Constanța se mândrește cu voi! Primele rezultate ale olimpicilor de la malul mării



Săptămâna aceasta a fost una de foc pentru sute de elevi constănțeni calificați la fazele naționale ale diferitelor olimpiade, foarte multe găzduite anul acesta și de Constanța. Deocamdată, am cules rezultatele doar unora dintre aceste competiții la vârf și putem spune cu mândrie că din nou Constanța a fost pe podiumuri.
 
La Olimpiada Națională de Fizică, elevii județului Constanța au fost răsplătiți, după cum am aflat de la prof. Mădălina Ivănescu, cu zece mențiuni MEN, dublate de distincții ale Societății Române de Fizică astfel: două medalii de aur, 11 medalii de argint, trei medalii de bronz şi trei diplome de onoare.

Răzvan Ursu a obținut premiul special al olimpiadei pentru activitatea susținută în cei patru ani de liceu la această competiție națională. De asemenea, doi elevi s-au calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada internațională: Răzvan Ursu şi Robert Pascalau, ambii de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“.
 
La Olimpiada națională de științe socio-umane, desfășurată la Iași, elevele Alexia Dumitru și  Alexia Gheorghie, din clasa a VII-a, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ din Constanța, s-au întors cu premiul III. „A fost o experiență foarte frumoasă, fiind prima noastră participare la o olimpiadă națională. Ne-am bucurat să facem parte din «lotul olimpic». Vrem să-i  mulțumim doamnei profesoare Mariana Ștefan pentru timpul investit în pregătirea noastră. Subiectul a fost destul de ușor, ne așteptam la ceva mai greu. La Iași, totul a fost bine organizat, am vizitat multe locuri interesante. Deschiderea și premierea s-au desfășurat în niște locații deosebite. Anul viitor sperăm să ajungem iar la Națională și, de ce nu, să obținem locul I“, au precizat cele două eleve.
 
„Sunt mândră de performanța celor două eleve, însă în spatele acestui rezultat au stat multe ore de pregătire suplimentară. Cele două eleve au fost foarte serioase, implicate, au cooperat, au format cu adevărat o echipă pentru a obține un rezultat frumos. Cu siguranță această experiență va fi de neuitat pentru ele și va contribui la dezvoltarea lor personală“, a menționat profesoară Mariana Ștefan.
 
Și olimpicii chimiști ai județului Constanța s-au întors de la Craiova pe primul loc la etapa națională a Olimpiadei de Chimie.
 
La Olimpiada Națională de Arta Actorului, desfășurată la Constanța, eleva Nicoleta Zghibarță a obținut premiul I la Individual, iar trupa Colegiului de Artă „Regina Maria“ a fost răsplătită cu premiul publicului, fiind îndelung aplaudată marți, la finalul spectacolului „Hamlet“, prezentat pe scena Teatrului de Stat.
 

Întrebat cum i s-a părut această ediție, ținând cont de palmaresul său, Gabriel Roșu, elev în clasa a X-a la clasa Arta actorului, a declarat: „O altă experiență, eu participând și anul trecut la olimpiada de la Brăila. Da, olimpiada de anul acesta a fost altfel. Am fost mai bine pregătiți și asta îi datorăm doamnei Dana Trifan Enache, care, în toată această perioadă de pregătire, ne-a fost mamă, prieten și profesor. După mine, acest spectacol, «Hamlet», ne-a «maturizat  teatral». Cred că acest spectacol a ridicat foarte  mult ștacheta acestei olimpiade. Oricum, am fost cei mai buni, asta a spus-o publicul prin aplauze. Acesta a fost feedbackul nostru - măria sa PUBLICUL. Rolul meu, Polonius, știu că a făcut deliciul publicului. În final, pot spune, fără un pic de modestie, că noi, cei 15 elevi (actori), am fost cei mai buni. Mulțumim pentru tot doamnei diriginte Ana Bratu, celei mai drăguțe coregrafe, Bianca Manta, și, bineînțeles, inegalabilei Dana Trifan Enache. Și încă un lucru... oricând aș lua bilet la acest spectacol. Deci, vă așteptăm la teatru“.
 
Și poate în curând se va și întâmpla, pentru că Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat, foarte încântată de prestația elevilor-actori constănțeni, a promis că îl va programa pe această scenă.

 
Cu alte premii și mențiuni s-au întors și de la Olimpiada națională de italiană, desfășurată la Târgoviște, alți șase elevi ai Colegiului de Arte „Regina Maria“, pregătiți de prof. Angela Doicescu.
 
Vom mai reveni și cu alte rezultate, pe măsură ce vom intra în posesia lor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elita judo-ului din România, în frunte cu Alina Dumitru, prezență la Venus, la „Pantheon Judo Stage Randori & Kata“ 2023. Participare record! (GALERIE FOTO)

24 Aug 2023 1267

50 de ani de la absolvirea liceului „Mircea cel Bătrân”. Întâlnire emoționantă a promoției 1973 (FOTO+VIDEO)

27 May 2023 5046

Șeful ISJ Constanța, precizări despre activitățile privind recuperarea orelor din online

12 Feb 2021 2460

Arta actorului - Competiții artistice online Colegiul de Arte se mândrește cu performanțele elevilor săi, chiar și în pandemie

11 Jan 2021 2145

Dosarul Colectiv, azi un nou termen! Printre victime, o tânără din Constanţa

31 Jul 2019 2147

Interviu online cu Darius Mardaru, olimpic internațional la doar 16 ani. Când era mic, își stresa părinții cu întrebări, iar astăzi are răspunsurile la ele

15 Jul 2019 6410

#DobrogeaAcademică Arc peste timp. Azi, olimpici internaţionali, mâine, academicieni

12 Jul 2019 12012

ISJ Prahova a anunţat rezultatele înainte de contestaţii Ce note au obţinut elevii din Constanţa la sesiunea specială a Bacalaureatului 2019 (document)

04 Jun 2019 2958

Programul evenimentelor pregătite pentru Ziua Constanței

18 May 2019 5700

Un nou termen în dosarul clubului Colectiv!

10 Sep 2018 2399

Opt elevi din Constanţa participă la sesiunea specială a bacalaureatului pentru elevii olimpici. Cine sunt aceştia şi de la ce licee provin

15 May 2018 2772

Spadasinii de la CS Farul Constanţa, clasări bune Theodora Ion, locul şase la Budapesta, în circuitul internaţional „Olimpici“ (galerie foto)

21 Feb 2018 2368

Sesiunea specială a Bacalaureatului, la final. Cine a fost admis şi cine a fost respins de la Constanţa (document)

12 Jun 2017 3692

UPDATE. Paradă spectaculoasă în Constanţa. Sute de tineri defilează, sub deviza „Constanţa e a mea“ (galerie foto+video)

21 May 2017 7380

„Cum ar fi dacă...“ elevii de la Constanţa ar fi olimpici naţionali la Actorie? Important e să „alerge“, chiar dacă nu vor ajunge primii! (galerie foto)

10 Apr 2017 3092