pârvan“, 44 de elevi de la Colegiul Tehnic „Pontica“ și 17 de la Liceul „Concord“.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia sunt așteptați 213 elevi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia, 39 de elevi de la Colegiul „Dobrogea“ din Castelu și 14 elevi de la Liceul Tehnologic Crucea.
La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia vor susține examenul 50 de elevi de la Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ din Medgidia, 139 de elevi de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia și 64 de elevi de la Colegiul Național „Kemal Ataturk“ din Medgidia.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic Cobadin sunt așteptați 118 de elevi de la Liceul Teoretic Cobadin, 23 de elevi de la Liceul Tehnologic „Jean Dinu“ din Adamclisi, zece elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu“ din Deleni, opt elevi de la Liceul Tehnologic Independența, 82 de elevi de la Liceul Teoretic Băneasa, șapte elevi de la Liceul Tehnologic „Radu Prișcu“ din Dobromir și 56 de elevi de la Liceul „Regele Carol I“ din Ostrov.

La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Lăzar Edeleanu“ din Năvodari sunt așteptați 265 de elevi de la Liceul Tehnologic „Lăzar Edeleanu“ din Năvodari, 44 de elevi de la Liceul Tehnologic Cogealac și 13 elevi de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Mihai Viteazu.

La centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă vor susține proba scrisă la Limba română 91 de elevi de la Liceul Teoretic „Anghel Saligny“ din Cernavodă, 203 elevi de la Liceul Tehnologic „Axiopolis“ din Cernavodă, 111 elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, 45 de elevi de la Liceul Tehnologic „Carsium“ din Hârsova și 16 elevi de la Liceul Tehnologic Ciobanu.

La centrul de examen de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia sunt așteptați 163 de elevi de la Liceul Teoretic „Callatis“ din Mangalia și 109 elevi de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu“ din Mangalia.

La centrul de examen de la Colegiul Economic Mangalia se vor prezenta 243 de elevi de la Colegiul Economic Mangalia și 70 de elevi de la Liceul Teoretic Negru Vodă.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prof. Iulia Cristina Cabrancea, mentor proiect ROSE „Nu Bacalaureatul trebuie regândit, ci atractivitatea orelor, motivarea elevilor pentru învăţare“

06 Apr 2019 13762

Ministrul Educaţiei susţine că structura bacalaureatului trebuie regândită. Câţi elevi au promovat bacalaureatul în ultimii trei ani

02 Dec 2017 2359

Victorie în instanţă pentru o șefă de promoție eliminată anul trecut din examenul de bacalaureat

10 May 2016 2326

Semestrul II al anului şcolar 2015-2016, la linia de start Se apropie simularea Evaluării naţionale şi a Bacalaureatului

15 Feb 2016 3276

Încep emoțiile privind simulările examenelor naționale

21 Jan 2016 1870

Primăria Comunei Agigea caută un bibliotecar

13 Oct 2015 3528

Ordinul a fost deja publicat în Monitorul Oficial Când se va desfăşura examenul de Bacalaureat 2016

16 Sep 2015 3056

Veste bună pentru Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa! (rechizitoriu)

15 Sep 2015 3930

Universităţile renunţă la 86 de specializări începând cu anul universitar 2015-2016

09 Sep 2015 2290

Au fost publicate rezultatele finale la Bac, după contestaţii. Niciun candidat nu a obținut media generală 10

04 Sep 2015 2247

Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi făcute publice astăzi

04 Sep 2015 2135

Rezultatele iniţiale ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului Doar 25,99 la sută dintre elevi au promovat

02 Sep 2015 4162

Se anunţă dezastru Rezultate Bacalaureat, sesiunea toamnă

29 Aug 2015 4369

1.324 de absolvenți de liceu, prezenți la ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat

28 Aug 2015 2060

Zeci de mii de absolvenţi ai claselor a XII-a s-au luptat până acum cu proba scrisă la matematică sau istorie

27 Aug 2015 1923