Colegiul Tehnic „Pontica“, aspirant la titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European

Colegiul Tehnic „Pontica“ face parte, anul acesta, din cele 25 de şcoli din ţară participante la programul „Şcoli-ambasador ale Parlamentului European“. Proiectul urmăreşte formarea unei imagini clare a influenţei Europei asupra tinerilor, dobândirea cunoştinţelor relevante despre Parlamentul European şi alte instituţii ale Uniunii Europene.
 
După o selecţie atentă a tinerilor, realizată de echipa formată din cinci cadre didactice şi coordonatorul acestui program, au fost aleşi ca ambasadori juniori 15 elevi. Ei se vor implica, până aproape de finele anului şcolar, în activităţi extracurriculare, nonformale şi informale. Informaţiile referitoare la drepturile şi obligaţiile pe care le impune statutul de cetăţean european vor fi transmise de la egal la egal colegilor de clasă. Centrul European de Informare înfiinţat în cadrul liceului va fi completat cu materiale realizate de tinerii formaţi. Totodată, aceştia vor participa la concursuri tematice, expoziţii de fotografie, grafică, piese de teatru, concerte, festivaluri culinare şi, de asemenea, vor concepe articole pentru revista şcolii.
 
„Programul «Şcoli-ambasador ale Parlamentului European» este implementat de Asociaţia de Asistenţă şi Programe pentru Dezvoltare Durabilă, Agenda 21, şi se desfăşoară în perioada martie-iunie 2017. Având în vedere activităţile derulate, după un proces de evaluare, Colegiul Tehnic «Pontica» Constanţa are posibilitatea de a obţine titlul de şcoală-ambasador a Parlamentului European“, a declarat directorul Colegiului Tehnic „Pontica“, Vasile Anghel.
 
Proiectul-pilot „Şcoli-ambasador ale Parlamentului European în România“, care se adresează elevilor din ciclul liceal de toate tipurile, a fost lansat pe 9 februarie de Biroul de Informare al Parlamentului European în România. La evenimentul de lansare au participat profesori din 25 de şcoli din Bucureşti şi din judeţele Argeş, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Ilfov, Prahova, selecţionate în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
 
Şcolile implicate în proiectul-pilot vor desfăşura activităţi de informare, învăţare şi comunicare despre Uniunea Europeană, democraţia europeană şi valorile cetăţeniei europene. Şcolile vor organiza activităţi interactive pentru a marca Ziua Europei, vor deschide un punct de informare despre Uniunea Europeană şi vor organiza şi alte evenimente menite să crească nivelul de înţelegere al elevilor despre Uniunea Europeană. O ultimă etapă a proiectului o constituie evaluarea activităţilor desfăşurate în şcoli. În urma acestor evaluări, şcolile cu rezultate foarte bune vor primi titlul de „Şcoală-ambasador a Parlamentului European“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Un om, o navă, un destin. „Mircea”, comandanți, repere morale

20 Mar 2024 808

Nava-şcoală Mircea a împlinit 84 de ani în Marina Militară Română (FOTO)

17 May 2023 1201

Nava Școală Mircea, desemnată Ambasador al României Sustenabile

27 May 2022 1318

Breviar școlar constănțean Colegiul Pedagogic, singura instituție din Dobrogea selectată. Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia consolidează parteneriatele europene

12 Mar 2021 2330

Bricul Mircea a sosit în portul militar Constanța! (galerie foto + video)

07 Aug 2019 3427

Eveniment în cadrul Zilei marinei 2019 Festivalul Mării dedicat navei-şcoală Mircea. Programul complet al activităţilor

07 Aug 2019 2177

Nava Şcoală Mircea revine la Constanța, după marșul european dedicat aniversării celor opt decenii de existență

05 Aug 2019 1984

Nava - Școală „Mircea“ s-a aflat și în porturile franceze Brest și Rouen. De astăzi, velierul își continuă călătoria (galerie foto)

16 Jun 2019 2106

Poveştile cadeţilor de pe nava-şcoală „Mircea“. O tânără calcă pe urmele fratelui ei, iar un chinez s-a îndrăgostit de România (galerie foto)

06 May 2019 2615

Imagini de la eveniment Nava-Școală „Mircea” pleacă în marșul aniversar la împlinirea a 80 de ani. Rude și prieteni își iau rămas bun de la tinerii marinari (galerie foto + video)

05 May 2019 4740

Nava-Școală „Mircea” pleacă în marșul aniversar la împlinirea a 80 de ani. Trei luni va dura marșul

02 May 2019 1764

Constanța. Antrenamente pe Marea Neagră pentru nava-școală Mircea înainte de a porni în marșul istoric (galerie foto+video)

17 Apr 2019 2327

Nava Şcoală "Mircea" se pregăteşte pentru marşul istoric

15 Apr 2019 3500

Update 3 „Imperiul“ lui Gulen din Constanţa - Şcoala Spectrum şi Liceul Internaţional, Fundaţia Tuna şi ziarul bilingv Zaman (galerie foto+document)

18 Jul 2016 18689

Pavilionul Navei-Şcoală „Mircea” va fi decorat cu Ordinul Virtutea Maritimă

23 May 2014 3296