Cu o oră înainte de expirarea termenului ISJ Constanța a făcut public planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare

  • Înscrierea în clasa pregătitoare va debuta luni, 29 martie, și se va încheia pe 28 aprilie
  • Actele necesare înscrierii copilului dvs.

Ieri, toate inspectoratele școlare au avut obligația să afișeze, conform prevederilor Calendarului de înscriere în învățământul primar, aprobat de Ministerul Educației, planul de școlarizare pentru clasele pregătitoare în anul școlar 2021-2022.
Înainte cu o oră de expirarea termenului, și Inspectoratul Școlar Județean Constanța a postat pe site-ul său oficial planul de școlarizare 2021-2022, într-un tabel, ciudat (cu coloane gen AN ȘCOLAR 2021-2022 ?!? JUDEȚ?!? TIP FORMAȚIUNE?!?), fără total general, cum am remarcat la toate celelalte inspectorate. Apropo, este doar o scăpare sau nu mai există step by step anul școlar viitor?

Vă prezentăm în continuare oferta educațională, așa cum am aflat-o telefonic, de la secretariatele școlilor, pentru câteva dintre cele mai căutate unități de învățământ constănțene. Cele mai multe clase de pregătitoare vor exista la Școala gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” - șapte, Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” oferă șase clase de pregătitoare, Școala gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” – patru clase, Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” – patru clase, Școala gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” – cinci clase, Școala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” – patru clase, Școala gimnazială nr. 24 „Ion Jalea” – șase clase, Școala gimnaziala nr. 37 – patru clase, Școala gimnazială nr. 18 „Jean Bart” – patru clase, Școala gimnazială nr. 43 „Ferdinand” – patru clase.

Prima etapă de înscriere va debuta pe 29 martie, și nu cum era prevăzut inițial pe 15 martie, în proiectul supus dezbaterii, și se va încheia pe 28 aprilie.
Pe 20 mai 2021 vor fi afișate locurile rămase libere după prima etapă, cea de-a doua rundă de înscrieri urmând să debuteze pe 24 mai (până pe 31 mai). Pe 4 iunie vor fi afișate listele finale cu elevii înmatriculați.


Actele necesare înscrierii

O noutate față de anii trecuți o constituie Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copilului, în sensul că dispare, pentru cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021. Este necesară doar recomandarea de la grădiniță.


Iată actele necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare:
  • Cererea-tip de înscriere în clasa pregătitoare 2021 (de la secretariatul școlii sau de pe site);
  • Actul de identitate al părintelui/tutorelui legal, în original și copie; părinții divorțați depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;
  • Copie a certificatului de naștere al copilului (acestea vor fi certificate „conform cu originalul” de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale)
  • Recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2021 (de la grădiniță, acolo unde este cazul)
  • Avizul medicului de familie/medicului școlar că elevul este „apt de școală” (de intrare în colectivitate); Vaccinările de la medicul de familie/copie carnet de vaccinare
  • Adeverință din care să reiasă că frecventează grădinița
  • Dosar pvc

Criteriile generale de departajare vor fi următoarele:
  • Existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;
  • Existența unui document care dovedește că este orfan de ambii părinți. Situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/ plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți;
  • Existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
  • Existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă.


Citește și:

Au fost aprobate metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021-2022


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Caterina

25 Mar, 2021 23:40

Am sunat astăzi la IJ C-ta in speranta ca voi afla ceva despre broșura cu liceele si etapele de înscriere la liceu . Habar nu aveau, au zis sa revin in cateva ore. Mi s-a transmis că o vor scoate în mai? Cum in mai, atunci deja trebuiesc susținute probele ptr bilingv???

Articole asemanatoare

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 557

Înscrierea în clasa pregătitoare începe pe 11 aprilie ISJ Constanța a afișat numărul de clase și străzile arondate școlilor. Află la ce școală îți poți înscrie copilul (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 1572

Calendarul înscrierii în învăţământul primar! În ce perioadă se depun cererile de înscriere

20 Mar 2024 639

Ministerul Educației, anunț de ultim moment despre procedura de distribuție aleatorie a antepreșcolarilor/ preșcolarilor/elevilor în formațiunile de studiu

13 Mar 2024 684

Calendarul pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025, publicat de ministerul Educației. Iată de când pot fi depuse cererile

13 Feb 2024 1144

Sondaj de Opinie 60% dintre respondenți sunt convinși că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța nu se va rezolva curând

22 Oct 2023 788

Sondaj de opinie Credeți că problema supraaglomerării din unele școli din Constanța va fi rezolvată curând?

15 Oct 2023 985

Editorial A început școala. Între bullying și „lasă-i, că sunt copii!“

29 Sep 2023 1379

Condamnare definitivă pentru o fostă profesoară din Constanța, acuzată de purtare abuzivă

28 Sep 2023 1280

Situația containerelor utilizate ca săli de clasă de către Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța

11 Sep 2023 1280

Editorial! Scandalul elevilor de clasa pregătitoare relocați de la trei școli din Constanța. Ce au câștigat părinții cu vize de flotant?

10 Sep 2023 3580

Ministerul Educației Un start bun în clasa pregătitoare pentru copii și învățători (GALERIE FOTO)

08 Sep 2023 863

Ministerul Sănătății Avize epidemiologice la început de an școlar. Ce trebuie să știe părinții

07 Sep 2023 883

Învățământ Constanța LIVE VIDEO-TEXT. Relocarea elevilor de clasă pregătitoare din Constanța. ISJ face precizări importante (FOTO)

01 Sep 2023 2749

Atenție părinți! Astăzi este ultima zi în care se pot completa cererile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare

18 May 2023 1114