Definitivat 2022 Probleme cu subiectele la proba de matematică susținută de învățători. A fost lansată petiție pentru notarea corectă (DOCUMENTE)

Definitivat. Foto: UnsplashCadrele didactice care au participat la examenul de definitivat în învățământ reclamă că subiectele date spre rezolvare la matematică pentru învățători au avut un grad ridicat de dificultate și, mai mult, unele subiecte nu se regăsesc în programa pentru acest examen.

În acest sens a fost lansată o petiție online în speranța că se va găsi o rezolvare și nu vor fi penalizați candidații la acest examen.

„Pe 20.07.2022 s-a desfășurat proba scrisa a examenului de definitivare în învățământ. În urma parcurgerii subiectelor pentru învățători, subiecte care au avut un grad foarte ridicat de dificultate, s-a constatat că în cadrul exercițiilor de la matematică, 3 elemente nu se regăsesc în programa de definitivat. Mai precis: expresiile matematice, calculul cu radicali, formulele ariilor si a volumelor corpurilor geometrice. Programa specifică: rădăcina pătrată a unui număr NATURAL (nu calcul cu radicali), iar la corpurile geometrice recunoaștere și construcție (nicidecum formulele pentru arii și volume)“ – precizează într-un mesaj adresat ZIUA de Constanța de unul dintre candidații la definitivat.

Acesta a menționat că se caută o soluție astfel încât să nu fie nedreptățiți la notare.

„Cadrele didactice neîndreptățite au luat atitutine și au întocmit o petiție online prin care cer redistribuirea punctajului aferent acestor exerciții care depășesc programa, fie găsirea unei alte rezolvări favorabile în acest context. Luându-se legătura cu Ministerul Educației, aceștia din urmă au afirmat că nu ei întocmesc aceste subiecte, ci Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație“ – a mai menționat candidatul.


Pe pagina de internet petitiionline.ro a fost lansată deja această petiție și a adunat până la data redactării acestui material 252 de semnături de la cadre didactice din toată țara.  

Semnez pentru că am susținut și eu acest examen ăstazi, iar subiectele de la matematică au fost inaccesibile!

Semnez pentru că e exagerat ce s-a întâmplat!! Nu e normal!

Simt că atât mie cât și restul colegilor ce au dat Definitivatul pe aceasta disciplina ni s a făcut o mare nedreptate .

Respectarea programei pentru disciplina de examen, ceea ce ni s-a dat astăzi, în cadrul examenului de definitivare nu corespunde programei!

Pentru ca s-a întâmplat o foarte mare nedreptate. S- au dat conținuturi care nu erau menționate în programă, timp scurt subiecte tot mai grele și irelevante.

Nu este corect sa pice definitivatul colegele din cauza prostiei lor.

M-am saturat de bătaia de joc de la titularizare și definitivat.Daca cei care evalueaza invatatorii si profesorii nu sunt in stare sa faca o treaba buna.. copiii nostri sunt consamnati la export“ - sunt doar câteva dintre comentariile candidaților la definitivat care au semnat această petiție.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 27 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. Rezultatele finale se afișează la centrul de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2022.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN „Suntem pregătiți pentru Ziua Marinei Române!” (GALERIE FOTO)

14 Aug 2023 510

DEFINITIVAT 2023 Au fost publicate rezultatele examenului de definitivare în învățământ

25 Jul 2023 689

Constanța 265 de participanți la examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar

19 Jul 2023 945

Constanța Aproximativ 300 de candidați susțin examenul național pentru definitivare în învățământul preuniversitar - sesiunea 2023

19 Jul 2023 726

Definitivat 2023 Cadrele didactice susțin miercuri proba scrisă din cadrul examenului de definitivat în învățământ

17 Jul 2023 616

Examen de definitivat pentru executorii judecătorești stagiari. Niciun post vacant la Constanța!

05 Jun 2023 908

Atenție, elevi! Trei sesiuni de simulări județene pentru Bac și evaluarea națională, la Constanța! Când încep simulările

16 Nov 2022 4722

Cseke Attila Am definitivat lista tuturor obiectivelor de investiții finanțate prin Programul ”Anghel Saligny” (DOCUMENT)

24 Oct 2022 855

ISJ Constanța anunță Procent de promovabilitate crescut după afișarea rezultatelor finale din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022

04 Aug 2022 1187

UPDATE Rezultate finale examen definitivat 2022! Veste tristă pentru candidații din Tulcea

04 Aug 2022 1503

Definitivat 2022 67,20% din candidații din Constanța au promovat examenul național pentru definitivare în învățământ

27 Jul 2022 1172

Definitivat 2022 Candidații susțin astăzi proba scrisă. La Constanța este un singur centru de examen

20 Jul 2022 1322

Definitivat 2022 la Constanța. Când va avea loc proba scrisă și câți candidați vor participa

19 Jul 2022 1541

Una dintre cele mai cunoscute firme de pază din Constanța, în insolvenţă! Cauzele şi creditorii (DOCUMENTE)

10 Jul 2022 5108

Examen de definitivat pentru ocuparea posturilor de notar public. Ce locuri sunt vacante în județul Constanța

14 Mar 2022 1440