Invatamant

Chiar și în condițiile restrictive ale pandemiei, mirciștii au celebrat Ziua Limbilor EuropeiÎncepând cu anul 2001, proclamat de către Uniunea Europeană şi Consiliul Europei „Anul european al limbilor”, ziua de 26 septembrie este declarată Ziua Limbilor Europei, moment important în care se celebrează diversitatea lingvistică a unui spaţiu geografic atât de eterogen. Obiectivele acestui eveniment anual sunt: promovarea plurilingvismului şi încurajarea studierii limbilor străine în toate statele europene, dar şi conştientizarea valorii patrimoniului lingvistic european.


Cunoașterea mai multor limbi străine este un atu într-o lume atât de dinamică, în care flexibilitatea, adaptarea rapidă şi capacitatea de învăţare permanentă sunt calităţi indispensabile reuşitei. În plus, cunoaşterea mai multor limbi este esenţială pentru înțelegerea reciprocă, stabilitatea democratică, activitatea profesională și schimbul de experiență cu alte țări.


Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” a celebrat Ziua Limbilor Europene, după cum ne-a informat prof. Florentina Gheorghe, responsabil cu comunicarea, prin diverse activităţi realizate cu elevii de-a lungul întregii săptămâni, dezbateri, realizarea de postere pe tema diversităţii lingvistice etc, dar şi printr-o acţiune de amploare, care implică mai multe instituţii de învăţământ, şi anume Concursul județean plurilingvistic şi de creaţie artistică „Creo creare”, înscris în Calendarul concursurilor școlare județene organizate de ISJ Constanța.


Concursul s-a adresat elevilor de gimnaziu şi de liceu care studiază limbi precum: engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, portugheza, turca sau rusa şi a avut drept obiective: dezvoltarea abilităţilor de lucru ȋn echipă, crearea unui cadru propice pentru comunicare în limbă străină şi înlesnirea accesului la cultura și civilizația europeană în mediul online.


Cei 225 de elevi participanţi au creat, în echipe, texte (poezie/ proză scurtă/ eseu) şi desene/ partituri/ scenarii, pornind de la citatul, foarte potrivit pentru perioada pe care o traversăm cu toţii: „În viaţă nu trebuie să aştepţi să treacă furtuna, ci să înveţi să dansezi în ploaie” (anonim).


Citește și:

#ConstanțaEsteBine Palmaresul șahului constănțean îmbogățit și de medaliile aduse de mirciști


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Colegiul „Mircea cel Bătrân”, diferența o face deschiderea către proiecte europene, chiar și în pandemie

14 Oct 2020 807

„Întotdeauna, în această instituție a avut loc pregătirea de elită a societății“ 97 de ani de la punerea pietrei de temelie a Colegiului Mircea cel Bătrân, din Constanța

13 Oct 2020 4798

Constanța Incendiu lângă Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”

10 Oct 2020 1368

#ConstanțaEsteBine – Cum afectează pandemia accesul la educație în străinătate Fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor, admis la cea mai bună universitate franceză

25 May 2020 1788

In Memoriam Pavel Chihaia, la 98 ani de la naștere „Regret foarte mult că, probabil, odihna mea de veci va fi departe de acest cimitir”

23 Apr 2020 2399

În căutare de soluții în cazul unei catastrofe Proiectul mirciștilor, răsplătit cu premiul I la Space Settlement Design Contest

28 Mar 2020 3862

Clubul Părinţilor Plus D va deveni Asociaţia Părinţilor Mircişti

11 Feb 2020 884

Elev din Constanța, propus cetățean de onoare. Ce realizări are tânărul constănțean

10 Feb 2020 1162

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța cumpără echipamente de astronomie (document)

28 Dec 2019 1107

În prag de sărbători, mirciștii au făcut fericită o familie din Osmancea (galerie foto)

18 Dec 2019 2296

„Viitorul vă aparţine“, proiect al DJST Constanţa, derulat în mai multe unităţi şcolare

21 Nov 2019 1383

Echipamente pentru laboratorul de astronomie. Iată ce investiţie face Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa! (document)

20 Nov 2019 861

Seminar Naţional Lions Quest la Colegiul „Mircea cel Bătrân“ Constanţa

14 Nov 2019 2101

Post vacant la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

08 Nov 2019 1222

Mirciștii se mândresc cu patrimoniul dobrogean în fața colegilor francezi (galerie foto)

15 Oct 2019 2588