Cum au sărbătorit Ziua Europei elevii Școlii „Gheorghe Țițeica“ (galerie foto)

Inițiativei Prefecturii Constanța și a Inspectoratului Județean Constanța ca Ziua Europei sa fie celebrată de către fiecare școală prin activități care să conducă la cunoașterea mai bună de către elevi a unei anumite țări de pe bătrânul nostru continent i s-a raliat și Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica”. Elevii din această instituție școlară au derulat, după cum ne-a informat prof. Veronica Diana Hagi, consilier de imagine, sub îndrumarea cadrelor didactice, diferite activități care să omagieze Finlanda, țara care a fost aleasă pentru marcantul eveniment.
 
Cei mai mici dintre școlari au colorat steaguri ale Finlandei și imagini având în prim-plan personajele Moomin, create în 1945 de Tove Jansson și devenite celebre în toată lumea. De asemenea, li s-au prezentat cărțile autoarei finlandeze și au fost invitați la lectură. Elevii claselor gimnaziale, pasionați de istorie, au participat la o masă rotundă privitoare la trecutul Finlandei, la câștigarea independenței în anul 1917, ca și la participarea la al Doilea Război Mondial. Cei interesați de un stil de viață sănătos au aflat principiile de bază ale finlandezilor referitoare la această temă. În plus, profesorilor interesați să cunoască mai bine sistemul de educație finlandez, atât de mult lăudat în practica ultimilor ani, li s-au pus la dispoziție materiale de care școala dispune din proiectele Erasmus derulate în anii trecuți în care Finlanda a fost parteneră alături de România, reprezentată de Școala „Gheorghe Țițeica”.
 
Pe tot parcursul zilei, elevii au ascultat muzică clasică finlandeză compusă de Johan (Jean) Julius Christian Sibelius, imnul țării omagiate și muzică modernă. Școala s-a bucurat de vizita unei delegații mixte. Instituția Prefectului a fost reprezentată de subprefect Șenol Ali și de doamnele Aisel Ismail și Crina Nazîru, iar Inspectoratul Județean Constanța, de către doamnele inspector Mariana-Geanina Zaharia și Marinela-Natalia Mrejeru.
 
Invitații s-au declarat uimiți de bogăția de produse ale standului dedicat Finlandei și de dragul cu care copiii au dat curs participării la aceste activități, felicitând coordonatorii și conducerea școlii pentru cele realizate.
 
                                           
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 428

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă, achiziție de echipament sportiv de la firma unui fost handbalist (DOCUMENT)

11 Apr 2024 490

Licitații publice O nouă firmă, același administrator. Primăria Constanța a atribuit un contract care vizează școala Gheorghe Țițeica (DOCUMENT)

02 Apr 2024 504

Justiție Constanța Florentina Țigmeanu, fostul director de la Școala „Gheorghe Țițeica” Constanța, va primi daune morale de 4.000 de euro!

26 Mar 2024 917

Lumea marinarilor Un om, o navă, un destin. „Mircea”, comandanți, repere morale

20 Mar 2024 954

Sala de Sport a Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul” din Constanța ar putea fi închiriată. Deciza aparține consilierilor locali (DOCUMENT)

29 Feb 2024 736

Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța caută informatician. Îți trebuie minim șase luni de vechime

28 Feb 2024 824

Proiectul pe ordinea de zi a ședinței CLM Școala Gimnazială nr. 43 Constanța va fi reabilitată (DOCUMENT)

28 Feb 2024 596

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, achiziție de gazon sintetic și de articole sportive (DOCUMENT)

26 Feb 2024 877

Licitații Constanța Unitatea de învățământ preuniversitar din Independența se va dota cu mobilier (DOCUMENT)

24 Feb 2024 684

LIVE TEXT Farul Constanța, vizită la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica“, în programul „Învățăm să fim campioni“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 1425

Ziua internațională a nonviolenței în școli, marcată de polițiștii din Tulcea

30 Jan 2024 661

„Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, în vizită la Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ (FOTO+VIDEO)

30 Jan 2024 1900

Campanie la Tulcea! Vizată violența școlară

30 Jan 2024 509

Deca- „Cred că în acest an vom rezolva problema școlilor cu grup sanitar în curte“

16 Jan 2024 706