Invatamant

Cea de-a doua ediție a programului său de burse, lansată de KMG International

KMG International va acorda 100 de burse elevilor de liceu și studenților cu performanțe remarcabile din București, Constanța și Prahova. Elevii și studenții pasionați de industria de petrol și gaze își pot trimite candidaturile la adresa dedicată programului între 16 septembrie și 20 octombrie, urmând ca pe 1 noiembrie să fie anunțate rezultatele procesului de selecție.
 

“Programul de burse KMG International este unul dintre proiectele dezvoltate de compania noastră pentru susținerea educației de calitate în România. Știm că educația este cheia către dezvoltarea durabilă a comunităților și credem că tinerii performanți trebuie susținuți, mai ales atunci când resursele nu sunt suficiente. De aceea, continuăm programul de burse, tocmai pentru a contribui la creșterea viitoarei generații de profesioniști din domeniul de petrol și gaze.” Alexey Golovin, director departament juridic și afaceri corporative, KMG International.

 
Bursele, în valoare de USD 1000 fiecare, sunt oferite pentru un an de studiu și vor fi acordate în urma unei jurizări riguroase: 50 vor fi acordate studenților înscriși în programul de practică al companiei, pe baza evaluării performanței lor, iar restul de 50 vor fi oferite printr-un proces de evaluare.

Printre criteriile de eligibilitate, menționăm: media academică peste 8 (pentru toți anii de studiu), implicarea în activități de voluntariat și dorința puternică de a-și dezvolta cariera în domeniul energetic (descrisă într-un eseu de motivație). Specializările vizate sunt chimia, ingineria mecanică și electrică, energetică, petrol și gaze (ingineria petrolului și gazelor, tehnologia petrolului și petrochimie, prelucrarea petrolului si petrochimie), construcții. Evaluarea candidaturilor se va face de către un juriu mixt, compus din reprezentanți ai companiei și ai universităților partenere, cu expertiză vastă în sectorul energetic.

Pentru a se înscrie în programul de burse, studenții și elevii interesați sunt invitați să consulte pagina oficială a programului pentru a descoperi daca sunt eligibili și care sunt documentele ce trebuie transmise. Mai multe detalii: https://kmginternational.com/ro/cariere/burse.
KMG International, prin companiile membre cu sediul în Constanța, București, Ploiești, menține tradiția de a organiza stagii de practică și internship, parte din strategia de a investi în dezvoltarea de resurse umane și de a transfera cunoștintele de la profesioniștii lor către elevi, studenți și proaspăt absolvenți. În 2019, 88 de elevi și studenți au fost selectați pentru a participa în programul de internship din companiile de pe platformele Petromidia și Vega, precum și in cadrul companiei Rompetrol Well Services. În luna noiembrie și în București, la sediul central al companiei, se vor alătura 15 studenți. Începând cu 2001, peste 1300 de stagiari au participat în program, cei performanți începându-și cariera în KMG International.

“În ultimii 10 ani, am dezvoltat numeroase proiecte de educație și orientare profesională pentru a sprijini aspirațiile generațiilor viitoare. Prin programele noastre de internship și colaborările ample cu universități din toată țara, am adus mai aproape de elevi și studenți industria de petrol și gaze și am contribuit la transferul de cunoștințe de la generația experimentată la cea tânără. Continuăm eforturile noastre printr-un sprijin material către tinerii performanți ce își doresc o carieră în domeniul energetic.” Simona Popovici, director resurse umane, KMG International.


Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu.

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 16 miliarde de dolari în perioada 2007-2018.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Modificări de ultim moment în acordarea burselor şcolare

23 Sep 2019 7164

Viorica Dăncilă, la deschiderea noului an şcolar "Continuăm cât mai multe programe care să ajute copiii"

09 Sep 2019 451

Liceenii din Constanța pot merge în SUA prin programul FLEX 2020-2021. Detalii

08 Sep 2019 956

Administraţia locală are grijă de tânăra generaţie Burse şi tabere pentru copiii din Cumpăna

17 Jun 2019 1508

Revista presei locale

18 Apr 2019 585

Revista presei locale

28 Feb 2019 730

Adio, diferenţe majore între bursele elevilor! Cuantumul minim va fi stabilit prin hotărâre de Guvern (document)

24 Jan 2019 1903

Burse pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură, oferite de Primăria şi Consiliul Local Cumpăna (galerie foto)

15 Dec 2018 1027

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 860

Huţucă (PNL) - „Cât preţuieşte în realitate primarul Decebal Făgădău educaţia şi performanţa şcolară?“

07 Nov 2018 513

Decebal Făgădău - „Plătim 15.000 de burse. Din semestrul II al anului viitor, analizez să creştem cuantumul acestora“

01 Nov 2018 1693

KMG International a anunţat câștigătorii celor 100 de burse de performanță

30 Oct 2018 858

Consilierii locali ai municipiului Constanţa stabilesc valoarea şi numărul burselor pentru semestrul I al anului şcolar 2018-2019 (documente)

29 Oct 2018 1613

Program de burse în valoare de 100.000 de dolari, lansat de KMG International

20 Sep 2018 1421

Unitățile de învățământ din Constanța se confruntă cu lipsuri elementare. PNL îi cere primarului Făgădău să investească în educație

11 Sep 2018 568