Chitanța doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod ilegal la Liceul Teoretic Ovidius Constanța


 
  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) critică colectarea fondului clasei la Liceul Teoretic Ovidius Constanța și a făcut public o chitanță doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod illegal.
 

Transmitem prezenta chitanță doveditoare a colectării de fonduri pentru xerox în mod ilegal la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Vom reveni cu o poziție pe această temă în cel mai scurt timp, au transmis reprezentanții AEC.

 
Inspectorul șef al ISJ Constanța a anunțat astăzi că ISJ Constanța s-a autosesizat în această perioadă în situațiile semnalate în spațiul public.
 
 
„Astfel, pentru fiecare caz în parte s-a constituit o echipă de inspectori școlari care s-a deplasat în instituția respectivă și a consultat sursele informale disponibile: documente, note explicative, discuții cu părțile implicate ș.a. În funcție de aspectele care s-au confirmat pe parcursul cercetării ISJ Constanța a dispus implicarea contabilului șef și al auditoriului intern în vederea unei analize corecte a situației. Echipa de inspectori școlari, respectiv contabilitatea sau auditoriul au prezentat ISJ Constanța un raport cu rezultatul cercetării, rezultat în baza căruia fie s-au transmis recomandări unității școlare fie s-au luat măsurile impuise de situația respectivă“ - a declarat prof. Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.
 
O situație ne-a fost semnalată de o angajată a ISJ Constanța referitoare la Liceul Teoretic Ovidius Constanța. Echipa de inspectori și contabilul șef al ISJ Constanța au constatat o serie de disfuncționalități de ordin financiar-contabile în ceea ce privește colectarea de fonduri. Va fi înaintat un raport către Consiliul de Administrație al ISJ Constanța iar eu voi solicita efectuarea unui audit financiar în perioada următoare. În acest moment verificările sunt în derulare urmând a se stabili dacă se respectă cadrul legal privind realizarea veniturilor proprii de către această unitate de învățământ, a adăugat Sorin Mihai.
 
ZIUA de Constanța a încercat să ia legătura cu un reprezentant al liceului, accesând numărul de contact de pe site-ul oficial al instituției, însă nimeni nu a răspuns la telefon.


Sursa foto:AEC

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

13 Oct 2023 1052

Precizările șefului IȘJ Constanța, cu privire la colectarea ilegală a fondului clasei la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”

07 Feb 2022 2694

Asociația Elevilor din Constanța, chestionar public despre bani pentru fondul clasei și cadouri. Ce liceu a fost raportat

07 Feb 2022 2097

Constanța Inspectorul general școlar ii contrazice pe elevii care o acuzau pe directoarea Liceului Teoretic Callatis Mangalia de strângere ilegală de fonduri

26 Jan 2022 3820

Propunere legislativă Gata cu fondul școlii pentru parchet sau jaluzele. Un proiect de lege va duce la dispariția obiceiului

06 Sep 2021 1608

Ca urmare a scăderii drastice a cifrei de școlarizare în învățământul constănțean Normele profesorilor vor depinde de abilitățile manageriale ale directorilor

22 Jan 2021 3677

Editorial Fondul clasei, necesitate sau ilegalitate. De ce nu apelează directorii la primării, ci la buzunarul părinţilor?

30 Sep 2019 2743

Editorial Fondul clasei şi fondul şcolii. Între legalitate şi abuz?

20 Sep 2018 5142

73 la sută dintre participanţii la sondaj spun că li s-au solicitat bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar

25 Sep 2017 2654

Şeful învăţământului constănţean, Petrică Miu, despre fondul clasei şi materialele auxiliare! Cu ce probleme a început şcoala în Constanţa

19 Sep 2017 5760

Sondaj de opinie V-au fost solicitaţi bani pentru fondul clasei şi pentru fondul şcolii în noul an şcolar?

18 Sep 2017 6685

Editorial Cât de gratuit mai este învăţământul în România?

28 Sep 2016 2382

Revista presei locale

26 Sep 2016 2599

Campanie ZIUA de Constanţa Profesorii nu colectează fondul clasei, că nu le permite legea. Sarcina a fost preluată de părinţi. Iar unii sunt revoltaţi!

26 Sep 2016 14087

Campanie ZIUA de Constanţa! Cum arată şcoala copilului tău? Se mai plăteşte fondul clasei în unităţile de învăţământ din Constanţa?!

19 Sep 2016 24675