Invatamant

Cum au sărbătorit Ziua Europei elevii Școlii „Gheorghe Țițeica“ (galerie foto)

Inițiativei Prefecturii Constanța și a Inspectoratului Județean Constanța ca Ziua Europei sa fie celebrată de către fiecare școală prin activități care să conducă la cunoașterea mai bună de către elevi a unei anumite țări de pe bătrânul nostru continent i s-a raliat și Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Elevii din această instituție școlară au derulat, după cum ne-a informat prof. Veronica Diana Hagi, consilier de imagine, sub îndrumarea cadrelor didactice, diferite activități care să omagieze Finlanda, țara care a fost aleasă pentru marcantul eveniment.
 
Cei mai mici dintre școlari au colorat steaguri ale Finlandei și imagini având în prim-plan personajele Moomin, create în 1945 de Tove Jansson și devenite celebre în toată lumea. De asemenea, li s-au prezentat cărțile autoarei finlandeze și au fost invitați la lectură. Elevii claselor gimnaziale, pasionați de istorie, au participat la o masă rotundă privitoare la trecutul Finlandei, la câștigarea independenței în anul 1917, ca și la participarea la al Doilea Război Mondial. Cei interesați de un stil de viață sănătos au aflat principiile de bază ale finlandezilor referitoare la această temă. În plus, profesorilor interesați să cunoască mai bine sistemul de educație finlandez, atât de mult lăudat în practica ultimilor ani, li s-au pus la dispoziție materiale de care școala dispune din proiectele Erasmus derulate în anii trecuți în care Finlanda a fost parteneră alături de România, reprezentată de Școala „Gheorghe Țițeica”.
 
Pe tot parcursul zilei, elevii au ascultat muzică clasică finlandeză compusă de Johan (Jean) Julius Christian Sibelius, imnul țării omagiate și muzică modernă. Școala s-a bucurat de vizita unei delegații mixte. Instituția Prefectului a fost reprezentată de subprefect Șenol Ali și de doamnele Aisel Ismail și Crina Nazîru, iar Inspectoratul Județean Constanța, de către doamnele inspector Mariana-Geanina Zaharia și Marinela-Natalia Mrejeru.
 
Invitații s-au declarat uimiți de bogăția de produse ale standului dedicat Finlandei și de dragul cu care copiii au dat curs participării la aceste activități, felicitând coordonatorii și conducerea școlii pentru cele realizate.
 
                                           
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poveste tragică Elevul militar a văzut pentru prima şi ultima dată marea, înainte să moară înghiţit de valuri, la Constanţa

31 May 2019 1958

Foto în oglindă. După 30 de ani! De la juniori la old-boys. Patru fotbalişti din Mangalia, legaţi de o trainică prietenie (galerie foto)

10 May 2019 2379

50 de ani de existență Spectacol jubiliar al Școlii Gheorghe Țițeica din Constanța

21 Apr 2019 883

Școala Gimnazială Nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica” din Constanța împlinește 50 de ani de la înființare.

18 Apr 2019 1065

Școala „Gheorghe Țițeica” - jumătate de secol de excelență în educația constănțeană (galerie foto)

16 Apr 2019 898

Școala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” din Constanța angajează îngrijitor

11 Apr 2019 518

Un elicopter a fost avariat după o aterizare forţată. Ce s-a întâmplat

08 Mar 2019 947

Elevă din Ovidiu, județul Constanța, urmărită și agresată pe stradă de o colegă. Polițiștii au deschis o anchetă (video)

06 Mar 2019 1893

Acţiune de donare de sânge la Limanu, judeţul Constanţa. Unde poţi dona

26 Feb 2019 762

Doliu în învățământ. O cunoscută și apreciată profesoară de limba engleză din Constanța s-a stins din viață

13 Jan 2019 8522

Pompierii în alertă Incendiu la o școală din capitală. Mai multe persoane evacuate. Intervin patru ambulanțe SMURD (galerie foto)

12 Jan 2019 631

#citeşteDobrogea „Astăzi de privim, vedem o fericire de la cer la pământ față de timpurile pline de suferințe”. „Legenda satului Cotu Văii”, în Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa

10 Dec 2018 597

#citeşteDobrogea „Învățam câte 3-4 elevi pe o carte de citire sau aritmetică”. „Legenda satului Cotu Văii”, în Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa (IV)

08 Dec 2018 1138

citeşteDobrogea „Legenda satului Cotu Văii”, în Biblioteca virtuală ZIUA de Constanţa (III)

07 Dec 2018 1457

Activități de prevenire a victimizării minorilor, la Școala Gimnazială nr. 30 ,,Gheorghe Țițeica” Constanța (galerie foto)

04 Dec 2018 419