Consiliul ARACIS a luat o serie de hotărâri privind asigurarea calității educației oferite de sistemul de învățământ superior

  • Rezultatele evaluărilor externe, avizele acordate și propunerile ARACIS vor fi transmise Ministerului Educației, conform reglementărilor în vigoare.
Consiliul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a analizat o serie de aspecte privitoare la asigurarea calității în învățământul superior și a luat mai multe hotărâri importante pentru asigurarea calității educației oferite de sistemul de învățământ superior din România, inclusiv în contextul unor recente modificări legislative.

„Urmare a publicării în Monitorul Oficial al României a Ordinului ministrului educației nr. 3651/ 12 aprilie 2021 privind aprobarea Metodologiei de evaluare a studiilor universitare de doctorat și a sistemelor de criterii, standarde și indicatori de performanță utilizați în evaluare, Consiliul ARACIS a revizuit și îmbunătățit Ghidul pentru desfășurarea procesului de evaluare externă periodică a domeniilor de studii universitare de doctorat și Ghidul pentru desfășurarea procesului de evaluare externă periodică a instituției organizatoare de studii universitare de doctorat” transmite ARACIS. 


Totodată, în ședința Consiliului au fost prezentate probleme de actualitate pentru învățământul superior din România, în consonanță cu evoluțiile pe plan european și internațional, evidențiate în urma participării membrilor Consiliului, în perioada martie – aprilie 2021, la o serie de evenimente pe tema asigurării calității, desfășurate în format online.

Consiliul a analizat și a validat rezultatele evaluărilor externe pentru 62 de programe de studii universitare, dintre care 52 de programe de studii universitare de licență, șase programe de studii universitare de masterat și patru Departamente pentru Pregătirea Personalului Didactic, pentru 15 domenii de studii universitare de masterat, precum și pentru trei evaluări instituționale.

Rezultatele evaluărilor externe, avizele acordate și propunerile ARACIS vor fi transmise Ministerului Educației, conform reglementărilor în vigoare.

Conform comunicatului, pentru evaluările care se vor desfășura în următoarea perioadă a fost aprobată componența comisiilor de evaluare externă a programelor de studii universitare și a instituțiilor de învățământ superior și, de asemenea, au fost validate patru Protocoale de evaluare instituțională.

Evaluările instituționale se vor desfășura la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea „Athenaeum” din București. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 343

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 510

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 416

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 461

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 565

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 551

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 459

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 658

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 532

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 477

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 577

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 691

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 461

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1280

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 605