Invatamant

De ce se bat elevii constănţeni? Violenţa, la ea acasă la Colegiul de Marină şi la Liceul Telecom din ConstanţaDupă conflictul izbucnit în această săptămână la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, unde doi elevi s-au luat la bătaie, iată că şi la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ Constanța a avut loc un episod similar.

Doi elevi ai Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza“ s-au certat şi şi-au împărţit injurii, după care au trecut la palme şi pumni. „În data de 20.01.2015, după terminarea orelor de curs, la Colegiul Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza» a avut loc un conflict spontan între doi elevi, conflict care s-a stins după un minut. Noi am anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, IPJ - Secţia 5 Poliţie şi am început o anchetă internă, urmând a se lua măsuri conform Regulamentului de ordine interioară“, a declarat Iuliana Negreţ, directorul unităţii de învăţământ în cauză. „Vor fi chemaţi părinţii, iar consiliul profesoral va decide care sunt sancţiunile în cursul săptămânii următoare“, a precizat Iuliana Negreţ. Cei doi bătăuşi s-ar putea alege cu note scăzute la purtare, eliminarea pentru câteva zile de la cursuri  sau transferarea la altă unitate de învăţământ.

Ce spun oamenii legii

„La data de 23.01.2015, directorul unei unităţi de învăţământ din zona Poarta 6 a sesizat telefonic poliţiştii Secţiei 5 cu privire la faptul că, pe un site de socializare, au apărut imagini cu un conflict ce a avut loc între doi elevi. Poliţiştii i-au identificat pe cei doi elevi, ambii de clasa a X-a, iar din primele cercetări, s-a stabilit că, pe data de 20 ianuarie, în timpul unei pauze, în incinta clasei, între cei doi a izbucnit un conflict, aceştia lovindu-se reciproc. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările producerii incidentului, urmând a fi făcute propuneri legale în consecinţă. Celor doi li s-a adus la cunoştinţă faptul că pot depune plângere în termen de trei luni de la data producerii evenimentului, până în acest moment aceştia rezervându-şi acest drept“, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şcoala, transformată în ring de box Bătaie între doi elevi la Colegiul de Marină Alexandru Ioan Cuza

23 Jan 2015 1478

Bătaie ca-n filme pe holul instituţiei de învăţământ Ce pedepse riscă bătăuşii de la Liceul Telecom

20 Jan 2015 1384

A fost demarată o anchetă Bătaie între doi elevi de la Liceul Telecom din Constanţa

19 Jan 2015 1152