Invatamant

Colegiul „Mircea cel Bătrân”, beneficiarul unui sistem integrat de ultimă generație pentru cursurile online


Pentru a veni în sprijinul elevilor celei mai talonate instituții de învățământ a Constanței și care urmează să absolve clasele a VIII-a sau a XII-a, precum și al profesorilor care în această perioadă pot ține orele în incinta liceului, în interacțiune virtuală cu elevii, ca și când ar fi în clasă, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, cu ajutorul Primăriei Municipiului Constanța, a achiziționat un echipament performant ce va fi folosit inclusiv pentru recapitulările și pregătirea pentru examenele de evaluare națională și Bacalaureat

Despre ce este vorba am aflat din declarația prof. Ion Băraru, un binecunoscut cadru didactic al catedrei de fizică: „Piesa principala este o videocameră foarte performantă care poate transmite tot ce se întâmplă în fața ei. Apoi tabla smart care are funcțiuni multiple și un laptop conectat de aceste două dispozitive care permit desfășurarea activităților ca și când profesorii și elevii ar fi față în față. Acest sistem este foarte important având în vedere că la multe dintre activități trebuie să facem și experimente demonstrative”.
Reamintim că în urmă cu șase ani, mirciștii erau beneficiarii primei clase SMART din judeţul Constanța. Proiectul Smart Classroom fusese implementat anterior la  Bucureşti, Timişoara şi Iaşi. Respectiva sală de curs a fost echipată hardware şi software în acest sens. E vorba de tablete Samsung Galaxy Note 10.1, un E-Board, un proiector şi o imprimantă multifuncţională conectată prin wireless.
Așadar, prof. Vasile Nicoară, directorul Colegiului „Mircea”, se poate mândri cu o instituție de învățământ la standardele prestigioaselor unități alături de care se află în Alianța Colegiilor Centenare din România și care se bucură de o atenție deosebită din partea autorităților tocmai pentru consacrarea educației constănțene.
„Ne pregătim astfel pentru perioada 2-12 iunie, să realizăm în mod virtual recapitulările și pregătirea pentru examenele de evaluare națională și Bacalaureat. Putem să realizăm inclusiv activități administrative, consilii profesorale, ședințe metodice, evitând astfel contactul direct și reușind aproape în totalitate să dezbatem și să interacționăm între noi”, a declarat prof. Nicoară.
De asemenea, autoritatea locală aduce la cunoștință în aceeași informare că clădirea în care își desfășoară activitatea Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” va intra într-un amplu proces de reabilitare realizat de Primăria Municipiului Constanța printr-un program finanțat cu fonduri europene, dar și de la bugetul local. Principalele lucrări care vor fi realizate presupun reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, termoizolarea planșeului de la pod, lucrări de reabilitare  termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, lucrări de instalare a sistemelor de climatizare, ventilare naturală pentru asigurarea calității aerului în interior, lucrări de modernizare a instalației de iluminat și modernizare instalațiilor electrice.
 
Citește și:

În căutare de soluții în cazul unei catastrofe Proiectul mirciștilor, răsplătit cu premiul I la Space Settlement Design Contest

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Admiterea în clasa a V-a. De astăzi începe înscrierea online, iar proba va avea loc pe 27 iunie

02 Jun 2020 2767

#ConstanțaEsteBine – Cum afectează pandemia accesul la educație în străinătate Fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor, admis la cea mai bună universitate franceză

25 May 2020 1212

Admiterea 2020 în clasa a V-a are loc între 26-30 iunie

23 May 2020 2195

Mirciștii coordonați de un fost inspector școlar general au atins o nouă performanță

20 May 2020 993

Profesorii constănțeni din mediul rural oferă lecții de seriozitate, în ce privește abordarea cursurilor on-line

12 May 2020 931

In Memoriam Pavel Chihaia, la 98 ani de la naștere „Regret foarte mult că, probabil, odihna mea de veci va fi departe de acest cimitir”

23 Apr 2020 2111

În căutare de soluții în cazul unei catastrofe Proiectul mirciștilor, răsplătit cu premiul I la Space Settlement Design Contest

28 Mar 2020 3584

USR Constanța își prezintă candidații pentru Consiliul Local Municipal

10 Mar 2020 1329

Clubul Părinţilor Plus D va deveni Asociaţia Părinţilor Mircişti

11 Feb 2020 722

Elev din Constanța, propus cetățean de onoare. Ce realizări are tânărul constănțean

10 Feb 2020 896

Admis la Harvard University Cititorii ZIUA de Constanţa au decis - elevul olimpic Edis Memiş, desemnat personalitatea anului la Constanţa!

30 Dec 2019 9768

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța cumpără echipamente de astronomie (document)

28 Dec 2019 952

În prag de sărbători, mirciștii au făcut fericită o familie din Osmancea (galerie foto)

18 Dec 2019 2012

Post vacant, scos la concurs de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa

17 Dec 2019 1580

Post vacant la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

13 Dec 2019 1184